Rosadagar

Besök på MVC

Publicerad 2010-03-23 21:58:08 i Graviditeter

Idag har ja varit på MVC för en koll... skulle egentligen dit redan förra veckan men då var hon sjuk. Är nu i v. 31 (30+4), allt såg bra ut så de är skönt! Bebben ligger inte me huvudet neråt ännu... låg lite på snedden, men vi får hoppas att den vänder sig rätt innan de är dax! Järnvärdet hade gått ner sen sist även fast ja börjat äta järntabletter... är nog dax å börja ta dom varje dag nu, känner mig ganska så trött oxå!

SF-mått 30 cm
Hjärtljud 140
Blodtryck 110/70
Järnvärdet 114



Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.

Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet
:
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Kommentarer

Postat av: Emelie

Publicerad 2010-03-24 20:17:12

Vad långt du har kommit! Hoppas den lilla vänder sig sen.

Tack för svaret angående mobiltelefon. Jag har tänkt på en iphone, men jag vill inte ha en för tenisk och avancerad mobil. Jag vill kunna ringa, smsa, ta kort och kanske surfa ibland. Är inte iphonen lite väl avancerad då? Vad är det som är så bra med den? Jag har bara hört bra saker egentligen men tvekar ändå.

Kram kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela