Rosadagar

Balkongen

Publicerad 2008-07-30 17:40:24 i Hemma hos oss

Sitter på balkongen å bloggar.... solen har just försvunnit härifrån så fläktar skönt i skuggan. Fick ordning möblerna där ute igår kväll så äntligen kan vi sitta där!! Nu är de bara lite piff som saknas där ute...
       

En dag på stranden...

Publicerad 2008-07-30 17:36:56 i Allmänt

Idag har vi varit på stranden hela dan!! Hur härligt som helst... Isa låg å mös i sitt strandtält, jag solade lite å sambon fick åka lite ring bakom båt. Så alla är vi nöjda : )

Stilrent å ljust

Publicerad 2008-07-29 21:29:13 i Inredning & inspiration

Här kommer lite inspirationsbilder från en lägenhet i Hammarby Sjöstad. Väldigt ljust å stilrent helt i min smak! Brukar inte vara så förtjust i svarta kök men tyckte detta me vit bänkskiva var hel läckert.



 


Foto: Hemnet

Tavla

Publicerad 2008-07-26 10:54:01 i Inredning & inspiration

Äntligen har vi hittat en tavla vi vill ha i vardagsrummet ovanför soffan. Den är från Ikea å heter Pjätteryd... vi hade egentligen tänkt oss lite mer färg men fastnade båda två för den här så får bli den. Tyvärr så var den ju slut när vi var på Ikea så vi får åka upp senare igen när den kommer in.

Ikea katalogen 2009

Publicerad 2008-07-26 10:18:15 i Allmänt

Väntar å längtar som vanligt på den nya Ikea katalogen!! Brukar ju komma i slutet på Juli å så trodde ja ju även i år... men då hittade ja denna artikel på E24 som skriver så här:

Inredningssugna svenskar får vänta lite till på årets stöttepelare i inredningsdjungeln. Ikea-katalogen som troget dumpit ner i miljoner svenska brevlådor i slutet av juli kommer i år några veckor senare. Anledningen är att möbeljätten vill anpassa sig till svenskarnas nya semestervanor.

Så vi får forsätta å vänta lite till på den... 

Mini semester

Publicerad 2008-07-25 19:20:59 i Shopping

Igår kom vi hem från en liten mini semester hos min mormor även min mamma å pappa var där. Tog de bara lungt å skönt å grillade på kvällen. Blev även en tripp till Happis å Ikea så klart då de är lite närmare än hemifrån. De vi skulle handla var ett vardagsrumsbord.... men vi kom hem utan de. Kom på att vi ska avvakta å se va som kommer nu bland höstnyheterna, kanske kommer nå mycke finare : )

Men detta är lite av de vi shoppade på Ikea.

Slank så klart in på Fabriksbutiken som ligger vid Ikea... blev en Marimekko skål mini, men ångrar nästan att ja inte köpte en stor oxå. Den lilla har jag som sockerskål just nu.

Matplatsen

Publicerad 2008-07-21 00:04:39 i Hemma hos oss

Igår på stan shoppade jag en ny duk till köksbordet från Indiska. Piffade även till me lite nya ljuskoppar som är köpta på Lagerhaus för ett bra tag sen. Dom fina blommorna fick jag av mamma idag eftersom att dom ska fara bort var de ingen idé för dom att ha dom hemma... kunde inte bli så mycke bättre då dom är i min favvo färg å allt : )

Skoskåp

Publicerad 2008-07-18 23:14:58 i Inredning & inspiration

Kom ikväll på att ett skoskåp hade passat bra i våran hall... vi behöver en avläggningsyta innan för dörren men rymmer inte en byrå eftersom att dom är så djupa. Så då hade ett skoskåp varit perfekt. Hittade dessa två ett lite billigare från Ikea å ett annat från Mio. Självklart så fastnade jag för de dyrare från Mio... de är vitt högblankt som garderoberna i hallen så hade matchat perfekt! Sen så är de så snyggt me glasskivan som ligger ovanpå. Höjden är även perfekt på detta, Ikeas blir lite för högt. Återstår å se va sambon säger om mina idéer : )


Stranden å semester

Publicerad 2008-07-18 00:27:20 i Allmänt

Idag har vi tillbringat dan på stranden... var såå härligt!! Isa trivdes i det braiga strandtältet som vi lånat av våra kompisar. Hoppas de blir lika bra väder imorgon då blir de stranden igen å bara slappa å ta de lungt!

Har inte varit så mycke uppdateringar på sistone å lär blir lungt här ett tag framöver... måste ju passa på å njuta nu när sambon har semester å vara ute på dagarna. Men titta till mina favvo bloggar kan ja nog inte låta bli ; )

Namnsmycken

Publicerad 2008-07-17 23:38:52 i Allmänt

Är sugen på att beställa ett namnsmycke... å har hittat dessa två som ja fastnat för. Kommer från Namnsmycken.com och M925. Tycker dock att de från Namnsmycken är lite väl dyrt...



Halsband med ringformad namnbricka och
romantiska hängen från 1599:-, Namnsmycken.com


Hjärthalsband i silver från 395:-, M925

Presenter

Publicerad 2008-07-13 23:44:44 i Allmänt

Var i fredags förbi på jobbet en sväng för att hämta en sommarpresent som vi fått... döm om min förvåning när det var en iPod Shuffle!!
Sen så hade dom en present till Isa oxå. En sååå himla söt sparbössa... ja ni ser ju nedan : )

Dumlekakor

Publicerad 2008-07-09 17:59:25 i Mat & bak

Blev bakning igår igen! Inte likt mig å baka så ofta men tycker de varit riktigt skoj nu : ) Dom här kakorna var sååå enkla å göra oxå så kommer definitivt göras igen! Hittade receptet hos Vickan på hennes sida Matplatsen.

INGREDIENSER
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10 Dumlekolor (orginal)
20 Nobless (orginal)


GÖR SÅ HÄR
Kör smör, socker, mjöl och bakpulver i matberedare till en deg. Klicka ut degen i ca 20 st aluminiumformar. Stick ner 1/2 Dumlekola i varje kaka. In i ugnen 200 grader ca 10-15 min. Ta ut plåten och lägg direkt på en Nobless på varje kaka. Ställ in kakorna i kylen och låt svalna. Klara!



Lördagens shopping

Publicerad 2008-07-08 00:17:37 i Shopping

Lovade ju å visa va vi shoppade i lördags... blev mest kläder till Isa. Fyndade kjolen som ja sett hela våren på H&M å tyckt ha varit så söööt, men har ju inte kunnat shoppa den då ja inte visste att de var en tjej. Å så hittar ja den nu till halva priset : ) Men var lite större storlek så blir först nästa sommar hon kan ha den...

                

Hallonpaj med choklad

Publicerad 2008-07-08 00:11:49 i Mat & bak

Igår blev jag jätte sugen på å baka... hittade ett recept på Hallonpaj med choklad som lät gott så de fick de bli. Å gott var de oxå! Här kommer receptet...



INGREDIENSER

125 g smör

3 dl vetemjöl

0,75 dl rårörssocker
100 g blockchoklad
4 dl hallon

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.


Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.


Hacka chokladen grovt med en kniv. Fördela chokladen över hallonen men spara två matskedar.


Täck hallonen med mjölblandningen och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Ta ut innan pajen fått för kraftig färg och lägg på hackad choklad som får smälta ut innan pajen serveras, ljummen eller varm.

Grillning

Publicerad 2008-07-05 17:57:10 i Allmänt

Ikväll blir de grillkväll hos sambons syster... trist bara att de fina vädret vi hade torsdag å fredag inte infinner sig nu. Men är väl typiskt då de blir helg å sambon är ledig. Endast 15 grader har vi nu brrrr..... Hela dan har vi varit iväg på språng bland annat varit en sväng på stan å blev lite shopping. Får visa senare va de blev...

Denna snygga grill från Eva Solo hade ja inte tackat nej till om vi hade haft hus å en altan att grilla på!



Gonatt

Publicerad 2008-07-04 23:49:18 i Allmänt

Just nu ligger tjejen å sover bredvid mig i soffan... så ska nog försöka å komma mig i säng jag me så kanske man hinner somna en sväng innan de ska ammas igen.

Men man fastnar ju lätt på alla braiga bloggar som finns :) Måste ta å lägga upp lite länkar till mina favoriter här på bloggen... men de blir inte idag.

Gonatt på er!


 

Blommor

Publicerad 2008-07-04 23:32:22 i Shopping

Blev en sväng till blomsteraffärn igår... köpte fyra stycken vita pelargoner till köksfönstret. Blev sugen på att beställa nya krukor dit oxå från Cult Design, dom är lite högre så att blommorna kommer högre upp. Men tyvärr så kostar dom 189:-/st å behöver ju fyra så de drar iväg lite... just nu får ja avvakta lite å de får duga me mina 19:- fynd från Ikea.

Hittade även en liten miniros som fick följa me hem.


Dagens

Publicerad 2008-07-03 09:21:28 i Allmänt

Idag ska vi åka till mamma å pappa å bara vara ute i de härliga vädret! Blir kanske en promenad till blomaffärn där oxå då jag är sugen på nå nytt till köksfönstret.

Ha en bra dag!

Tävling

Publicerad 2008-07-03 08:36:18 i Allmänt

Kolla in Sandras blogg (http://tjohalia.blogg.se/) om ni vill vinna en fin Marimekkoskål! Vinnaren får välja på färgerna svart, blå, grön, klar, hallon eller ros/oliv. För min del skulle de nog bli en i färgen hallon som ni ser nedan.

Inspiration - Soffbord

Publicerad 2008-07-01 18:19:48 i Inredning & inspiration

Är på jakt efter ett nytt soffbord till vardagsrummet å har gjort en liten sammanställning på va jag hittat... Vill ha ett vitt eller vitt högblankt har inte riktigt bestämt mig för vilket ännu. Hur är de med högblanka ni som har det blir de lätt repor på dom?

Kom gärna me tips om fler bord!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela