Rosadagar

Fyra i familjen ♥

Publicerad 2010-05-30 11:26:16 i Allmänt

Nu har vi blivit fyra i familjen... var alltså ingen magsjuka på gång i torsdag som ja befarade, tur de! Var lillasyster som va på väg. Hon föddes 28:e maj å igår fick vi komma hem... återkommer me en förlossningsberättelse senare! Nu ska vi fortsätta å mysa hela famlijen ♥
Thea som hon ska heta, drygt ett dygn gammal på BB.

BF idag

Publicerad 2010-05-27 22:35:05 i Graviditeter

Ja idag var de då BF... än så länge har de inte hänt nåt! Inget vatten som har gått å inga värkar. Men ja mår just nu VÄLDIGT illa. Hoppas verkligen inte att ja blivit smittad så här sent av Isas magsjuka...

På BF med Isa vid den här tiden hade mitt vatten ganska nyss gått... men fick aldrig några värkar hemma innan vi åkte in. Så ska bli spännande å se hur de startar den här gången!

Nä nu vet ni dagsläget i allafall... nu måste ja lägga mig i sängen å försöka bli kvitt de här illamåendet!!

Stan

Publicerad 2010-05-26 16:02:11 i Allmänt

Är helt slut efter en eftermidda i stan... Isa somnade inte alls i bilen in som var planen! Hade tänkt att hon skulle sova skönt ett bra tag på stan, men nä så blev de inte! Hade en tjej som skulle upp å ner från vagnen hela tiden. Blev efter ett tag en fika me Karin, Tyra å Tilda... tur att hon fick springa av sig lite där i lekplatsen.

Självklart slocknade hon i bilen hem... å sover nu!!! Inge vidare för nattsömnen, måste försöka väcka henne men oftast blir hon inte på nåt vidare humör då.

Blev inte nån shopping alls på stan förutom några tråkiga måste ha saker från Apoteket... Så nu tror ja allt ja behöver inför bebbens ankomst är inhandlat. Har inte haft några känningar än så länge är ju faktiskt imorgon ja har BF! Men me Isa kände ja inte heller nåt speciellt innan, vattnet gick på kvällen på BF. Så vi kanske kan hoppas på en upprepning den här gången!
Nu äntligen har Isa blivit frisk oxå... var verkligen en långdragen magsjuka hon åkte på!! Som tur var smittade hon inte nån av oss andra här hemma.

 

Crocs

Publicerad 2010-05-19 22:38:32 i Barnsaker

Måste inhandla några tåliga sommarskor till Isa som passar å ha på blandannat dagis... så tänkte att ett par Crocs måste vara rätt perfekt. Går liksom bara å skrubba av lätt... Men har aldrig varit ett fan av den vanliga modellen så har hittat två olika ballerina modeller. Men nu kan en velis som ja självklart varken bestämma mig för färg eller modell ; )

Ska man köra på svart som passar allt... eller kanske nån rosa färg?! Ja de är frågan... den två färgade rosa modellen hittade ja i helsvart oxå men inte i nån webshop i Sverige, verkar vara en ny modell. Så tips på vart den finns att köpa tas gärna emot! Dom andra hittar ni hos Kotteshoppen.se...

Neeeeeeeeeeeej!!!

Publicerad 2010-05-19 19:26:50 i Dagarna med prinsessan

Vi har mest troligt magsjuka i huset... Isa har spytt nu ikväll!! De sista jag vill ha nu med drygt en vecka kvar till BF!

Vi var iväg på städ & fixarkväll på dagis å när de var middagsdags var hon inte alls nå sugen på mat... var mest trött å slö å ville sitta hos mig, inte alls sitt vanliga jag å ja de visade ju sig strax därefter varför...

Nu får vi hålla tummar å tår att hon inte smittar mig!! Å att vi inte smittat ner våra trevliga besökare tidigare idag...

Hoppa!

Publicerad 2010-05-19 12:48:56 i Dagarna med prinsessan


Igår var de studsmatte premiär för Isa! Hon har fått sig en alldeles egen å hon är såå nöjd : ) Imorse skulle hon ut å hoppa på en gång... så var bara å gå ut lite tidigare innan vi skulle på dagis så hon fick hoppa av sig lite.

Som ni ser så håller värmen i sig... rätt så härligt om man vistas i skuggan för min del å vinden fläktar lite grann. Inomhus är de mindre skoj, luften står helt stilla! Tur vi har en källaren man kan svalka av sig i...

Nu ska ja snart hämta Isa på dagis å sen får vi besök! Ska bli trevligt!

Sovmorgon

Publicerad 2010-05-16 09:59:40 i Allmänt

Ligga i sängen till halv tio hör inte till vanligheterna nuförtiden... men idag har vi gjort de! Isa har sovit hos farmor å farfar i natt då vi var på 30 års middag igår kväll hos trevliga grannar!

Vilket kanonväder vi har haft... 24 grader varmt å strålande sol. Dock kanske i varmaste laget när man är höggravid å lätt blir svulen, men ja ska inte klaga ; ) Inte lika soligt idag men varmt är de då redan... får se va man ska hitta på å göra innan vi ska hämta våran prinsessa i eftermiddag, finns en hel del som borde fixas!Tidigare i veckan när Isa äter sin morgonvälling i soffan... Ibland är de väldigt viktigt vilka som ligger brevid : )

Sista besöket?

Publicerad 2010-05-14 22:52:25 i Graviditeter

Har idag varit på MVC... mitt sista besök kanske? Ja de hoppas ja verkligen! Nästa besök är bokat då ja gått över tiden nån dag... så då hoppas vi på att bebisen har kommit!!

Har gått in i v. 39 (38+0) idag å har nu börjat svälla ganska så mycke... men betydligt senare än me Isa iallafall, vilket är skönt! Men nu när värmen har kommit kanske de blir värre oxå, har varit tokvarmt här idag!! Nu klockan 23 på kvällen är de 17,6 grader ute! 

Bebben ligger iallafall fixerad nu å värdena såg bara bra ut idag...

Så här såg de ut idag:
SF-mått 35 cm
Hjärtljud 150
Blodtryck 110/80
Järnvärde 128
Vikt ca +19 kgKroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Jag lever...

Publicerad 2010-05-12 14:59:42 i Graviditeter

... å mår bra! Har varit tyst här senaste veckan så tänkte att ja måste lämna ett litet livstecken. Inget barnafödande ännu om nu nån trodde de. Men har en liten livlig krabat där inne i magen som sparkar å buffar mest hela tiden.

Börjar känna mig rätt så trött så en liten vila mitt på dan är inte helt fel... men inte alltid de hinns me! Börjar även känna mig rätt svullen mest på kvällen, men även idag på förmiddan kände ja att händerna svällt mycke. Har i ca en veckas tid fått ont i ryggen några gånger... som att de är knivar som sticker längst ner i ryggen. Undra om de kan vara nån slags förvärkar? De börjar ju verkligen närma sig me stormsteg nu... endast 15 dagar kvar till BF!!

Redan MAJ!

Publicerad 2010-05-04 20:58:41 i Allmänt

Ja nu är de redan hunnit bli MAJ månad... månaden då våran lilla bebbe förhoppningsvis ska titta ut. Tiden har verkligen bara rusat iväg å nu är de ju bara drygt 3 veckor kvar till BF.

Som ja skrev tidigare så skulle ja på ett vändningsförsök idag... så dit har vi varit på morgonen. Kände redan igår kväll när ja låg å kände på magen att allt kändes inte som de gjort, så misstänkte nästan då att den ändrat läge. Det stämde så vi blev inte alls långvariga på stället, bebben var så snäll så den hade vänt sig själv : ) De konstaterades snabbt med ett UL... Läkaren tänkte inte kolla vidare nånting när han sett att huvudet låg neråt, men självklart var jag ju tvungen å höra om han kunde kolla om de var en liten kille eller tjej. Ja å de kunde han förstås... så skoj! Så nu vet vi att vi mest troligt har en liten tjej i magen, helt 100% säger dom väl aldrig att dom är! Men han lät då rätt så säker...

När besöket på specialistmödravården inte tog så länge passade jag på att åka till stan... när Isa ändå var hos farmor å kusinen oxå var där! Dom har så skoj ihop! Mitt mål var frisören... behövde både klippas å färgas. Blev en väldigt lååång å dyr stund där, men tyvärr känner ja mig som vanligt inte så nöjd (haha kommer inte ihåg när ja vart nöjd sist hos frissan, är väl ett hopplöst fall) så nu vet ja inte riktigt va ja ska göra. Håret känns alldeles för ljust å sen kanske lite morotsfärgat. Så vi får se va ja ska hitta på nu!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela