Rosadagar

God Jul

Publicerad 2008-12-23 19:59:39 i Allmänt

God Jul på er alla!!

Nu har vi flyttat in i huset men har inte riktigt kommit iordning ännu... inget internet har vi ännu så här blir de en liten julpaus!

Blir tyvärr inga bilder då ja inte har några på den här datorn... ja som sååå gärna ville visa den sötaste tomtenissen ; )

Det går inte bra för oss...

Publicerad 2008-12-21 21:58:18 i Allmänt

Vi har vekligen inte haft tur här hemma på sistone... flytten var ju tänkt å ske idag... men narturligtvis åkte U på magsjuka igår!!! Så han har legat dekad hela dan... Så flyttar gör vi imorgon! Om de nu inte kommer yterligare saker ivägen, vilket ja inte hoppas på!!!

Var istället en sväng på stan å skulle kolla dom sista julklapparna... som ja inte hunnit när ja låg sjuk förra veckan! Men inte hittade ja allt ändå... så blir till å fara en till sväng måndag eller tisdag!

Nä nu ska ja försöka natta en trött Isa som vägrar å somna... har nästan inte sovit nåt på dan så hon borde vara JÄTTE trött!

Lägesrapport

Publicerad 2008-12-19 21:10:26 i Allmänt

Äntligen börjar ja känna mig bättre! Fick i mig lite middag som mamma å pappa var här å lagade... U är i huset å jobbar på! Mest troligt är vårat sovrum tapetserat nu... Isas rum har blivit lite försenat, väggarna var inte i så bra skick så var bara å sätta upp gips på en vägg. Men kanske så har vi tapeter där inne imorgon. Tyvärr har jag inga bilder å visa då ja bara legat här hemma... Flyttar gör vi på söndag! Blir å packa kartonger för mig imorgon ligger ju efter en hel del nu!

Trevlig helg! Nu ska ja slappa i soffan å samla krafter tills imorgon!

Magsjuka

Publicerad 2008-12-18 22:42:56 i Allmänt

Ussh å fy säger ja bara!! Drabbades av magsjuka igår kväll, är de nåt ja verkligen inte gillar så är de de!! Tror inte ja haft de dom senaste 10 åren... Börjar känna mig bättre... men har inte så mycke energi då man inte ätit nästan nå på hela dan.

Lussekatter

Publicerad 2008-12-16 23:14:18 i Allmänt

Idag har de bakats lussekatter me mamma! Så nu har vi lite julfika hemma i allafall : ) Filmen som ja lagt in tidigare gick de ju inge vidare me... men nu ska den funka för den som vill kolla!

Mera tänder

Publicerad 2008-12-16 13:33:07 i Dagarna med prinsessan

Igår upptäckte ja att Isa håller på att få två tänder i överkäken nu. Men är inte alls mitten tänderna... är väl vanligast att dom kommer först?? Nä de ser ut som att de är hörntänderna... haha hur kommer de se ut! Hon blir en liten vampyr ; )

Nu är huset vårat!

Publicerad 2008-12-15 23:03:49 i Renovering av huset

Idag har vi fått nycklarna till huset!! Fick pallra mig iväg vid 10 till banken... inte speciellt skoj då man somnade 05.30!

Varit en sväng där nu på kvällen... jag å Isa tittade mest på när U började riva lite lister i sovrummet. Först hade vi tänkt tapetsera där själva... eller sambon. Är de nått ja inte gillar så är de tapetsera... målar mycke hellre! Så vi har bokat in en målare som mest troligt ska komma på torsdag.

Film premiär

Publicerad 2008-12-15 22:51:13 i Dagarna med prinsessan

Blir premiär me första filmsnutten här! Filmade Isa i helgen då hon hasar sig fram på golvet... börjar vara riktigt rörlig nu å ligger inte vart man la henne!!



Fortfarande vaken...

Publicerad 2008-12-15 04:24:49 i Allmänt

Klockan är snart halv fem å jag är fortfarande vaken!!! Håller på å bli galen av denna hosta... går inte alls å sova! Kom ganska sent igår kväll, varför kan den inte gå över lika snabbt som den kom!! Jag vill sova nu!

Önskelista

Publicerad 2008-12-14 22:36:57 i Allmänt

Här kommer en liten önskelista som jag har till tomten ; )



♥ Svarta tabletter med list i ek från Vilémo, finns bla på Duka




♥ Stor pajform från Duka



♥ Presentkort på Presenta





♥ Presentkort på Cervera till nya pannor





♥ Vit eller sandgrå löpare från Vilémo





♥ Ljuslykta från Iittala Aalto votive





♥ Boken A Piece of Cake av Leila Lindholm

Ikea shopping

Publicerad 2008-12-14 21:20:29 i Shopping

Blev ju en tur till Ikea igår... var betydlig mindre folk än ja hade trott, tänkte att de skulle vara kaos! Så de var ju skönt! Blev en hel del shopping. Var garderober som va prio ett å de kom vi hem me... blev skjutdörrsgarderoberna som ja visade tidigare.

Blev en tv-bänk till vardagsrummet från serien Bestå i vitt högblankt å sen så fyndade vi en soffa på fyndavdelningen! Var helt ny dom hade monterat den på morgonen... tydligen nån kund som inte hämtat ut de dom beställt. Hade inte tänkt att den skulle vara svart å inte heller i läder, men så blev de nu! Både ja å sambon fastnade för den.


Karlstad bäddsoffa från Ikea... men tycker inte bilden gör den riktigt rättvis.


Sen blev de ju så klart lite småsaker oxå som alltid ; ) Alla grejer står fortfarande i släpet å väntar på att vi ska få huset! Nu är de inte länge kvar... imorgon ska vi vara på banken strax efter 10, så sen är huset vårt!

Vill oxå bada!

Publicerad 2008-12-14 14:31:43 i Allmänt

Jag vill oxå fara på babysim!! U å Isa har just farit iväg på de... är sista gången idag oxå! Men själv är ja krasslig... lite snorig å kan nästan inte prata, kan ju tyvärr inte fara å smitta ner dom andra små där!

Ikea

Publicerad 2008-12-12 23:02:23 i Inredning & inspiration

Imorgon bär de av till Ikea i Happis... ska köpa garderober till sovrummet i huset. Men vi har inte bestämt oss för vilken ännu! Sen slinker de säkerligen me lite andra saker oxå ; )

Dom här funderar vi på...

♥ En vanlig garderob med vanliga vita dörrar eller dörrar i högglansvitt.
♥ Skjutdörrs garderob me frostade dörrar, på dessa har vi tänkt sätta en plast på insidan så man inte ser alla kläderna!


               

Sömn

Publicerad 2008-12-12 22:47:28 i Dagarna med prinsessan

Äntligen har Isa somnat... blir nästan alltid kaos vid läggningarna om hon har somnat vid 18 tiden. Vilket hon gjorde idag... Om hon bara sover sina två pass som hon brukar funkar nattningen ganska bra... dock inte lika enkelt som de varit tidigare, då har de funkat å bara lägga ner henne i vaggan å spela lite i speldosan så har hon somnat utan krångel! Men nu är de lättast om hon somnar vid bröstet... annars kan man behöva ligga å lugna ner henne eller bära på henne, vilket börjar blir VÄLDIGT tungt! Men att hon somnar vid bröstet känns ju inte direkt så super bra... för inte alldeles för långt bort så ska man ju sluta amma!

Blir nog å läsa på om lite olika metoder för att få henne å somna utan att ja ammar henne! Ska läsa lite om 5 minuters metoden å sova hela natten.

Sen så äter hon ju betydligt mer på natten nu än hon gjort tidigare... Om vi lägger henne vid 20.30 så kan hon vakna 23, 2, 5... tidigare kunde hon sova fram till 4 utan att äta! Så de ska vi ta tag i under jul då sambon har semester... så får han ta henne!

BVC besök

Publicerad 2008-12-09 19:02:41 i Dagarna med prinsessan

Idag stog BVC besök på schemat... blev sambon som fick åka eftersom ja blivit förkyld nu IGEN, suck!! Men känns redan som att ja är lite på bättringsvägen.

På BVC var de besök hos läkaren å dags för spruta igen... allt gick bra! Läkaren tyckte hon var stark... så fort hon tog tag i händerna passade gumman på å dra sig upp : ) Nu sover hon... de brukar hon inte göra vid den här tiden men kanske trött av sprutan hon fick!?

Vikt å längd var de självklart dax för oxå... hon väger nu 8380 g å är 65,3 cm lång.

Tapeter

Publicerad 2008-12-08 13:34:25 i Renovering av huset

Tapeterna till vårat tillfälliga sovrum är beställda... blev tapeten blomma från Mairo i den turkosa färgen som kommer bli en fondvägg, resten blir vitt.


Helgens shopping

Publicerad 2008-12-08 13:31:15 i Shopping

Blev lite shopping på H&M i helgen... hittade skjortan å byxorna på rea! Bra me rea : ) Vi var till grannstaden å där hade dom betydligt mer på rea än här hemma.

Klicka på bilderna om du vill se större...



     

Kladdkaka med mariannefluff

Publicerad 2008-12-07 23:33:08 i Mat & bak

Har just bakat klart en smarrig kladdkaka me mariannefluff till... ska imorgon till K på  middag, som fyller 30 år idag! Hon har ju lite mycke å stå i just nu då hon har tvillingar som är drygt 1 månad... så vi tjejer fixar middag å fika, så får hon bara njuta : )

Har aldrig bakat kakan tidigare men blivit bjuden på den hos H som har bloggen Husdrömmen! Å då vill ja lova att den var super god, så får hoppas att ja oxå lyckats me den! Här kommer receptet på den...

INGREDIENSER
Kladdkaka
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
3 dl socker
En nypa salt
2 ägg
100 g smält smör
En stor näve minimarsmallows

Mariannefluff
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller (120 g)

GÖR SÅ HÄR
Blanda först dom torra ingredienserna till kladdkakan, blanda sedan i ägg och smör, tillsist blandas marsmallows i. Grädda mitt i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.

Värm grädden i kastrull (får EJ koka). Krossa Marianne med mortel och rör ner i grädden. Rör på svag värme tills allt smält ihop till en jämn smet. Ställ i kylen MINST 6 timmar!!

Vispa upp Mariannefluffet och servera till kakan.

Önskelista Isa

Publicerad 2008-12-07 12:12:33 i Barnsaker

Här kommer en liten önskelista som Isa har till tomten : )


♥ Babypulka i turkost finns på Barnens hus




♥ Tunika från Porlarn & Pyret i brunt, storlek 74 eller 80





♥ Prinsessnalle från Barnens hus




♥ Lära gå vagn i svart från Brio


♥ Presentkort på Isa Form till en tavla... kan inte bestämma färg riktigt ännu : )

Tapeter Isas rum

Publicerad 2008-12-06 22:02:31 i Renovering av huset

Var å kollade på tapeter idag å i färgaffärn hade dom en super mysig tapet från Eco upphängd. Blev sugen på den i Isas rum... hade ju en plan att ja skulle måla en randig vägg men kanske blir denna tapet istället! Kommer från Ecos kollektion Nina Jobs.

Dagens middag - Tortillatårta

Publicerad 2008-12-06 21:45:39 i Mat & bak

Idag provade vi en ny maträtt här hemma, tortillatårta. Hittade receptet på Tasteline, men blev lite modifierat efter min smak. Var smarrigt men en aningen starkt efter ett tag... valde medium på salsa såsen så ska nog testa mild nästa gång!


INGREDIENSER
4 st tortillabröd
2 st kycklingfileér
1 st lök
½ purjolök
200 g champinjoner
1 paprika
½ burk Old El Paso Thick´n Chunky Original Salsa
200 g philadelphiaost
1-2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Fräs kycklingen i matfett. Tillsätt lök, champinjoner och paprika. Låt fräsa. Blanda ner salsa och philadelphiaost. Rör om väl.

Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg.

Servera med Old El Paso Thick'n Chunky Original Salsa och en grönsallad.

Isa 6 månader

Publicerad 2008-12-06 21:27:25 i Dagarna med prinsessan



Idag blir Isa hela 6 månader... vart tar tiden vägen?? Här kommer en liten sammanfattning...

♥ Sitter ganska stadigt nu... men får alltid sitta på nå mjukt : )
♥ Ligger inte vart man la henne på golvet... de snurras runt så fötterna pekar vart huvudet var å sen tar hon sig oxå iväg... men mest bakåt.
♥ Reser sig på alla fyra så fort hon ligger på mage.
♥ Smakportionerna går de bättre å bättre me, men kan inte säga att hon får i sig så hon blir så mätt på de än! Broccoli är en favorit.
♥ Ammas fortfarande men har börjat bli lite längre mellan gångerna... kan gå uppemot 4 timmar nu.
♥ Sommar oftast vid 21... vaggan är inte aktuell längre, hon ska sova hos oss HELA tiden! Men ska byta till spjälsängen när vi flyttar så kanske hon vill sova i den. Vaknar fortfarande 2 gånger per natt... har provat me välling men de vill hon inte ha, tänkte att hon skulle hålla sig mätt längre på det på natten!
♥ Sitter nu upp i vagnen å har gjort de ett bra tag, mycke roligare å åka vagn nu när man får se va som händer.

Julfest

Publicerad 2008-12-05 23:57:13 i Allmänt

Hemkommen från julfest me jobbet för ett tag sen... åkte strax efter 17 så var borta i ca 6 timmar. Körde bil så ja skulle kunna åka hem om de blev kaos! Men dom har klarat sig så bra här hemma utan mig... vägrade dock ta flaskan me ersättning i som vanligt, men hon somnade ändå!

Julfesten me mat å show var förövrigt trevlig!

Lägenheten såld

Publicerad 2008-12-04 23:03:15 i Allmänt

Nu är de klart me våran lägenhet oxå, skönt! Skrev papper idag å vi fick mer än utgångspriset så de är vi nöjda me... vi var inställda på att få utgångspriset å allt över var en bonus! Så nu har man ju lite mer i renoveringsbudget ; ) Tillträdet på lägenheten blir senast 15 januari å eventuellt ville han ta den direkt efter nyår! Så blir ju max en månad me dubbel hyra vilket känns skönt att de inte blev längre!

Julpynt

Publicerad 2008-12-03 22:44:26 i Shopping

Shoppade två pappstjärnor på Åhlens idag... var redan 30% rea! Perfekt för mig som är ute lite sent : ) Ser ut som på bilden men är självklart VITA! Längtar tills ja får hänga upp dom i nya huset!



Matsedel

Publicerad 2008-12-01 22:31:29 i Mat & bak

Skönt nu har jag skrivit matsedel för nästan två veckor framåt! Nu måste bara handlingslista skrivas å sen handla hem allt oxå...

Tisdag: Pastasås med kassler
Onsdag: Korvstroganoff med ris
Torsdag: Krispig laxpytt
Fredag: Ingen mat hemma för mig... julfest me jobbet!
Lördag: Tortillatårta
Söndag: Köttbullar med potatis
Måndag: Pastagratäng
Tisdag: Ugnstekt falukorv med mos
Onsdag: Minnestronesoppa
Torsdag: Pasta med fläskfilé i rosepepparsås
Fredag: Kyckling i jordnötssås

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela