Rosadagar

Utemöbler

Publicerad 2009-06-29 21:52:01 i Inredning & inspiration

Blev en sväng till Storheden idag då ja hade några ärenden där... Var in på EM en sväng å kollade lite utemöbler, hittade ett super fint bord me stolar! Men priset var inte lika suuuuper fint!! Kostade nämligen nästan 13.000:- så får nog fortsätta å drömma om de å leta vidare...

Högtryck!

Publicerad 2009-06-27 22:16:20 i Allmänt

Här har de varit VARMT idag! Isa har fått bada i sin pool på förmiddan å de var super skoj... säkert svalkade de skönt oxå! Sen har vi varit iväg å ränt lite på eftermiddan...

Isa har somnat för ett tag sen å jag väntar på att sambon ska komma hem... han har varit å kört enduro tävling i de varma vädret!




Fotade lite blommor ute på förmiddan... var ju riktigt kul å ligga i gräset å försöka få till nå bra ; ) Här kommer några bilder...





Ännu mer tänder

Publicerad 2009-06-26 11:36:47 i Dagarna med prinsessan

Upptäckte nyss att hon har ju två kindtänder som kommit fram uppe oxå!! Inte de lättaste å kolla i hennes mun nu... man riskerar fingrarna på köpet. Men en på vardera sida uppe skymtade jag i allafall.

Nu ska vi bara äta lunch å sen ut i solen igen!

Ont i munnen

Publicerad 2009-06-25 22:49:53 i Dagarna med prinsessan

Vi hade inte så roligt natt den som var... Isa vaknade runt 2 tiden å skrek, skrek å skrek!! Helt otröstlig var hon... bara gallskrik i nästan 1 timme. Ussh så hemskt de var... sånt skrik var de år å dar sen hon hade.

Vi visste inte riktigt va de var me henne... men tillslut blev de en alvedon å hon somnade sen efter ett tag igen. Sen nu ikväll fick ja se lite i hennes mun å nu har ju kindtanden kommit upp å de var lite blodigt där me! Så gumman har ju säkert haft jätte ont där i natt! Hoppas de värsta är över nu... för hon har inte alls varit nå ledsen idag. Var bara en tand oxå... trodde de var två först.

Klätterapa

Publicerad 2009-06-25 22:42:19 i Dagarna med prinsessan

Vi har en lite klätterapa här hemma! Hon klättra upp lite varstans nuförtiden... just nu är de populärt att klättra på pallen men även upp på soffan å sen ställa sig uppe i fönstret är roligt ; )

Soool

Publicerad 2009-06-25 10:29:35 i Allmänt

Här är de 24 grader i skuggan just nu å lite varmare hinner de säkert bli senare... nu ska vi snart packa oss i bilen å hälsa på våra kompisar hela dagen lång!

Ha en härlig dag alla å hoppas ni har lika fint väder!

Onsdag 24 juni

Publicerad 2009-06-24 23:24:40 i Shopping

Idag har vi haft super härligt väder... nu kanske sommaren äntligen har kommit för att stanna?! Ja de hoppas vi!! Förmiddan tillbringade vi här hemma å ute förstås!

Senare efter lunch blev de en tripp till stan för att träffa mammagruppen från bvc... lika trevligt som alltid! Har ju inte kunnat vara me dom senaste 3 veckor när vi varit på resande fot.

Blev även en lite snabb sväng på stan... var en sväng på PO.P å hittade två tröjor å en klänning på rean. Sen hittade ja fina Hello Kitty jeans på H&M som blir bra till hösten.



1 års vaccination

Publicerad 2009-06-23 20:16:34 i Dagarna med prinsessan

Igår var vi på 1 års vaccinationen... Isa fick två hemska sprutor en i vardera ben. Var två barnmorskor som stack samtidigt... Blev ett gallskrik efter ett litet tag, tog ett tag innan hon ens fick nå luft till å skrika! Ja de var helt klart värre nu än tidigare sprutor, för nu tog de ett bra tag för henne å lugna ner sig. Men efter lite bus så var de som bortglömt! Skönt!

Hon verkade som vanligt hela eftermiddan inge grinigare eller så än vanligt... men sen efter välling då vände de! Tok ledsen när vällingen tog slut, tänkte såklart att hon ville ha mer å blandade de. Men var inget hon ville ha fortsatte bara me gallskrik! Hon var lite varm men de var inte riktigt feber... tillslut blev de ändå en alvedon å efter ett tag så lugnade hon sig å somnade. Vaknade två gånger innan vi gick å la oss å var lite gnällig men sen sov hon som vanligt i natt!

Pastasallad

Publicerad 2009-06-20 23:22:35 i Mat & bak

Här kommer receptet på den smarriga pastasalladen som vi åt igår...



INGREDIENSER 10 personer
500 g pasta
2 dl lätt créme fraiche
3 dl gräddfil
2 st paprikor
1 rödlök
5 vårlökar
250 g kidneybönor
3 st avokado
½ dl sweetchilisås
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR
Dagen före: Blanda allt utom avokadon.
3 timmar före servering: Skär å blanda i avokadon. Häll i lite mjölk om det är svårrört.

Midsommarafton

Publicerad 2009-06-20 23:16:37 i Dagarna med prinsessan

Hoppas ni haft en trevlig midsommarafton! De hade vi! På dan var vi iväg på lite midsommar firande på Hägnan... var resning av midsommarstång å sen dans runt... Men inge dans för våran del. Träffade lite kompisar å satt å tog de lungt...

Senare på kvällen åt vi middag hos Isas farmor å farfar... grillat me en pastasallad till å en massa annat smarrigt! Recept på pastasalladen kommer i ett eget inlägg...



Isa äter jordgubbar


Isas kompisar Tyra & Tilda

Glad midsommar!

Publicerad 2009-06-19 09:25:29 i Allmänt

Vill hälsa en glad midsommar till er alla! Hoppas alla i vårat avlånga land får lite sol... här skinner den just nu men lite moln är de oxå å inte speciellt varmt heller. Men slipper vi regnet är de ju skönt!

Ha en trevlig kväll!




Midsommarstång från Pluto Produkter

New York blueberry cheesecake

Publicerad 2009-06-19 09:17:54 i Mat & bak

Bakade en cheesecake med blåbär igår kväll från Leilas kokbok a piece of cake... återstår att se hur misslyckad eller lyckad den blev. Gick nämligen efter receptet i boken... å när den hade gräddats klart enligt de receptet såg eller kändes den inte alls klar!! Så ja googlade å hittade receptet på nätet... å där står de andra grader på ugnen! Inte konstigt att min inte fått nån färg å var så lös... så fick sätta in den igen.

Här kommer i allafall receptet ja hittade på nätet som ja tror är mer rätt! Ska gå efter de nästa gång i allafall!

Cheesecake före gräddning


INGREDIENSER
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2 ½ dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (när det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra) Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphiaost, vispa krämigt.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

PO.P rea

Publicerad 2009-06-18 23:55:04 i Shopping

På vägen hem från Stockholm stannade vi i Sundsvall för lite shopping ute på Birsta... Hittade en vindfleece till Isa på Polarn & pyrets rea. Blir perfekt till hösten!

Mera tänder

Publicerad 2009-06-18 23:49:21 i Dagarna med prinsessan

Har inte hänt så mycke på tand fronten på länge nu... hon har haft sina 8 tänder ganska så länge. Men så igår såg ja två stycken kindtänder skymta! Så nu är de fler tänder på gång...

Cypern

Publicerad 2009-06-18 23:34:59 i Allmänt

Hade som sagt en super härlig vecka på Cypern! Me massor av sol å bad... Isa hon gillade att bada, blev mest bad i poolen... men stranden testade vi oxå.

Var alldeles perfekt me en lekplats utanför våran lägenhet... skönt för Isa å vara ute å leka lite när man kom från poolen.

Gick jätte bra me henne där nere i värmen... så kanske inte dröjer 7 år tills vi åker nästa gång ; )







Hemma igen

Publicerad 2009-06-17 19:51:46 i Allmänt

Försökte göra en uppdatering tidigare på förmiddan... men de gick inte alls nå vidare!!

Nu är vi i allafall hemma igen efter en suuuuuper härlig semester! VARMT har vi haft så de har blivit mycke bad! Temperaturen har legat mellan 30-35 grader : )

Har fortfarande en hel del som måste fixas nu ikväll... får se om ja hinner me några bilder annars kommer de imorgon!



Följ min blogg med bloglovin

Födelsedagsbarnet

Publicerad 2009-06-06 23:46:19 i Dagarna med prinsessan




Här har de varit fullt upp me kalas hela dagen lång! Massor me fika, besök å presenter... Isa tackar så mycke för allt fint hon fått! En massa grattis hälsningar har ni lämnat här i bloggen oxå, som vi oxå tackar så mycke för!

ETT år!!! Tiden har gått tokfort... samtidigt som de känns som att hon alltid funnits i vårat liv. Skumt! Va gjorde man av all tid innan man fick barn?!

Har inte varit något vidare varmt väder idag... vi som hade tänkt att vi skulle kunna sitta ute å fika. Kom till å me lite hagel mitt på dan... Så känns super skönt att vi åker mot varmare breddgrader imorgon : )

Mitt i natten

Publicerad 2009-06-06 00:23:56 i Allmänt

Här har de packats en hel del i kväll... har klart med mina å Isas kläder, så de känns skönt!! Sen är de bara en massa prylar kvar oxå! Men dom är betydlig lättare... inget velande vilka som ska me eller inte där som me kläderna!

Nu ska ja strax hoppa i sängen så man orkar me morgondagen me kalas oxå!! Är mindre än en timme kvar nu tills gumman var född för ett år sen! Tänk va tiden går fort!

Gonatt!

Nya klänningar

Publicerad 2009-06-04 16:30:26 i Shopping

Två nya klänningar har Isa fått i veckan... den vänstra har ja letat efter ett tag på Tradera, då den är från PO.P å förra året, nu äntligen har ja hittat den å lyckats vinna auktionen! Den andra hittade jag på Lindex... fläcken vid knapparna, ja där har Isa varit å mumsat : )

Fotografen

Publicerad 2009-06-04 12:51:22 i Dagarna med prinsessan

Tidigare i veckan var vi till fotografen för 1 års fotografering... allt gick super bra! Nu ska man bara välja vilka bilder vi vill framkalla... inte alltid de lättaste!

Här kommer några bilder... dock lite dålig kvalitet.








Smoothies

Publicerad 2009-06-03 12:08:58 i Barnsaker

Igår hittade jag smoothies från Ella's Kitchen när jag var å handlade på Coop... har tidigare läst om dessa i flera olika bloggar, men inte hittat dom i nån butik här. Så shoppade hem en i varje smak... Isa har testat den gröna å den var populär! Fler ska inhandlas till resan... perfekt å ha i väskan som mellis!






The Red one - Banan, äpple, mango, aprikos
The Green one - Äpple, banan, päron, kiwi
The Yellow one - Banan, jordgubb, äpple, hallon

De är gjorda av 100% ekologisk frukt och är inte utspädda med varken vatten, safter eller koncentrat.

Plattor

Publicerad 2009-06-01 09:12:48 i Renovering av huset

Trots värmen igår jobbade sambon på me plattläggningen under den stora balkongen som ska byggas... nu närmare de sig slutet, endast några få rader kvar! Sen blir de paus me ute jobb tills vi är tillbaka från semestern.

Blev bara väldigt vanliga plattor... har köpt dom begagnat från kommunen så riktigt bra pris blev de!


Värmebölja

Publicerad 2009-06-01 09:08:00 i Allmänt

Oj så varmt vi hade de igår! Tur att de blåsten fläktade lite grann... Vi var såklart ute nästan hela dan, så hur ska man hinna me bloggen då?!

Känner att de kommer bli betydligt mindre bloggande i veckan då de både ska förberedas för 1 års kalas och packas till resan! Ska bli såååå skönt å åka iväg... tänk om en vecka sitter vi på planet : ) Å om ännu mindre än en vecka blir min tjej 1 år?!! Vart tog tiden vägen!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela