Rosadagar

PO.P våren 2011

Publicerad 2010-11-30 14:42:57 i Barnsaker




Dessa fina byxor med matchande tröja ska tjejerna få från Polarn & Pyrets vårkollektion! Hoppas dom kommer snart! Finns en massa mer fint i färgen rosa. De hittar ni HÄR.

Vinterkängor.

Publicerad 2010-11-29 22:53:07 i Shopping


Kängor från Merrell

Nu hoppas jag att mina fötter ska hålla sig varma i vinter! Har äntligen fått tag på dessa skor... var slut i dom flesta affärer. Har varit lite kallt i mina gympadojor senaste tiden kan jag säga!

Thea 6 månader.

Publicerad 2010-11-29 22:34:16 i Thea



Thea har redan hunnit bli 6 månader. För ett tag sen låg hon bredvid mig och bubblade med munnen... hon ser så roligt ut när hon försöker prutta med tungan! Men nu sover hon sött i sin säng. På BVC var vi redan förra veckan för läkarnkontrollen, allt såg bara fint ut. Hon väger nu 8505 g och är 67,5 cm lång.

Som vanligt är de dax för en liten månadslista.

♥ Lite lite mindre mammig börjar hon nu bli. SKÖNT!
♥ Äter bra med gröt på kvällen nu. Får oftast i sig en hel portion.
♥ Går mindre bra med smakportionerna... har gjort ett uppehåll för att börja om igen. Men tycker inte de går så mycke bättre. Men bara att försöka och åter försöka.
♥ Ammar henne alltså ganska så mycke fortfarande.
♥ Sover ganska oroligt på natten fortfarande vill gärna ligga NÄRA mig och inte i sin säng längre! Men natten som var var faktiskt mycke bättre än på länge. Vaknade endast en gång vid 3 tiden för ammning. Sov dock i våran säng.
♥ Flaska funkar fortfarande inte att ge henne. Hon bara tuggar på den.
♥ Inga tänder men nu borde dom vara nära! Hon har varit lös och bajsat tusen gånger både idag och igår... ska väl vara ett tecken?
♥ Gillar att sitta och gå runt i sin lära gå stol.
♥ Vrider sig när hon ligger på golvet... tar sig lite lite bakåt ibland.
♥ Sitter bättre och bättre men blir ganska ofta som en liten fällkniv.
♥ Sover varierat dagtid... ibland somnar hon före lunch och ibland först efter. Beror lite på hur länge hon sover på morgonen.
♥ Fortfarande storlek 68 men en del börjar bli smått. Så måste nog börja fylla på me 74 snart.

Minus på sömnkontot.

Publicerad 2010-11-23 08:24:39 i Thea

Minus på sömnkontot.
Ligger mycke minus på sömnkontot just nu... Thea vill snutta
och äta HELA natten känns de som. Är ju dock halvtborta och sover
lite till och från men man får liksom inte den där sammanhängande
sömnen.
Sova i sin egen säng vill hon inte heller längre. Gosa in sig i
mammas kudde är de bästa just nu, då kan man somna snabbt. Vilket
också gör att man sover sämre själv.
Igår kväll åt hon faktiskt MASSOR av gröt... men inte ens de verkar
hjälpa henne att sova lite längre pass på natten.
Nä nu är det dax för att göra oss klara för dagislämning!Ligger mycke minus på sömnkontot just nu... Thea vill snutta och äta HELA natten känns de som. Är ju dock halvtborta och sover lite till och från men man får liksom inte den där sammanhängande sömnen.
Ligger mycke minus på sömnkontot just nu... Thea vill snutta och äta HELA natten känns de som. Är ju dock halvtborta och sover lite till och från men man får liksom inte den där sammanhängande sömnen.

Sova i sin egen säng vill hon inte heller längre. Gosa in sig i mammas kudde är de bästa just nu, då kan man somna snabbt. Vilket också gör att man sover sämre själv.

Igår kväll åt hon faktiskt MASSOR av gröt... men inte ens de verkar hjälpa henne att sova lite längre pass på natten.

Nä nu är det högtid att vi gör hos klara för dagis! Ha en bra dag!

Måndag 22 november.

Publicerad 2010-11-22 22:10:30 i Allmänt

Idag har det varit en effektiv dag här hemma... men så skönt när de mesta man tänkt göra är klart när kvällen kommer. Så kan man ta de lite lungt och slappa utan stress att man borde göra en massa. Såklart finns de nåt att fixa med HELA tiden här hemma. Men men allt kan man inte göra på en gång, speciellt inte när man har två tjejer som vill ha uppmärksamhet dom också ♥

Efter middan var vi ute ett tag... var väldigt svårt att få in Isa överhuvudtaget. Hon skulle sparka på sin nya spark som hon fått ärva av kusinen. Super skoj tyckte hon! Inga problem alls med hur man gjorde, de fixade hon på en gång!





Thea var nerbäddad i vagnen med sin nya fina Geggamoja mössa.

Grovt bröd.

Publicerad 2010-11-22 19:52:08 i Mat & bak

Mitt favorit bröd här hemma just nu är hembakt! Blev en ny plåt idag... har ett liknande recept sen tidigare. Men de här är ännu enklare att göra och kortare gräddtid så då går de snabbt!




INGREDIENSER
9 - 10 dl grahamsmjöl
9 dl rågsikt
4 tsk bikarbonat
2-3 dl linfrö
1 liter fil 
4 dl brödsirap

GÖR SÅ HÄR
Blanda först ihop dom torra ingredienserna, blanda sedan i fil och sirap. Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper och grädda längst ner i ugnen på 175 grader i 30 min.

Jag använder mig av en plåt som är lite mindre än en långpanna och förlänger då bara gräddtiden lite.

Ytterdörren

Publicerad 2010-11-21 22:34:31 i Renovering av huset



Ny ytterdörr kan göra stor skillnad! Tidigare i höstas bytte vi våran... inte en dag försent. Har till och med hunnit glömma hur hemsk den gamla var! Ja ni ser ju den var inte vacker.

Min stora tjej ♥

Publicerad 2010-11-21 21:42:31 i Dagarna med prinsessan

Hon har blivit så duktig på att vara utan blöja... har varit utan för första gången på dagis i veckan. Gick hur bra som helst även där! Men såklart har hon haft på sig blöjan när hon sover och när dom är ute.

Hemma har hon varit duktig på att gå på toaletten ett bra tag. Men för enkelhetens skull åker blöjan på när vi går utanför dörren. Hon skulle säkert klara de men är nog mer jag som inte orkar oroa mig + att är ju inte så skoj nu vintertid om man inte hinner till toaletten i tid.


Har börjat pyssla så mycke i sitt rum... här har hon dukat och lagat mat.

Onsdag.

Publicerad 2010-11-10 23:09:52 i Allmänt

Idag nådde snöstormen till Norrland... har kommit en hel del snö men de är ju bara härligt! Bugaboon fick sina vinterhjul monterad och Isa fick åka bob till dagis vilken hon tycker är super skoj. Även den lila Molo overallen är invigd, så fin! Vi behövde inte "skrot" overallen jag köpte så länge ;) Men men då har vi en reserv i vinter.


Påväg hem från dagis fotat med min iPhone


Nu har jag börjat fundera på om en Voksi åkpåse kanske hade varit bra att ha till Thea... den ska vara varm och go för dom små! Hade varit perfekt när hon verkar sova bättre ute. MEN är väl priset som är de stora minuset och sen vet jag inte hur den passar i Bugaboo.

Härligt me snö!

Publicerad 2010-11-06 15:59:15 i Allmänt

Äntligen har vi fått lite snö... skönt när de blir lite ljusare ute än detta mörker som varit ett tag nu! Kan man kanske få hoppas att snön kommit för att stanna den här gången!?!

Isa i overallen som jag fyndade på Ica Maxi för 199:-, 
Ville inte börja använda hennes Molo innan snön kommit, men nu kan man kanske plocka fram den snart.

 

Isa tyckte självklart att de var super skoj med snö igen... så hon har varit ute och lekt med grannpojkarna ett tag i backen här ute. Sen har vi även varit på en promenad hela familjen. Isa åkte bob och Thea såklart vagnen.



Thea har nu sovit 3 timmar ute och jag funderar på om hon inte ska vakna snart?! Hon sover så mycke bättre ute... antar att de är den friska luften + att hon inte har en storasyster då som skriker henne i örat. Behövde bara lägga ut henne i vagnen och efter ett tag sov hon, smidigt när de funkar då man inte alltid har tid med en promenad.


Vikt & mat

Publicerad 2010-11-04 22:48:23 i Thea

Idag var de dax för BVC besök för Thea på förmiddan... ute i sista sekunden var jag som vanligt så det blev lite stressigt! Men väl där vägdes och mättes hon. Vikten ligger nu på 8140 g och hon är 66,5 cm lång. Var även två sprutor som skulle tas, gick bra förutom att hon var lite ledsen just efteråt. Hoppas att de håller i sig och inte blir nån feber och skrik i natt av sprutan!

Natten som var var verkligen ingen hitt... hon har vaknat mest hela tiden kändes de som i allafall!! På BVC tyckte hon att jag ska försöka få i henne ersättning sista målet på kvällen. Men de är ju lättare sagt än gjort. Jag lovar jag har försökt, men hon vill ju inte ta flaskan :( Men men är väl bara att testa, testa och åter testa så funkar det nog tillslut. För innehållet verkar hon inte ha några problem med testade att ge henne från ett vanligt glas igår och då smaskade hon i sig en hel del. Blev dock lite väl kladdigt kan jag säga!!

Igår fick hon testa sin första smakportion det gick bättre än med ersättningen! Hon smaskade i sig majs och potatis med stor aptit, gapade stort så fort hon såg skeden. Vi hoppas att de fortsätter i den stilen med maten.

Lyxig laxgratäng

Publicerad 2010-11-02 08:15:00 i Mat & bak

I helgen gjorde jag min favorit fiskgratäng. Måste dela med mig av receptet till er och så är det bra att "spara" det här för mig själv... ibland glömmer man bort en hel del gott som man brukar göra så då är de bra me en lite samling här!



Blev inte så vidare fin... men GOD :) Hade köpt en sprits men funkade inte alls så bra med den, så fick klicka ut mosen istället.

INGREDIENSER

4 st laxbitar

salt och peppar

150 g riven västerbottensost

Guldmos

1 1/2 kg skalad potatis, gärna mandelpotatis

2 äggulor

2 msk smör

ca 1 dl matlagningsgrädde

salt och peppar

Sås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond

1 dl vatten

1 1/2 dl vitt vin

3 dl Vispgrädde

 

INSTRUKTIONER

Börja med moset. Koka potatisen och pressa den. Rör ner äggulor och smör. Späd med grädde. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg bitarna av lax i en ugnsäker smord form, salta och peppra. Fördela osten över laxbitarna. Spritsa eller klicka små potatistoppar längs kanten.

Smält smöret till såsen. Rör i vetemjölet. Tillsätt smulad buljongtärning eller fiskfond. Späd med vatten, vin och grädde under vispning. Låt såsen koka i ca 5 min. Häll den över laxbitarna. Gratinera i ugnen på 225º ca 25 min.

Thea 5 månader

Publicerad 2010-11-01 22:49:24 i Thea

Ja då var de dax för en 5 månaders lista... egentligen för flera dagar sen, närmar bestämt den 28:e blev hon 5 månader! Men tiden bara rinner iväg. Tycker de var nyss jag skrev en lista.

Några siffror på vikt och längde har vi inte ännu... ska först på torsdag till BVC. Så jag får återkomma med de senare.

♥ Har blivit väldigt mammig på senaste! Kan vara gallskrik hos pappa och direkt hon kommer till mig blir hon knäpp tyst. Inte bra!
♥ Gröt har hon börjat äta, försöker ge det på kvällen så hon ska sova lite bättre. Men ibland är hon lite för trött för att äta! Tycker inte hon sover bättre än.
♥ Ammar henne flera gånger på natten... som vanligt inte alls koll på när och exakt hur många gånger.
♥ Försöker få henne att ta flaska... som hon gjort tidigare men tyvärr så har vi inte provat så frekvent. Går för tillfället inge vidare.
♥ Har fortfarande storlek 68 på kläder.
♥ Fortfarande har det inte kommit fram några tänder. Men tycker att dom kan inte vara långt bort för hon ska bita och gnaga på ALLT, dregglar som bara den!
♥ Vänder sig utan problem från rygg till mage nu, så fort man lägger ner henne vänder hon sig. Sen är de inte lika skoj att ligga på magen efter ett tag och då kan hon inte vända tillbaka.
♥ Har premiär suttit i lära gå stolen idag. Var skoj ett litet tag.
♥ Dagtid sover hon fortfarande väldigt olika. Ibland lite längre sovpass... men ganska ofta kortare då hon har en syster som väcker henne ofta.
♥ Ligger och "pratar" mycke... joller och skrik.
♥ Ler mest hela tiden, skrattar när man kittlar henne eller om storasyster gör nåt roligt.
♥ Kan inte sitta särskilt bra ännu, hon blir som en fällkniv eller ramlar bakåt. Men kom idag på att våran stora fatboy säck är en bra träningsplats för det.


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela