Rosadagar

Nyheter Iittala

Publicerad 2010-01-30 22:35:16 i Inredning & inspiration

Dessa fina nyheter från Iittala får gärna flytta in här hemma!! Blev totalt förälskad i den nya färgen vattengrön... så härlig å passar perfekt me Kivi lyktorna ja redan har. Blir definitivt mitt nästa inköp till Kivi samlingen!


me&i

Publicerad 2010-01-30 19:30:37 i Shopping

Suck vet inte hur länge jag har försökt ladda upp de här inlägget utan att lyckas!!! LESS på blogg.se... men nu verkar de fungera. Middan är uppäten å strax är de Robinson på tv...

Idag har jag haft me&i träff hemma hos mig... blev ett helt gäng av tjejer som va sugna å shoppa från den nya kollektionen. Blev en klänning, tunika och en mössa till Isa.



Ikväll blir de bara en lugn kväll hemma... skulle ha middagsgäster men tyvärr är dom sjuka å kan inte komma! Blir nån god mat å Robinson på tv i allafall!

Klädkampen

Publicerad 2010-01-28 23:13:15 i Dagarna med prinsessan

Ja nu är de en klädkamp varje gång man ska ut genom dörren... och de är väl bara en början på allt trots!!

Idag var ja nära på å stanna hemma från lunchen hos Karin å tjejerna. Men tillslut efter ett avbrott i påklädningen kom vi oss iväg, dock bara lite senare än vi hade tänkt oss! Självklart var de samma visa när vi skulle hem. Är väl bara å vänja sig å börja klä på sig i god tid!

Kan även vara en kamp att få på henne dom vanliga kläder å blöjan för den delen... blir till å jaga henne för de mesta!

Nä nu är de sängen som gäller... så ja orkar me en ny kamp imorgon ; ) Vi tänkte åka på barnsång i stan så Isa får ha lite skoj me andra barn! Gonatt!

Cassandra Rhodin

Publicerad 2010-01-26 13:21:05 i Inredning & inspiration

Tycker de är suuuuper svårt att hitta tavlor som ja gillar... Men de är nåt vi verkligen behöver!! Just nu är väggarna bara helt vita i vardagsrum å kök så där hade de behövt komma upp nån tavla, tygtavla eller fondvägg... men har inte bestämt mig för vad än!!

Här är några tavlor från Cassandra Rhodin som jag gillar! Men de var ju de där me å bestämma sig... inte min starka sida!! Både motiv å vart ja ska hänga dom ; )



Bugaboo Cameleon

Publicerad 2010-01-23 09:57:29 i Barnsaker

Är så grymt sugen på en Bugaboo vagn... kan liksom inte släppa den. Men är ju inte alls de behovet vi har i fösta hand till sommaren, då en syskonvagn är lite mer aktuell. Varför har inte Bugaboo kommit me en tills dess?! Har läst att de ska komma en i slutet av året, men de hjälper ju inte mig så mycke.

Den här hade i allafall inte suttit fel!







Nu ska ja hoppa i duschen å sen ska jag å Isa ta oss till stan en sväng. Ha en härlig lördag!

Vila

Publicerad 2010-01-21 13:14:55 i Dagarna med prinsessan

Oj så härligt!! Isa har somnat inne i sin säng för vila... vet inte när hon lyckades somna inne sist!!

De gjorde väl sitt att hon valde att vakna runt 07.15 imorse oxå, hör ju inte till vanligheterna nuföritden. Bara för att ja hade tänkt få sova ut lite på morgonen... Vi har även varit iväg på Stor & liten här i byn så sång å bus stog på schemat där!

Nä nu ska ja slappa den lilla tid hon sover! Ha en bra dag!

Vilken natt!

Publicerad 2010-01-18 09:11:15 i Dagarna med prinsessan

Oj oj oj säger ja bara... natten har varit jobbig! Undra om man kan vara så grinig bara för att man bytt säng?!! Fast hon har ju även fått byta rum så kanske blev lite mycke på en gång. Isa har varit vaken nästan i 3 timmar i natt... så ja är inte direkt pigg nu. Verkligen ingenting hjälpte... inte ens att få sova i våran säng.

Isa är nyss lämnad på dagis och jag ska ta tag i dagens måsten... måste börja skriva mitt personliga brev bland annat.

Projekt sova

Publicerad 2010-01-17 23:12:40 i Dagarna med prinsessan

Idag har vi varit en sväng på Ikea jag å sambon... Isa fick vara hos morfar. Roligare än att följa me oss skulle ja tro!!

Nu har vi i allafall köpt Isa en vanlig säng eller en växasäng. Blev Minnen från Ikea som ja skrev om tidigare... den andra som ja egentligen fastnade för mer när ja såg den på nätet kändes så jobbig å börja slipa å måla. Sen så tyckte ja inte om den lika mycke när ja såg den... så då fick de bli Minnen å ja är nöjd me den!

Isa hjälper å montera sängen


Isa sover nu gott i sängen... men de var inte enkelt att få henne å sova i den. Hade inte heller trott att de skulle gå på ett nafs. Men hon var trött ikväll så lite förhoppningar om att de skulle lyckas hade ja : ) Hon kröp som vanligt ner i sängen å fick vällingen... efter ett tag då den är uppäten kommer hon ut till oss å säger att hon är färdig. Inte vill hon gå tillbaka till sängen nu å sova!!

Sen har vi provat å ligga å läsa för henne i flera omgångar... men nä hon klättrade bara upp igen! Tillslut la jag mig i sängen å sa att ja skulle sova å låg där å låtsades. Hon leker på men efter ett tag kommer hon oxå upp å lägger sig... så tillslut somnar hon! Men de har väl gått si så där 2 timmar sen hon fick sin välling ; )

Vi gör nya försök imorgon!

 

Plankstek

Publicerad 2010-01-16 22:55:59 i Mat & bak

Igår testade vi att göra plankstek för första gången... har länge tänkt göra de men har aldrig blivit av. Så igår inhandlades äntligen plankor! Var super gott å lär göras fler gånger! Måste bara inhandla en sprits nu oxå så man får moset lite finare ; )


Detta behövs till 2 personer:
2 plankor
2-4 skivor oxfilé
1 tomat
Sparris eller andra grönsaker
Bearnaisesås
Salt & peppar

Gör oftast enligt detta recept när jag gör mos:
ca 600-800 g skalad mandelpotatis
1 äggula
1 msk smör
½ dl matlagningsgrädde
Salt & peppar

Gör så här:
Värm upp ugnen till 250 grader och hetta upp plankorna ca 10 min.

Börja sedan med moset. Koka potatisen och pressa den. Rör ner äggulor och smör. Späd med matlagningsgrädden och smaksätt med salt och peppar.

Bryn köttet ca 1-2 min på vardera sida, salta & peppra. Ta ut plankorna och pensla dem med lite olja. Placera köttet på plankan tillsammans med valfria grönsaker (vi hade smörstekt sparris) och ½ tomat. Spritsa moset runt hela plankan och ställ in dem i ugnen.

Efter ca 10 min är köttet rosa, 15 min välstekt. Ta ut plankorna och klicka på bearnaisesåsen.

Bullbak

Publicerad 2010-01-14 22:42:51 i Dagarna med prinsessan

Idag hade vi tänkt åka å hälsa på några kompisar... men tjejerna var sjuka så då blev vi hemma. Här hemma har vi pysslat på me lite städning å bakning. Blev bullbak å premiär för Isa, de gick bra! Degen var gooood å smaka på tyckte hon : )

Så nu finns de lite fika i frysen igen när man får besök! Har ekat tomt där inne ett tag nu...

Barnsängar

Publicerad 2010-01-12 10:15:46 i Barnsaker

Igår var vi runt en sväng å tittade på sängar till Isa... men de finns ju inte ett så värst stort utbud förutom Ikea. Dom man hittar känns absolut inte nå speciella alls, men dom kostar 3000-4000:-!! De är verkligen nåt ja inte har lust att betala! Gillar växasängen Minnen från Ikea mest av dom vi hittat å den har ju ett rimligt pris oxå. Så till helgen blir de mest troligt en sväng till Ikea å inköp av säng.






Tittade lite mer på Ikeas sida å hittade en säng som heter Trofast... den har ja inte sett tidigare. Var oxå helt okej om den får ett lager vitfärg. Egentligen är den sängen mer min stil...




Har tittat lite på sängkläder oxå... hittade ett som är klockrent till en Hello Kitty älskare : ) Men sen hade ja viljat ha nåt rosa me prickar oxå. Men tror ja kommer köpa full storlek på täcke + kudde på en gång, har inte hittat så mycke av nån mellanalternativ från spjälsäng till vuxensäng. Va har ni för storlek på täcke och om de är mindre än vuxen vart har ni hittat de?


Tisdag

Publicerad 2010-01-12 09:54:42 i Allmänt

Har nyss varit och lämnat Isa på dagis... andra dan efter julledigheten å de går som vanligt bra. Igår sov hon dock lite väl länge på vilan, 1 timme å 40 min!! De resulterade i att hon var vaken till kl 23 igår kväll... inge vidare bra. Så idag är de max 1 timmes vila som gäller så får vi se om de blir bättre annars får vi dra ner de mer.

Nu ska ja ta å försöka få ihop en del av mitt CV i allafall... vet inte om ja orkar me hela idag eller lyckas för den delen!!

-31 grader ute!

Publicerad 2010-01-07 21:42:55 i Allmänt

Man kan inte påstå att de är sommarvärme här idag... -31 har de varit här idag!! Har knappt varit utanför dörren. Jag å Isa har pysslat på å varit ganska så effektiva här hemma... städning, skrivit matsedel å bakat bröd. Efter middan tog ja mig iväg på storhandling i kylan de är tur att sambon har diselvärmare så bilen var varm när man kom ut igen : )

Isa hon är fortfarande vaken... gjorde ett läggnings försök just före 21 me välling, men inte ville hon sova. Måste nog fortsätta me en kortare vila dagtid ett tag till... för idag somnade hon ett litet tag runt 16.30 å de är ju inte så bra för å få henne i säng i tid.

Nu ska ja slappa ett tag framför datorn innan ja ska njuta av kvällsfika me nybakat bröd!

Så kan de gå...

Publicerad 2010-01-06 16:02:13 i Dagarna med prinsessan




Min tanke var att Isa inte skulle vila nåt idag på dan... Men ni ser ju hur de gick me de! Hon somnade ganska nyss... vilket nog blir ännu värre nu när de är så sent! Får väcka henne på ett litet tag bara.

Ser ni att sötisen har sina leggings ut å in... så går de när man ska klä på sig själv : )

 

 

 

 

Heldag på språng

Publicerad 2010-01-05 23:06:31 i Allmänt

Idag har vi varit på språng HELA dan!! Dagen började med ett besök på MVC redan klockan 8... lite väl tidigt men enda tiden barnmorskan ja ville gå till hade. Har nu bytt till en annan sen inskrivningen gick inte alls ihop me den första å är glad att ja bytte! Vilken skillnad de kan vara!

Besöket gick super, allt var bra me lillbebben.
♥ Hjärtljud 156
♥ Järnvärdet 122 - Rekomenderade att ja skulle börja me järntabletter... men avvaktar å ser. Åt de aldrig med Isa.
♥ Socker och blodtryck OK.

Efter MVC bar de av till Karin å tjejerna... blev en massa lek för dom små å en massa surrande för mammorna! Lika trevligt som vanligt. Sen har vi hunnit me en sväng på stan me Karin å lunchat, varit till pappa / morfar, ätit middag på restaurang me pappa å min faster. Sen tillslut blev de hemfärd! Ganska skönt efter ett sånt håll i gång hela dan!

Isa var inte de minsta trött när vi kom hem även fast ja lyckades hålla henne vaken hela vägen hem i bilen. Så hon har nyss somnat!!! Hon sov ungefär 1 timme på dan... så imorgon blir de en väldigt kort vila eller ingen alls.

Bebis shopping

Publicerad 2010-01-03 22:39:08 i Shopping

Kunde inte låta bli å köpa dessa söta kläder från Lindex efter ultraljudet... även fast vi inte fick veta om de blir en kille eller tjej. Så då köpte ja en i varje färg : )


Var inställd på att ta reda på könet den här gången... vi gjorde de aldrig me Isa. Men kände även på mig att bara för att ja ville veta nu så skulle dom inte säga nåt. Å tror ni inte ja fick rätt!! Men barnmorskan som gjorde UL ville inte ens försöka se verkade de som, hon ignorerade min fråga helt å babblade bara på om nå annat.

God fortsättning!

Publicerad 2010-01-02 22:17:14 i Allmänt

Får börja med att önska er en god fortsättning på de nya året! Bloggpausen blev lååång... lusten att blogg försvann men nu känns de som att den är tillbaka!

Har hänt en del under den långa pausen i höst... vet inte riktigt vart ja ska börja! Men här kommer ett försök till en sammanfattning.

Varslet som ja tidigare skrivit om blev av å jag var en av dom som fick gå. Så sen den 6 november har jag varit arbetsbefriad = är fortfarande anställd men behöver inte jobba... de har varit skönt man var inte direkt så engagerad sista tiden. Så först i januari blir ja arbetslös, TRIST!

Sen har ja en lite roligare nyhet att berätta oxå... så de tråkiga lägger vi bakom oss!

Isa ska bli storasyster till våren! Den lille är beräknad till den 27 maj enligt UL som vi var på i veckan... jag är alltså i vecka 20 (19+1) idag. Har mått hyfsat bra... förutom att ja var FRUKTANSVÄRT trött ett tag. Lite lite illamående har ja oxå haft, men eftersom att de är bland de värsta ja vet så känner ja efter extra noga skulle ja anta!

Just nu är ja ganska så trött till å från oxå... men kan ju ha å göra me våran stora renovering här hemma! Men nu är den över är så skönt!! Var kök och vardagsrum som stog på tur denna gång... allt är klart förutom kakel i köket, vi har inte bestämt oss för nåt ännu. Har inte varit skoj å vara utan kök i typ en månad! Men nu har vi ett tipp topp kök å vardagsrum me öppen planlösning, vi är jätte nöjda med resultatet!

Hur är de me Isa då kanske nån undrar?! Hon mår bara fint! Utvecklas i en rasande fart... Mer å mer ord bubblar ur hennes mun ibland förståligt å ja ibland förstår man inte alls :) Man märker att hon förstår mycke mer av vad man säger... men ibland vill hon verkligen inte lyssna å säger man åt henne, ja de är bara SUPER skoj!!

Hon har gått på dagis hela hösten å de verkar hon tycka är super skoj, har gått ner på 15 timmar/per vecka nu när ja är hemma. Just nu har hon jullov å är hemma i ca 3 veckor... får hoppas de går lika smidigt när hon ska börja igen.


Sötisen på julafton

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela