Rosadagar

Ingen inskolning idag...

Publicerad 2009-08-31 08:12:33 i Dagarna med prinsessan

Nä de blir tyvärr ingen inskolning idag som de var tänkt... Isa är förkyld! Hon snorar å har sovit väldigt oroligt i natt... mest snurrat runt i våran säng hela natten! Ja som hade räknat me att hon skulle bli sjuk när hon börjat dagis, men hon blev de innan vi ens hann dit.

Jag som tyckte de skulle bli riktigt skoj att få komma till dagis idag å se hur allt är där... men men vi kommer ju få gå dit om några dagar istället!

Husnummer

Publicerad 2009-08-30 22:44:32 i Inredning & inspiration

Är på jakt efter snygga husnummer... inte de lättaste att hitta. Har hittat snygga från Bruka Design i allafall, måste kolla om nån har dom hemma här i stan!

Massvis med projekt

Publicerad 2009-08-30 19:52:18 i Renovering av huset

Vi har haft en massvis med projekt här hemma påbörjat samtidigt... men nu börjar vi se slutet på ganska så många av dom! Skönt!




♥ På baksidan blir de en helt ny gräsmatta... vi hade flera som skulle komma å hjälpa till med de sista utkratningen i lördags. Men givetvid öser regnet ner då!

♥ Våran Walk in closet är så gott som klar nu. Saknas lite lister å till sist piffet :) Ska på ett litet tag börja bära ner alla våra kläder!! Ska bli så skönt att få MYCKE plats i garderoben...

♥ I allrummet i källaren har jag börjat sätta upp lamellgardiner... men har bara kommit halvvägs än, var ett himla pill att få de rakt.

♥ Uppfarten är breddad å kantstenen är på plats... saknas gör bara gruset. De ska vi å kolla på imorgon va vi ska ha.

Nya möbler till Isa

Publicerad 2009-08-30 10:48:04 i Barnsaker

Tidigare i veckan var vi på Mio å hämtade Isas nya små stolar... hon fick bord å stolar av mormor å morfar då hon fyllde år, men vi har inte kommit oss för att beställa dom förrän nu. Hon ÄLSKAR att sitta vid bordet! Speciellt med sin nya kassa apparat som hon fick igår...


Bordet är ett Lackbord från IKEA & stolarna heter Milla å kommer från Mio


Barnlycka.se

Publicerad 2009-08-27 23:19:06 i Shopping

Blev beställning av inneskor till Isa idag... blev dom enfärgade rosa med ett hjärta, men i ljusrosa istället. Blev såklart att jag klickade hem några saker till... man måste ju passa på medans de var 20% rabatt ; ) Blev en pipmugg å filt me mönstret Cherry Blossom från Elodie Details... å även ett bordsunderlägg i svart från KG design.




Tandläkaren

Publicerad 2009-08-27 09:59:26 i Dagarna med prinsessan

Glömde ju helt bort att skriva att Isa hade premiär hos tandläkaren igår. Gick hur bra som helst... dock så kollade hon aldrig i munnen utan de var bara en massa info om borstning å sötsaker. Så kändes inte så nytt nåt av de hon sa...

Isa har nu fått upp nästan alla sina tänder... är bara dom 4 bakersta kindtänderna som är kvar. Resten har kommit upp eller är på god väg!

Sockar å inneskor

Publicerad 2009-08-27 00:04:22 i Barnsaker

Yes, idag på stan hittade ja äntligen vanliga sockar utan halkpluppar... i neutrala färger som ja gillar! Så svårt å matcha om man har en massa mönster på alla sockar. Hittade sockarna på Åhléns...

Varför vill ja då ha sockar utan halkpluppar? Som ja redan visste är att dom kyler i skona på vintern... men fick även lära mig nåt nytt hos Emmy för några dagar sen! Att de är inte bra för att foten inte kan röra sig som den ska i skon... Ni kan läsa mer va Emmy skrivit här.





Har varit på väg att beställa tofflor till Isa många gånger dom senaste dagarna... har varit helt inne på ett par Bobux, men har inte kunnat bestämma mig för vilka! Men idag hittade ja ett helt annat märke som ja aldrig hört talas om å blev sugen på dom istället... hittade dom i webshopen Barnlycka.se... just nu är de även 20% rabatt där om man uppger rabbatkoden: nyshop

Så någon av dessa blir de kanske... bara ja kan bestämma mig : )

  

Får inte mycke gjort...

Publicerad 2009-08-26 22:07:31 i Allmänt

Isa är vaken än... vet inte när hon somnade före 22 senast! Blir galen då jag inte hinner göra nånting på kvällarna... har såååå mycke som behöver fixas! Sambon är ute å fixar nästan varenda kväll me uppfarten... men de börjar ta sig å är kanske snart klart!

Mössor från PO.P

Publicerad 2009-08-26 21:47:22 i Barnsaker

Kanske blir nån av dom har mössorna istället... lutar mest åt den svarta med vitaränder, var i merinoull oxå å de är väl varmt å skönt?! Ska kolla lite andra märken på mössor oxå!



Vinterkläder

Publicerad 2009-08-26 20:40:31 i Shopping

Nu är de mesta av vinterkläderna inhandlade... skönt att ha de bortgjort! Har bara vinterskorna kvar... men tror de blir ett par stövlar från Kuoma, ska vara varma å bra. Måste bara testa hur den sitter på Isas fot...

Blev den rosa overallen från PO.P i storlek 86... tycker dock den känns gigantisk!!! Men hon har inte så mycke mer än 1 dm i grenen som dom säger att de ska vara. Blev även handskar å mössa från PO.P... får se om ja har kvar mössan eller byter till nån annan, har inte riktigt bestämt mig!


PO.P overall

Publicerad 2009-08-24 22:56:59 i Barnsaker

Här har de varit bloggtorka i några dagar... har inte haft så mycke inspiration å lust.

Idag var vi en sväng hela familjen på stan för att titta på overall... blir nog en PO.P i rosa, ovanligt färgval va ; ) Jag som inte alls var inne på att hon skulle få en rosa först! Ussh så svårt de är de där med storlek... har hängt undan en i 86, men den känns väldigt stor! Men är ju oxå ett tag kvar tills den ska börja användas...



Höst & vinterkläder

Publicerad 2009-08-18 21:49:17 i Barnsaker

Härmar Emmy å gör en liten lista på kläder som behövs nu till hösten och vintern... bra så man får lite koll på vad som ska inhandlas! Ni får gärna komma med tips å idéer!

Höst
- Skaljacka från PO.P
- Windstopper jacka från PO.P
- Skalbyxor från PO.P, dom vi köpte i våras passar.
- Flecceset från H&M
- Regnbyxor ska köpas, skippar regnjacka till att börja med så får vi se om den behövs sen...
- Stövlar ska köpas, blir mest troligt fodrade
- Tunna mössor (ska köpas)
- Tunnare vantar (ska köpas)
- Galonvantar (ska köpas)
- Skor, ett par gympaskor ska köpas... men sen måste man kanske ha en lite varmare sko oxå? Som man kan ha innan den tjocka vinterskon...

Vinter (här behöver allt köpas)
- Overall
- Tjockare mössa
- Tjockare vantar
- Varma skor
- Halskrage
- Tjocksockar

Vilket humör tjejen har!

Publicerad 2009-08-18 20:57:13 i Dagarna med prinsessan

Oj oj oj vilken jobbig Isa ja har här hemma! Om hon inte får som hon vill... ja då gallskriker hon! Just nu känns de lite skönt att börja jobba snart... för är som värst då ja är hemma me henne själv. När hennes pappa kommer hem kan hon tvärt sluta skrika... Jaja när ja väl har börjat jobba tror ja definitivt att ja vill vara hemma igen : )

Har fullt upp med att inhandla och titta runt på nätet efter kläder till Isa... är ju en hel del som behövs nu när de börjar bli höst + dagisstart.  Jag är en av dom veligaste som finns... så är de inte alltid så lätt att bestämma sig!!

Helgen & härliga nätter

Publicerad 2009-08-17 09:00:30 i Allmänt

Då har ännu en helg passerat... lika fort som vanligt! Isas dagisstart och min jobbstart närmar sig me stormsteg, är bara 2 veckor kvar nu tills de är dax för dagis!

I helgen har vi haft fullt upp som vanligt... lördag hade sambon enduro tävling som vi var å kollade på. Sen på kvällen hade vi en trevlig kräftskiva me släkten. Igår hade vi tillgång till en liten minigrävare så sambon han satt å grävde hela dan! Jag å Isa var hemma nästan hela dan förutom en sväng till storheden... fick nog av hennes gnäll å att hon inte ville sova så kändes lättast å fara iväg en sväng så hon skulle somna.




Men vi har haft två fantastiska nätter på raken nu!! I natt sov hon från 20-8 i sin egen säng utan att vakna... hur härligt är inte de!!

Nä nu ska vi bege oss ut på en morgonprommis... de behövs kan ja lova, var år å dar sen ja var duktig å gick! Men nu ska de bli ändring på de. Senare idag ska ja iväg till frissan, ska bli super skönt!

Ha en bra dag!

Mitt i allt!

Publicerad 2009-08-13 23:28:37 i Dagarna med prinsessan



Så här somnade Isa ikväll : ) Hon var på väg ner från soffan å somnade mitt i allt! Ja då är man nog trött!!

Har varit fullfart för oss idag... på dan har vi haft besök av flera mammor å barn, 6 barn totalt å ja då blir de rätt livat! Sen på eftermiddan har familjen å morfar varit iväg på IKEA. Behövde kompletera lite grejer till våran walk-in-closet men givetvis fanns inte allt hemma... men snart kan vi flytta in kläderna där i allafall!

Me&I party

Publicerad 2009-08-12 22:19:23 i Shopping

Har ikväll varit på Me&I party hos en kompis... trevlig som vanligt me en massa gott fika! Blev en tunika me pussgrodan å matchande tights. Hade kunnat shoppa mer... men är ju inte direkt billigt så vi nöjde oss me de.


Biltur

Publicerad 2009-08-11 22:26:46 i Dagarna med prinsessan

Haha de blev en biltur för att Isa skulle få ro å somna! Så nu äntligen sover hon... hon måste ju ha varit jätte trött. Hon klev upp strax efter 8 imorse å har bara sovit 1 timme sen dess!

När ska Isa somna?

Publicerad 2009-08-11 20:15:40 i Dagarna med prinsessan



Jag som trodde Isa skulle slockna av vällingen hon fick nyss! Hon var suuuuper trött innan å höll på att somna... men de var som att hon fick ny energi av den som vanligt!

Trodde att de skulle bli annorlunda idag eftersom jag bara lät henne sova 1 timme på dan... men men vi får väl se va klockan blir när hon somnar! Igår kväll var den 22.30!! Då hade hon sovit 1 timme å 45 min på dan...

Höstskor

Publicerad 2009-08-10 12:04:19 i Barnsaker

Hittade ett par höstskor till Isa på Brandos... har inte kollat runt så mycke än faktiskt men tyckte dom verkade bra. Matchar hennes ceriserosa jacka oxå : ) Måste bara mäta hennes fötter innan jag beställer. Vad tror ni är detta bra höst å dagis skor??



Skor från Kavat modell Trixy

Gungställning

Publicerad 2009-08-09 23:33:21 i Dagarna med prinsessan

Skrev tidigare i veckan om min målning... å ni gissade rätt angående va de var jag målade, kanske inte så svår gissat! Den gröna å blekta gungställningen har nu fått en grå färg... blev riktigt bra. Isa har fått ärva den efter mina kusiner... perfekt!

Så nu har vi en tjej här hemma som vill gunga mest hela tiden!! Så fort hon ser gungställningen ska hon dit å gunga... å LÄNGE gungar hon! Idag somnade hon till å me men innan de skulle hon inte kliva upp ; )


Värmebölja å tjejkväll

Publicerad 2009-08-09 23:13:41 i Allmänt

Idag var de 7:e dan den här veckan me strålande sol å värme! Vi har nästan haft 30 grader varmt idag... så till å me jag har badat : ) Årets första dopp för mig här hemma i Sverige. För ett tag sen drog ett rejält åskväder förbi här... så kanske blir lite svalare nu till veckan.

Igår kväll var jag ut å åt me tjejkompisarna på Färjan som en restaurang heter här i stan... super mysigt att sitta ute å äta i solnedgången! Skönt att få äta lite i lugn å ro å bara surra me tjejerna, är ju inte allt för ofta man träffar alla nu.


Karin, Linda & jag

Minikök från Ikea

Publicerad 2009-08-07 09:02:05 i Barnsaker

Hittade via barnshoppingbloggen ett super fint minikök som är en nyhet hos Ikea. Köket heter DUKTIG och kostar 795:-... finns även en överdel till som kostar 249:-... Står högt upp på önskelistan till Isas rum nu! Tur att vi ska till Ikea snart så man kan spana in hur de ser ut i verkligheten ; )


Isa 14 månader

Publicerad 2009-08-06 23:40:04 i Dagarna med prinsessan



Var ett tag sen ja skrev om Isas utveckling! Så här kommer lite fakta nu när hon är 14 månader...

Tänder
Ja de är inte super lätt att titta i Isas mun nuförtiden... men hon har 10 tänder som är helt uppe. Dom som kommit sist är 2 kindtänder nere... två kindtänder uppe är påväg och har spruckit igenom lite grann. Sen är alla 4 hörntänder på gång... man ser dom skymta under tandköttet...

Sömn
Vaknar för morgonen oftast mellan 7-8 och har nu börjat sova hela nätter... i allafall dom senaste nätter har sett ut så! Vilar gär hon efter lunch å då ganska ofta ca 1 timme, kan ibland bli 2 timmar... men är inte ofta. Har märkt att hon oftast sover längre om ja får henne att somna i sin säng. Har tidigare mest låtit henne sova i vagnen eftersom att promenad var de som gällde om hon skulle somna... Men nu funkar de bra att somna i sängen ibland. Har varit väldigt olika då hon somnar för natten på sista tiden men vi försöker lägga henne runt 20... ibland drar klockan iväg till 22 innan hon sover. Beror ibland på att hon somnat en kort stund sent på eftermiddan... tex i bilen.

Maten
Isa äter ganska ofta våran mat nu och den äter hon själv... burkmaten brukar ja ge henne för annars blir de lite för kladdigt! Men gröten på morgonen den får hon kladda på me själv, går hyfsat i allafall. Kan inte komma på många saker hon inte gillar... Barnmatsburkar får hon fortfarande ibland till lunch eller om vi äter middag sent. Men äta burkmat samtidigt som vi äter nåt annat de vill hon inte längre. Hon har börjat dricka mer å mer ur glas... funkar bra!
Ungefär så här ser Isas mattider ut:
08.00-09.00 Frukost - gröt och smörgås
11.00-12.00 Lunch - burkmat eller de vi äter
14.00-15.00 Mellis - fruktpuré, smörgås, yoghurt... lite olika
16.30-17.30 Middag - ofta de vi äter, ibland burkmat
20.00 Välling, ibland om hon inte somnar får hon en till flaska välling senare

Lek och utveckling
Läsa böcker är en stor favorit grej för Isa just nu... hon kommer me böckerna å vill upp i famnen å så ska man läsa. Inte alltid hon har ro att sitta så länge. Bada älskar hon både inne i baljan, ute i sin lilla pool å på stranden. Hon gillar att lägga sig ner å flyta... eller de går ju inte å flyta i den lilla baljan men hon lägger sig på rygg å myser : ) Gillar sin docka "Anna" som hon fick då hon fyllde år... hämtar henne om vi frågar vart "Anna" är. Har inte nån snuttefilt... men hennes kudde älskar hon! Den ska släpas runt på här hemma mest hela tiden... Men inte så att den behöver vara me utanför hemmet. Klättrar som en lite apa här hemma... fler å fler saker hon tar sig upp på! Hon har ett jäklar humör om de är nåt hon inte får som hon vill.

Uppdataering 090807:
Musik glömde ja bort att Isa gillar att lyssna på... direkt då de är barnlåtar börjar hon gunga : ) Hon har en nalle som spelar lite olika musik som hon ofta leker me. Pussas gör hon titt som tätt oxå... de gillar mamma ; ) Man kan få en om man ber om de... men bara om man vill annars säger hon nä nä.

Tal
Just nu säger hon pappa till de mesta : ) Hör hon en motorcykel ute på gatan då är de pappa (han kör motorcykel) men även grannen som kommer in kan vara pappa ; ) Andra ord som hon kan säga mamma, titta, där, lampa, oj, aj... oj blir de väldigt mycke av oxå! Sen finns de säkert fler ord som kommit nångång... men dessa är dom mest använda just nu... + att ja säkert glömt nåt! Brummar gör hon oxå då hon ser bilder på bilar eller sitter på sin bobycar.

Uppdatering 090807:
Nä säger hon ganska så ofta oxå!

Strandvecka

Publicerad 2009-08-06 16:21:40 i Allmänt

Har blivit en riktig strandvecka de här : ) Inte mig emot då de är suuuuper härligt att vara på stranden!! Som ni förstår så har vi även idag varit och badat å solat... eller mest Isa som har badat om ja ska vara ärlig! Jag själv har blivit en riktigt badkruka på senare år. Isa trivs super bra me bad å lek i sanden!

På eftermiddan började de mulna lite grann så då åkte vi en sväng på Storheden... blev bland annat lite shopping på Lindex till mig å Isa och sen lite mat oxå.

Nu ska vi softa ute på altanen... även fast de är lite moln så är de varmt och väldigt fuktigt i luften!

Grönt blir grått

Publicerad 2009-08-05 22:27:17 i Allmänt

Har pysslat me lite måleri ikväll... grönt blir grått! Va tror ni jag har målat?? De får ni se en annan dag...



Nu ska de monteras garderober!! Bäst att skynda sig för sambon är redan där nere...

Klubbviken

Publicerad 2009-08-04 21:43:32 i Allmänt

Idag har vi haft ännu en super härlig dag! Jag & Isa har varit med morfar till Klubbviken... blev en sväng me turbåten dit.



Finns inte mycke tid över till bloggandet nu när de är så fint väder! Nu måste den STORA tvätthögen tas om hand... har skjutit på de i flera dagar : )

Underbart väder

Publicerad 2009-08-04 00:27:01 i Allmänt

Vilken underbar dag vi har haft... strålande sol å varmt! Vi har inte varit hemma mycke idag... både stranden å en tur på havet har de blivit. Åkte ut med sambons systers båt till Klubbviken och åt middag där ute, god middag å super härlig kvällssol!






Nä nu är de dax för sängen så vi orkar me nya äventyr imorgon! Förhoppningsvis är de samma goväder : )

Sovtider hit å dit

Publicerad 2009-08-02 23:49:43 i Dagarna med prinsessan

De här me Isas sovtider... har ju skrivit om de förr! Men då var de mest att om hon somnade för sent på eftermiddan så gick de inte att få henne i säng i tid...

Nu verkar de nästan som att hon inte får sova för länge på sin vila efter lunch... å med länge menar ja 1 timme å 40 min!!! De är de enda hon har sovit idag å hon somnade runt 21.30 efter att sambon fått ner henne i varv i famnen... Imorse klev vi upp runt 8 men hon höll på att böka å vakna flera gånger från 6 tiden.

Så ja vet inte måste kanske börja väcka henne om hon sover längre än 1,5 timme på dan... Men är ju inte skoj de heller för hon är inte glad om man väcker henne!

Nä nu är de dax för sängen för mig me!! Vi får se hur morgondagen blir me sovtider... GONATT!

Bortresta

Publicerad 2009-08-02 22:57:44 i Dagarna med prinsessan

Jag å Isa har hela helgen varit me pappa/morfar i min mormors hus ute på landet... Super härligt! Varmt har vi haft de både me å utan sol... vi trodde verkligen att regnet å åskan skulle komma men de höll sig på avstånd.

Finns en stor gräsmatta att springa på, lekstuga att leka i, verkligen helt perfekt för en tjej me massor av spring i benen! Vi har även hunnit vara på stranden en sväng, bakat bullar... ja de kanske är därför ja inte hunnit blogga som ja tänkt ; ) hade faktiskt med mig datorn.







Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela