Rosadagar

Tänkte göra ett test å mobilblogga... Så f...

Publicerad 2010-03-25 14:29:16 i Allmänt

img_6807 (MMS)

Tänkte göra ett test å mobilblogga... Så får vi se om ja lyckas. Idag hänger vi hos Karin, Tyra å Tilda. Har varit här sen 9... Hade tid på vc före 9 för å lämna ett prov så när vi ändå var på vift passade vi på å åka hit. Får se hur trött man är efter en hel dag på vift... Igår var ja helt slut även fast vi inte gjorde nåt! Å då passade ja ändå på å sova middag när Isa var på dagis.

Besök på MVC

Publicerad 2010-03-23 21:58:08 i Graviditeter

Idag har ja varit på MVC för en koll... skulle egentligen dit redan förra veckan men då var hon sjuk. Är nu i v. 31 (30+4), allt såg bra ut så de är skönt! Bebben ligger inte me huvudet neråt ännu... låg lite på snedden, men vi får hoppas att den vänder sig rätt innan de är dax! Järnvärdet hade gått ner sen sist även fast ja börjat äta järntabletter... är nog dax å börja ta dom varje dag nu, känner mig ganska så trött oxå!

SF-mått 30 cm
Hjärtljud 140
Blodtryck 110/70
Järnvärdet 114



Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.

Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet
:
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Underbart

Publicerad 2010-03-23 18:22:39 i Allmänt

Har haft en super bra helg i Umeå me dom finaste vännerna ♥ Vi har ätit en massa god mat, shoppat (även om de inte blev så mycke för min del) å bara njutit! Mysigt å komma hem på söndag var de oxå... är nog bra å få sakna min prinsessa ibland oxå!! Men så mycke utvilad när man kom hem var man inte :) Så igår hade ja en riktig slappar dag...

Hotellet var väl inte direkt som förväntat... stämde inte riktigt överens me bilden på hemsidan. Men va gör de när man har så trevligt sällskap! Å till ett bra pris fick vi ju de dessutom.

Tyvärr blir de inga bilder... hade me mig kameran men sen har ja inte alls varit foto sugen.

Mera rosa :)

Publicerad 2010-03-19 08:44:11 i Barnsaker



Hittade super fina stövlar till Isa på Stadium nu på morgonen... till ett kanonpris dessutom, kostar bara 129:-! Passar hur bra som helst till resten av hennes våroutfit! Så dom blir de... Hade först tänkt köpa svarta som en kille hade kunnat ärva... men ässh till de där priset så får vi väl köpa nya den dan om de blir en kille, är ju inte ens säkert att dom kan ha samma storlek heller.

Nä nu är de nog bäst att jag börjar sätta lite fart här hemma... idag efter lunch åker vi till Umeå!! Ja å 3 tjejer till, ska bli hur trevligt som helst!! Lyx å bo på hotell i två hela nätter :)

Så nu önskar ja alla en riktigt trevlig helg ♥ de ska vi verkligen ha!!

Isas vårkläder

Publicerad 2010-03-18 07:07:23 i Barnsaker




♥ Skaljacka Fix från Lindex 399:- (perfekt att man fick en 25% rabattcheck igåg!)
♥ Mössa från Geggamoja 199:-
♥ Skor modell Patrick från Vincent Shoe Store 265:- (har kostat 529:-!)
♥ Skalbyxor från PO.P 445:-

De här blir nog mest troligt Isas våroutfit... skalbyxorna och mössan är redan inhandlade. Skorna och jackan blir nog inköpta vilken dag som helst. Trodde hon skulle klara sig me jackan från i höstas, men den känns ganska precis redan nu så de är nog bara å shoppa en ny. Även nya dagis vänliga skor behövs, hittade dessa på rea!

Sen måste även gummistölvar inhandlas... även dom på gränsen i storlek, som ja oxå verkligen trodde att hon skulle kunna ha nu i vår. Svarta galonisar är inköpta å sen måste man ha ett lager me vantar oxå!

Äntligen fredag

Publicerad 2010-03-12 13:28:04 i Dagarna med prinsessan

Äntligen fredag och härligaste vårvädret ute!! Sambon har även kommit hem efter nästan hela veckan borta på kurs... Ska bli så skönt å vara hela familjen hela helgen! Hoppas de blir lika bra väder oxå!

På förmiddan har jag å Isa varit ute i de härliga vädret... Har testat mitt nya objektiv till kameran som snällaste pappa kom hem me från USA. Är ett porträttobjektiv som heter Canon 50 mm f.1,8. Blir super fint när bakgrunden blir så suddig! Måste bara lära mig lite mer om fotografering... nu kör ja bara på auto.



Triss i skor

Publicerad 2010-03-10 21:43:28 i Barnsaker

Idag har vi haft middagsbesök av pappa/morfar... trevligt då vi inte träffat han på ett tag nu! Han har varit iväg på en härlig resa. Med sig hade han en massa fina presenter till Isa, hon fick hela 3 par skor!!! Sen en massa fina Nike kläder oxå...

Helgen

Publicerad 2010-03-08 22:12:06 i Allmänt

I lördags var Isa å härjade på Leo's lekland med sin morbror å hans sambo. Jag satt mest å tog de lungt :) SUPER skoj hade hon! Var svårt att få henne därifrån!




Lördag kväll var jag å Isa hos hennes farmor å farfar även kusinen var där. Sambon hade sin 30 års fest här hemma så vi fick fly fältet. Blev en hel del bus me kusinen under kvällen!

Söndag åkte jag å två kompisar iväg till Ikea i Happis... Isa fick stanna hemma hos farmor å farfar. Blev lite shopping å en trevlig dag me tjejerna! Var såklart även in på Iittala outlet å det blev påfyllningn av dom fina Kivi lyktorna i den nya färgen vatten grön. Blev super kär i denna nya färg... vill ha en massa grejer i just den färgen NU!


Dagen

Publicerad 2010-03-05 21:17:14 i Dagarna med prinsessan

Äntligen har Isa somnat... hade lite svårt att somna ikväll, babblade å härjade runt i sängen tills hon slocknade mitt i allt.

Idag har de varit super härligt vårväder ute... runt nollgradigt å snön har faktiskt börjat smälta lite. Våren kanske kommer nån gång den me. Blev en sväng till stan för mig å Isa, träffad Karin för en sen lunch och lite shopping. Var ingen hitt å sitta i vagnen om man hette Isa idag... hon ville gå själv inne på affärerna. Spårade tillslut ut på Lindex... alla kläder på överdelen åkte av för hon skulle byta ;) Finns ju lite mer å välja på där än hemma i garderoben. Tillslut fick vi ut henne ur affären å tröjan åkte på igen! Behöver ja säga att ja var svettig sen?!

Nu ska ja strax se på veckans höjdpunkt på tv... Solsidan! Ni har väl inte missat de??? Är så sjukt roligt! Till de blir de lite Ben & Jerry's glass, har blivit lite smått beroende av de på sista tiden.

Köket

Publicerad 2010-03-03 08:07:51 i Hemma hos oss

Nu ska ja äntligen visa vårat kök! Vi har ju varit klara me de sen i julas... är bara kakel som fattas nu. Har inte kunnat bestämma oss för vad vi vill ha ännu.

Vi valde att öppna upp mellan kök och vardagsrum... blev skönt å få en helt öppen planlösning. Så här såg planlösningen ut tidigare me vägg mellan kök å vardagsrum. Öppningen till hallen är bara en stor nu som även är bredare än på bilden.



Sen saknas de gardiner å lite piff fortfarande... blir nog att ja sätter upp dom gamla rullgardinerna Enje från Ikea så länge. Men är sugen på Mairos rullgardiner Blomma i svart å vitt, men de får bli längre fram i såfall.

 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela