Potatismoussaka á la Viktväktarna
Dagens middag blev en potatismoussaka... har testat receptet tidigare men idag tyckte jag de blev godare än sist! Portionerna är rätt stora så man blir mätt! Eller så minskar man ner på storleken om man vill ha ner pointsen. Detta kommer jag göra fler gånger.
10-12 potatisar
1 dl köttbuljong (gjord på tärning ich vatten)
350 g köttfärs
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 burk Arlakökets lättcreme fraiche paprika & chili
4 msk fond
2 tsk basilika
salt
svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen, lägg dem i en ugnssäker form och slå över den utblandade buljongen. Sätt in potatisen i ugnen i ca 30 minuter.
Hacka undertiden löken, bryn den i en stekpanna tillsammans med färsen. Häll på krossade tomater, pressa vitlöken, häll på fraiche och fond. Krydda efter smak.
Lägg köttblandningen över potatisen och grädda i ytterligare 15 min. Serveras med en god sallad.
Hacka undertiden löken, bryn den i en stekpanna tillsammans med färsen. Häll på krossade tomater, pressa vitlöken, häll på fraiche och fond. Krydda efter smak.
Lägg köttblandningen över potatisen och grädda i ytterligare 15 min. Serveras med en god sallad.