Rosadagar

Tredagarsfeber å tradera

Publicerad 2009-09-29 21:38:37 i Dagarna med prinsessan

Dagarna bara springer iväg... är ju snart onsdag å halva veckan har gått!!

Isa fick ju feber på torsdag som ja skrev om sist... den höll i sig hela helgen me toppar över 40 grader. Söndag var den lite lägre å måndag borta. Igår upptäckte ja att hon fått prickar på mage och rygg... började då kolla runt lite å de var tydligen ett tecken på tredagarsfeber. Prickarna kommer då febern är över.

Idag har hon varit på dagis... men verkar inte vara sig själv riktigt ännu. Somnade tidigt här hemma för natten... redan vid 18.30 + att hon sov ca 30 min ett tag innan de oxå. Hoppas hon sover hela natten nu å inte får för sig att de är morgon mitt i! Vi får hoppas på en piggare Isa imorgon...

Har ÄNTLIGEN hunnit me att lägga ut lite auktioner på Tradera... vet inte hur länge ja tänkt göra de!! Men har en hel del kvar... men är ju en början i allafall!! Nä nu ska de fixas lite i tvättstugan innan de är dax för sängen.

Sjukstuga å tjejkväll

Publicerad 2009-09-25 16:23:12 i Allmänt

Blev ännu en VAB dag för mig den här veckan! Igår när vi kom från dagis tyckte ja att Isa inte var sitt vanliga jag... hon var så lugn å kände att hon var lite varm oxå. Sen så sa dom på dagis att hon hade somnat mitt i lunchen oxå. Testade då tempen å de visade att hon hade feber, den har gått lite upp å ner hela dan idag. Men verkar inte vara nåt mer än feber än så länge... hoppas hoppas att de inte blir nå mer!!

Ikväll ska ja iväg på tjejkväll me dom trevliga mammorna i mammagruppen! Ska bli super skoj... var ett tag sen vi sågs alla nu när en del börjat jobba.

Lila Kivi

Publicerad 2009-09-24 20:34:37 i Inredning & inspiration


Den lila ljuslyktan Kivi från Iittala är sååå fin!! Hade gärna fått flytta hem till mig... Vill hitta lila kuddar till soffan oxå. Lila är lite av min nya favorit färg i höst... Har ni nån ny favorit färg så här på hösten??


Trappräcke å husnummer

Publicerad 2009-09-23 21:01:42 i Hemma hos oss

Har hänt lite mer på utsidan av huset... nytt trappräcke är på plats å nytt husnummer som kommer från Bruka Design. Hur trappräcket såg ut tidigare kan ni se HÄR, ingen vacker syn!! Nu går de i samma stil som balkongräcket... ska målas nästa år då trät torkat.

Varsel

Publicerad 2009-09-23 20:50:35 i Allmänt

Jaha då är ett varsel lagt på mitt jobb... fick åka in på ett extra möte i måndags då jag var hemma me Isa. 3 tjänster ska bort på vårat kontor... å ja jag är ju på 3:e plats på LAS listan, så värst bra till ligger ja inte!! Förhandlingarna med facket ska mest troligt börja i oktober... så vi får vänta å se hur länge vi får vara kvar. Trist att man ska bli av me jobbet nu just när man börjat igen!

Första VAB dagen

Publicerad 2009-09-21 09:57:08 i Dagarna med prinsessan

Ja då var man hemma å vabbade för första gången idag... Isa är inte bra i magen, men annars verkar hon må som vanligt. Men vill inte skicka iväg henne till dagis me dålig mage... hon har skitit 3 gånger i natt!! Å sen har de forsatt lite på morgonen.

Hoppas den blir bättre snart!

Stockholmshelg å 30 år

Publicerad 2009-09-21 09:45:52 i Allmänt

Nu är vi hemma igen efter en helg i Stockholm... bara jag å sambon. Isa har varit hemma me farmor, faster å kusinen. Verkar som att hon har haft en super bra helg här hemma utan oss... blivit bortskämd me flera presenter.

Vi har oxå haft en super helg i Stockholm... god mat, shopping å trevligt sällskap! I fredags då ja fyllde 30 var vi ut å åt me ett par kompisar på Grekiska kolgrillsbaren på Söder... var suuuper god mat där!! Sen på dagarna har de mest blivit shopping, har hittat en hel del... men fortfarande står en höstjacka kvar på inköpslistan. Lördag kväll var de biodags Flickan som lekte med elden, tyvärr fick vi inte se klart hela filmen då sambon blev dålig... måste nästan ha varit nåt han ätit.

Men i de stora hela har vi haft en super skön helg... men såklart har vi saknat gumman!! Var härligt å komma hem till henne igår!

Förra veckan var de fullt upp här hemma me en massa bakande å sen på torsdag kväll var de kalas för hela tjocka släkten. Därför har ja varit frånvaranden här... har haft så fullt upp me annat!

Stressig vecka!

Publicerad 2009-09-15 22:17:03 i Allmänt

Är väldigt tyst här i bloggen i veckan... mycke som ska hinnas med! Baka, jobba, kalas, föräldramöte, städa, tvätta å ja en hel del mer... Snabbläser mina favorit bloggar men har tyvärr inte hunnit me å lämna så många kommentarer heller! Men nästa vecka har ja förhoppningsvis bättre me tid! Ha en fortsatt bra vecka!

Light shadow

Publicerad 2009-09-11 19:32:26 i Inredning & inspiration



Mina nya lampor som ja köpt på Mio för bra länge sen nu... har fortfarande inte kommit sig upp i fönstret. Kontakten måste bytas å även en dimmer kopplas in. Men snart så kanske sambon har tid me de oxå, för el de är nåt ja inte vill pilla me!

Men hade varit mysigt att få upp dom nu i höstmörkret ; )

Nu ska snart Isa nattas sen blir de fredagsmys me filmen Män som hatar kvinnor! Ha en trevlig helg alla ♥

Jobbstart

Publicerad 2009-09-09 21:11:09 i Dagarna med prinsessan

Ja idag var de ju dax för mig att börja jobba... efter en mammaledighet på ca 1 år & 3 månader. Gick faktiskt super bra... har mest fått fixa igång datorn å diverse program idag. Var inte alls så stressigt på morgonen som ja hade tänkt mig, men finns väl dom mornarna oxå!!

På dagis gick lämningen hur bra som helst idag igen : ) Ingen gråt. Dan där har flytit på bra oxå... bara lite gråt då hon skulle sova men somnade efter bara ett litet tag! Så snart somnar hon nog som dom andra barnen så fort dom lägger sig ner.




Isa har kommit på att hon kan ta en pall så hon når upp till strömbrytaren... super skoj å tända å släcka lampan : )

Yeeeez!!!

Publicerad 2009-09-07 22:55:34 i Allmänt

Vi har bokat en weekend till Stockholm!!! Ska bli såååå skoj att komma sig dit... var år å dar sen nu! Isa hon kommer stanna hemma me farmor... för tror inte hon tycker de är lika kul me shopping i dagarna tre som mamma sin ; )

Kommer fira min 30 års dag i huvudstaden... de blir nog super!



Kommer bo på First Hotel Amaranten som ligger på Kungsholmen.

Mera dagis...

Publicerad 2009-09-07 22:40:39 i Dagarna med prinsessan

Gick hur bra som helst för Isa att vara på dagis själv idag... dom var på en promenad i skogen å hon hade gått själv både dit å hem. Fröken tyckte hon var så duktig : )

Men fick hämta henne när de blev dags för vila... de ville hon inte göra där! Dom hade prövat att lägga henne inne me dom andra men hon ville inte ligga kvar å sova, så då försökte dom inte så mycke mer så här första dan hon var själv där. Vi gör ett nytt försök i morgon helt enkelt!


Dagis själv!

Publicerad 2009-09-07 10:03:40 i Dagarna med prinsessan

Ja då var man hemma från dagis utan Isa... hon har stannat där själv idag! Vinkade så glatt åt oss när vi gick. Hon ska vara där tills efter vilan om dom får henne att somna... annars får ja komma å hämta henne. Spännande å se hur de går!

Nä nu ska ja få nåt gjort här hemma... tror de blir nåt så skoj som fönsterputsning!

Nya utelampor... igen!

Publicerad 2009-09-06 22:52:34 i Hemma hos oss

Idag har sambon satt upp dom nya utelamporna... vi blev inte riktigt nöjda me dom förra vi hade. För vi har ju redan bytt en gång tidigare, bilder kan ni se här. Senare i veckan kommer förhoppningsvis ett nytt broräcke på plats! De som sitter där nu är verkligen inte vackert... inte dörren för den delen heller!! Men den får vi leva me ett tag till...

Tredje dan avklarad

Publicerad 2009-09-04 13:48:55 i Dagarna med prinsessan

Så då var den tredje dagis dan avklarad... gick hur fint som helst både igår å idag. Igår var dom ute nästan hela tiden då vi var där, Isa hon ville mest gunga å satt å tittade på alla barnen. Fick även äta lunch... gick väl si så där, hon åt inte mycke.

Idag blev de en inne dag för dom minsta barnen... regnet ÖSER ner ute! Jag fick gå ifrån en sväng på en liten fikarast å Isa hon hade inte saknat mig de minsta medans ja var borta... hon märkte nog inte ens att ja försvann. Hade fullt upp att leka me dom andra barnen å alla grejer. Lunchen fick hon oxå äta utan mig... gick väl si så där me de... hon åt inte mycke. Men tror inte att hon hade ätit mer om ja hade varit där! Hon äter ju väldigt ojämt... bra ibland å väldigt dåligt ibland.

Sen efter lunch promenerade vi hem i ösregnet... Isa satt å mös i vagnen medans ja blev blöt! Inte somnade hon på vägen hem som igår... hon är fortfarande vaken! Så får se när hon får ro att sova sin vila... är inte så sugen på en prommis i de här vädret.


Dom här hade ja behövt i dagens väder : ) Gummistövlarna kommer från Viking å heter Fox



Hade tänkt att vi skulle åka iväg en sväng till stan idag... men tror vi stannar inne i de här vädret!

Inskolning

Publicerad 2009-09-02 21:15:48 i Dagarna med prinsessan

Första dagen på inskolningen idag... de gick bara bra me Isa. När vi kom dit satt dom mindre barnen å åt frukt, isa stog å spanade på dom ett tag men sen hittade hon sig en bok som hon satt sig å bläddrade i... kom efter ett tag fram en flicka på snart 2 år å ville sitta å läsa me Isa, dom var så söta : )

Efter ett litet tag skulle barnen ut å leka... men vi stannade inne för att kolla oss runt på avdelningen. Isa hittade dockor å dockvagn som hon lekte me ett tag. Sen hittade hon en legolåda som var väldigt intressant, var en massa smålego men hon var så duktig å satte inte i munnen. En rolig liten rutschkana fanns de oxå den var skoj!

När dom andra barnen kom in strax före lunchen som var vid 11 samlades dom för lite sång... Isa kunde inte riktigt sitta lika stilla som dom andra, men ett tag satt hon i grannpojkens knä. Sen var de dax för lunch å då gick vi hem, blev att vi var där ca 1,5 timme idag.

Snyggaste skorna!

Publicerad 2009-09-01 22:20:32 i Shopping

Idag fick vi paket me posten... är sötaste Mamma russin som har varit på Kavat outlet å shoppat skor till Isa! Tack än en gång... super snällt av er! Isa ville ta på sig sina nya skor på en gång så hon gillar dom nog lika mycke som mamma : )


Dagen

Publicerad 2009-09-01 10:40:01 i Allmänt

Blir inte dagis idag heller... hon snorar än, men verkar inte vara så mycke mer än de! Pigg å glad verkar hon ändå... skönt de. Hoppas hon slipper bli mer sjuk utan att de stannar vid lite snorande.

Får se om de kanske blir dagis imorgon om snorandet ger med sig lite... pratade med dom idag å hon sa att var å varanna där snorade så om hon annars var pigg så går de bra å komma.

Nu ska vi göra oss klara för att åka iväg en sväng efter lunch... ska kolla på grus till uppfarten med sambon å sen tänkte vi åka förbi Svenska Hem en sväng. Måste kolla om dom har husnummrena från Bruka Design som ja skrev om tidigare.

Snygg dörrstop

Publicerad 2009-09-01 10:31:31 i Inredning & inspiration

     
   

Hittade dessa super fina dörrstoppar som kommer från KG Design. Jag som behöver en å allt : ) Perfekt! Nu måste ja bara hitta nån som säljer dessa! Tips?

Är gjort i silikon som många av deras produkter är. Finns i en massa härliga färger... men blir nog en svart för min del. Hängs snyggt över handtaget när den inte används.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela