Rosadagar

Shopping till Isa

Publicerad 2010-02-28 22:29:10 i Shopping

Blev lite shopping i slutet av veckan... var en sväng på stan både torsdag å fredag då vi var väldigt less på å bara vara hemma å sjuka. Torsdag kväll var jag även iväg på ett trevligt Blingo party! Här är lite av dom nya vår å sommarkläderna Isa har fått...






Den lila tunikan från Kappahl måste nog oxå få flytta in i Isas garderob... har den i rosa å tyckte om den så mycke (hittade tyvärr ingen bild på den).

Blev betydligt mer "märkes" kläder än de brukar bli... handlar de mesta på Lindex å H&M, prisvärt å bra! Men nångång måste man ju lyxa till de å köpa sånt man verkligen gillar!

Tjejtripp

Publicerad 2010-02-24 09:50:38 i Allmänt

Så härligt idag har vi bokat in en tjejhelg i Umeå... me hotell i två nätter!! Behöver ja säga att ja lääängtar?! Drygt en månad tills vi åker... roligt å ha nånting å se framemot snart!

Vi hittade ett nyrenoverat hotell till ett vettigt pris oxå... Comfort Hotel Winn. Inredning helt i min smak ; )

Nu vill vi ha de lite varmare!

Publicerad 2010-02-23 22:11:53 i Allmänt

Brrr så kallt vi har de... var -31 tidigare när ja kom hem från en liten shoppingtur. Tycker verkligen att de ska bli lite varmare nu!! Går ju inte å vara ute... å sen så kan ja snart inte få igen jackan heller ;)

Idag har de varit en till hemma dag me Isa... hon är inte helt pigg å kry men inte alls sjuk så hon ligger å tar de lungt heller. Är super less på å bara vara inne nu, man blir så trött å slö av de! Så när sambon kom hem var ja tvungen å smita iväg en sväng. Åkte på Storheden för lite shopping å storhandling... blev inte så mycke shopping men var SKÖNT att bara komma iväg! Så nu kanske ja orkar me en till inne dag imorgon... man kan ju hoppas på varmare väder så vi kan gå ut en lite sväng i allafall, men ser ju tyvärr inte så lovande ut på vädret!

Vecka 27

Publicerad 2010-02-23 07:57:33 i Graviditeter

Har redan hunnit gå in i v. 27 (26+4)... tiden tickar på som bara den. Men bf den 27 maj känns ändå lååångt borta ännu. Har på senaste börjat känna mig stor... å tänker bara på hur mycke större man ska bli! Man glömmer fort!

Var hos BM i för nästan 2 veckor sen nu och allt såg då bra ut. De enda problem ja känner av lite grann är i ryggen... men beror mycke på va ja gör. Så vi hoppas på att de inte blir värre. Var roligt å få mäta magen för första gången eftersom att ja känner mig stor... men den var ynka 1 cm större än me Isa i samma vecka.

SF (magmåttet) 24 cm
Hjärtljud på bebisen 150

Kollade aldrig järnvärdet... men har börjat äta järntabletter. Har kännt mig så trött på sista tiden så tänkte att ja ska testa. Tänkte börja me å ta varannan dag så får vi se. Efter första tabletten hade ja faktiskt betydligt mer energi än på vädligt länge så dom kanske hjälper.

Har varit väldigt dålig på att ta magbilder den här graviditeten... har än så länge inte tagit en enda!!! Så nu tyckte ja att de var dax.

Hembakad pizza

Publicerad 2010-02-21 22:44:49 i Mat & bak

Idag blev de hembakad pizza till middag... har hittat ett super bra recept på pizzadeg + tomatsås som ja måste dela med mig av! Som många andra recept har ja hittat detta hos Vickan me matplatsen.org.

INGREDIENSER pizzadeg (4 pizzor)
50 g jäst
2 tsk socker
1½ tsk havssalt
½ dl olja
3 dl fingervarmt vatten
ca 8 dl mjöl

GÖR SÅ HÄR
Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och olja. Blanda ner mjölet lite i taget tills det blir en fast och smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Dela degen i 4 delar och kavla ut till runda pizzor... jag brukar göra två större och varje pizza blir då som en plåt.

INGREDIENSER tomatsås
1 burk passerade tomater
en nypa salt
en nypa socker
2 msk tomatpuré
oregano
1-2 pressade vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och låt puttra ett par minuter. Låt svalna något och bred sedan ut den på pizzorna.

Strö över valfria ingredienser + ost på pizzorna. Grädda i ugnen på 200 grader, tills pizzorna fått fin färg (ca 15 min).


Less, less, less...

Publicerad 2010-02-21 20:17:47 i Allmänt

Nu är ja less på å vara lite halvförkyld... de värsta är när man är så täpp i näsan på natten att man inte kan sova! Nässprayet är just nu min bästa vän! Men är liksom inge mer än detta snorande men de kan väl ge me sig nångång tycker ja...

Isa är oxå halvdålig... på gränsen till feber, snorar å har börjat hosta lite idag me. Hon håller igång i princip som vanligt men idag sov hon nästan 2 timmar mitt på dan... verkligen inte likt henne! Försökte väcka henne som vanligt efter 1 timme men de gick inte. Sen strax efter 19 sa hon att hon ville ha välling å sova... så hon har nu sovit ett tag!

Blir alltså inge dagis för Isa imorgon... men måste försöka ta oss ut en sväng om hon inte blivit sämre! Känns som att vi varit inne hela helgen. Hoppas bara på lite varmare väder... termometern har legat mellan -20 till -30 hela helgen... brrr...

Härligt me fredag!

Publicerad 2010-02-19 20:02:58 i Mat & bak

Mmmm vilken god sås vi gjorde till middan idag... serverades till helstekt fläskfilé och klyftpotatis. Här kommer receptet så ja kommer ihåg de :)

1 burk Milko creme fraiche konjak & kantarell
½-1 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar
Lite socker

Blanda allt i en katrull och koka upp.





Idag har jag å Isa bara varit hemma... vi hade tänkt åka på barnsång i stan. Men så igår kväll så hade hon lite feber å var ganska slö på morgonen. Fast sen har hon haft fart resten av dan å inte nån feber... bara snoret som rinner. Hoppas de inte blir nå mer bara.

Nu har hon somnat å vi ska se Let´s dance å solsidan! Ha en mysig kväll!

Hembakta semlor

Publicerad 2010-02-16 22:11:47 i Mat & bak




Fick på morgonen för mig att ja skulle baka semlor... så när Isa var lämnad på dagis satte semelbaket igång. Hittade receptet i Leilas - a piece of cake. Fick bra betyg av våra fikagäster och ja själv tyckte oxå dom var goda... är inte så jätte förtjust i semlor men hembakat är ju alltid hembakat!

Leila tipsar om att de bästa är att använda rumstempererat smör i degen istället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördels på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och saftigare bulle.

Här kommer receptet...

GRUNDRECEPT BULLAR
1 msk kardemumma
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl special

FYLLNING
400 g mandelmassa
1 skvätt mjölk
8 dl vispgrädde

Ägg till pensling
Florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Värm mjölk och kardemumma tills den är fingerljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 min.
5. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
6. Dela degen i 18-20 bitar och forma dem till runda bullar.
7. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper med skarven nedåt.
8. Jäs under bakduk i 45-60 min.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt svalna.
10. Skär av toppen på bullarna och gröp ur innanmätet.
11. Rör innanmätet krämigt med riven mandelmassa och en skvätt mjölk.
12. Fyll semlorna med mandelmasseröra, spritsa över grädde och lägg på locket. Pudra med florsocker.

Alla ♥ dag

Publicerad 2010-02-14 23:04:09 i Allmänt

Hoppas alla har haft en härlig alla ♥ dag! Vi har haft en super härlig dag ute i govädret... blev en skotertur även idag me grillning. Solen skulle bara värma lite mer oxå... blir så lätt frusen av mig. Men men snart så börjar den göra de oxå!



Morgonen börjades me en mysfrukost hela familjen... var tänkt att ja skulle få frukostbrickan på sängen men ja hann visst upp före dom hade fixat allt klart : )

Härlig dag!

Publicerad 2010-02-13 19:29:09 i Allmänt

Idag har vi haft super härligt vinterväder... strålande sol å -7 grader! Hela familjen åkte en sväng me skotern. Premiärtur för mig å Isa i år... Isa hon har pratat så om pappas skoter så var ju på tiden att hon fick åka lite nu :)

Nu är de snart dax för melodifestivalen å bara en slappar kväll i soffan... känner mig fortfarande krasslig, vill bli frisk NU! Här kommer några härligt bilder från dagen...




Fredagsmys!

Publicerad 2010-02-12 17:09:46 i Allmänt

Ikväll blir de fredagsmys för hela slanten... förkyld som man fortfarande är! Har hyrt senaste Beck filmen å en massa gott såklart : ) Till middag blir de tacos, mums! Har nyss tagit oss ut till affärn en sväng. Var faktiskt uppfriskande å skönt att få komma ut en sväng! Har ju nästa varit inne hela veckan. Ha en trevlig helg! Nu ska vi se om de här funkar... Bloggar från min iPhone för första gången.

Syskonvagnen beställd

Publicerad 2010-02-11 08:52:41 i Shopping

Nu är den beställd, syskonvagnen! Var sambon som tog tag i de hela igår... eftersom att ja velar så hela tiden. Blev en svart UJ duo -09... dessa säljs just nu ut på Pramworld i England till ett super pris så var likabra å slå till.

Tycker inte ja har hittat så mycke alternativ till syskonvagnar än just UJ... finns ju inte direkt ett enormt utbud. Så nu hoppas vi att de blir bra me den.



Så ser den ut fast i svart

Bygglov

Publicerad 2010-02-10 20:01:46 i Inredning & inspiration

Nu gör ja ett nytt försök å blogga om Bygglovs programmet... fick aldrig upp några bilder igår!

Inredaren Mija fick till en super härlig uteplats och trädgård! Hon skulle gärna får komma hit å göra iordning våran tomt... den behöver verkligen ett lyft! Uteplatsen med de svävande taket blev ju bara så läcker!



 

Nu hoppas ja Isa somnar fort... för sen ska ja bädda ner mig i soffan å se på Roomservice! Är inte riktigt pigg å kry... har dragit på mig en förkylning!

Update: Jaha de var inge Roomservice idag... suck!

 

 

 

Blogg.se

Publicerad 2010-02-09 21:14:34 i Allmänt

Nu är ja less på blogg.se... tycker de strular varje gång ja ska blogga nuförtiden!!!! Nu funkade de inte att ladda upp bilder... återkommer.

Fler som ofta har problem??

Ingen bra start...

Publicerad 2010-02-08 10:43:46 i Dagarna med prinsessan

Blev ingen bra start på veckan de här... Isa hann bara vara på dagis i 30 min innan dom ringde efter mig. Hon hade spytt!! Inte skoj! Just nu är de fullfart på henne här hemma så hon verkar må prima, man kan ju alltid hoppas på att de var nå tillfälligt, magsjukeskräck som man har.

Ja som skulle till MVC idag oxå... fick en ny tid på torsdag istället så får hoppas att ja håller mig frisk! Hade tänkt mig en sväng på stan me för å shoppa lite mer kläder till Isa. Helt plötsligt tycker ja hon har växt ur kläderna hon har! Men men får kanske kolla igenom lite webshoppar istället : )

Kyrkis

Publicerad 2010-02-04 21:40:23 i Dagarna med prinsessan

Idag på förmiddan var jag och Isa iväg på Kyrkis för sång å lek... roligt för Isa å leka av sig lite en dag då de inte är nå dagis. Blev även lite pyssel å ett fint sådant om ni frågar mig : ) Man skulle bara ha gjort nåt handavtryck när hon var mindre oxå!! Ramen ska målas vit...

Sömnen

Publicerad 2010-02-01 22:23:01 i Dagarna med prinsessan

Har nu gått lite drygt 2 veckor sen vi bytte säng och rum till Isa... första natten var väldigt jobbig som ni kan läsa här. Men sen har de faktiskt flytit på bättre än förväntat... just läggningarna har tagit lite tid i början. Men vi förändrade lite i hennes sovtider och började kliva upp tidigare på morgonen, senast 07.30... och sen att hon max får sova 1 timme på dan. Så efter de har läggningarna gått bättre, hon kanske var för pigg innan helt enkelt! Alla kvällar har inte varit enkla men merparten!

Sen så har vi ju av bekvämlighet gett henne välling när hon vaknat på natten... och på sista tiden har hon sagt att de är näning (=välling) hon vill ha när man kommer upp. Så har tänkt att vi måste ju försöka få bort nattätningnen väldigt snart, hon är ju inte direkt en liten bebis längre!!! Men men när man är trött så väljer man oftast den enkla vägen...

Men nu verkar de som att de nästan har löst sig utan några jobbiga nätter som ja har bävat för!! 3 nätter har hon klarat sig utan! Första natten tog sambon bara ner henne i våran säng å hon sa inget om vällingen å dom två andra nätterna har ja bara behövt strycka henne på ryggen ett litet tag så har hon somnat om. Nu håller vi tummarna för att de inte bara är en tillfällighet och att hon snart förstår att man inte behöver vakna till på natten!


Isa sover sött i sin säng

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela