Rosadagar

Thea 10 månader.

Publicerad 2011-03-30 23:09:58 i Thea


Stolt Thea som rest sig upp själv för första gången och mina fina tjejer tillsammans, syskonkärlek ♥


Ja då var hon 10 månader! De går fort de här :) Känns som att de hänt mycket med våran lilla tjej nu bara på en månad. Om man jämför med Isa så är hon inte lika tidig... Isa gick ju vid det här laget!!

Kör en lista som vanligt!

♥ Har börjat krypa... ibland på "rätt" sätt och ibland på sitt egna lilla vis :)
♥ Reser sig upp mot grejer.
♥ Har 6 tänder, två nere och fyra uppe.
♥ Sover 1-2 gånger per dag. Ibland före lunch om hon vaknat tidigt annars efter... totalt 1-2 timmar.
♥ Nätterna sover hon oroligt. Oftast i sin egen säng när hon somnar för kvällen men senare blir det att hon sover med oss.
♥ Ammar henne fortfarande på natten... men det ska vi snart försöka sluta med! Bara jag som ska orka ta tag i det.
♥ Äter välling!!! Har ätit 200 ml flera kvällar nu. Men bara från en sorts flaska.
♥ Äter bra med vanlig mat. 1 stor burk till lunch och middag, gröt på morgonen. Började äta betydligt mer efter magsjukan. Äter fortfarande 6 månaders burkarna... har testat 8 månaders men dom spottar hon bara ut eller får fel i halsen.
♥ Kanske kanske går det lite bättre med pappa nu... han har lyckats söva om henne på kvällen! Vilket inte gått alls tidigare.
♥ Nöjd och glad för det mesta! Oftast är hon hungrig eller trött när hon gnäller.
♥ Säger nåt som låter som mamma i allafall :)
♥ Inte alltid så nöjd att sitta i vagnen när de inte är dax för att sova.
♥ Storlek 80 på kläder.

Här kommer en liten kort film när hon tar sig fram... filmat med min iPhone.


Bästa natten på länge.

Publicerad 2011-03-29 08:03:51 i Thea

Vilken härlig natt vi haft! Har endast ammat Thea en gång... har varit så tjorviga nätter sen hon hade magsjuka. Går kvällen gick de också över förväntan. Hon fick i sig en HEL flaska med välling för andra kvällen på rad. Somnade och sov till runt 22. Sen får sambon henne att somna om två gånger!! De är inte illa vill jag lova. Hon har ju varit väldigt mammig och bara varit jag som gäller. Så de känns som ett STORT framsteg. Skönt att de kanske börjar släppa lite!

Snart blir det dagis för Isa och sen stan för mig & Thea.

Lite nytt hemma.

Publicerad 2011-03-28 23:01:21 i Hemma hos oss

Äntligen har jag fått &-tecknet som jag beställde för lääänge sen... har varit lite strul med fel leverans så de drog ut på tiden! Men nu äntligen har vi fått det. Som plåster på såren fick jag även ett litet sött &-tecken.




En ny snygg kudde från Hemtex har flyttat in i soffan... Kör på svart vita kuddar i våran svarta soffa. Men börjar vara sugen på lite färg så här framåt våren. Men kunde ju inte låta bli denna snyggning ändå!

Pepparkyckling.

Publicerad 2011-03-28 10:47:43 i Mat & bak

Lovade att bjuda på dagens middagsrecept som är en riktigt favorit här hemma. Så god!! Har ni inte provat? Lova att göra det! Receptet har jag hittat på Matplatsen, där jag ofta hittar en massa gott. Ska förberedas antingen kvällen innan eller några timmar innan det ska i ugnen. Så går riktigt fort sen väl vid middagen. De gillar jag!


INGREDIENSER 4 portioner Viktväktarna: 8 pp/port. (utan ris)
1 grillad kyckling

Sås
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
2 dl grädde (milda mat 7%)
2 dl creme fraiche (lätt 15%)

GÖR SÅ HÄR
Rensa och bena ur den grillade kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Koka upp såsen i en kastrull och häll den sedan över kycklingen. Låt stå över natten eller några timmar räcker också om man har bråttom.

Värm sedan i ugn, 225 grader ca 15 min och servera med ris.

Vecka 10.

Publicerad 2011-03-28 10:17:49 i Skönhet & hälsa



Minus 0,7 vecka 10 blev det. Hela 10 veckor har jag ätit enligt Viktväktarna nu. Nu är jag verkligen inne i tänket och kan inte släppa det helt även fast jag fuskat lite grann veckan som gått. Men det är ju bra!! Man kan inte frossa i allt varje dag... men ibland :)

Veckans resultat: -0,7 kg
Totalt sen 17/1: -9,6 kg

Thea sover ute i vagnen och jag har nyss förberett middagen till ikväll. Tänkte bjuda på ett gott recept senare när den är uppäten. Nu ska jag försöka få lite gjort här hemma, börjar med att försöka få upp lite Tradera auktioner.

Ha en härlig dag bloggisar ♥

Sommarskor.

Publicerad 2011-03-27 22:26:02 i Allmänt

Hittade två par fina sommarskor på Nilsons hemsida. Skor är nåt jag verkligen behöver! (eller säg vad de är jag inte behöver i sko och klädväg) Men känns ju lite tidigt att köpa sandaler redan nu... Vi har ju MYCKE snö kvar här uppe i norr ännu. Behöver även nya vårskor så kanske en bättre idé att leta det. Men nu kommer jag ihåg dessa fina också :)

Ja varför hittar man alltid nåt annat än precis de man behöver?!



Sandaler från Vagabond och ballerina från Clou båda finns hos Nilson.

Nya matplatsen.

Publicerad 2011-03-27 21:52:28 i Hemma hos oss

Det är lite dåligt med uppdateringar här! Veckan har gått så super snabbt och även helgen... tycker inte jag hinner me mycke alls.

Kom nyss på att jag glömt att visa er hur det nya köksbordet blev! Så de är ju på tiden att jag gör det nu... Vi är iallafall super nöjda me vårat vita fina bord.




Vecka 9.

Publicerad 2011-03-23 13:18:48 i Skönhet & hälsa


Oj så veckan gått fort! Har ju inte ens hunnit med min viktuppdatering i måndags... Inget ner denna vecka var ett litet litet plus igen. Men är rätt så nöjd som de är nu så kanske därför jag börjat släppa på gränserna?! I lördags fuskade jag för första gången sen jag började med Viktväktarna och åt ett helt mål på Max. Var ju inte direkt gott heller!

Vi kör väl vidare en vecka till... men ja ja vet inte om jag kanske är nöjd nu. Bara magen kunde försvinna så! Måste nog ta tag i träningen jag skrivit om tidigare.

Veckans resultat: +0,1 kg
Totalt sen 17/1: -8,9 kg

Ha en härlig dag ♥

Torsdag 17 mars.

Publicerad 2011-03-17 14:37:37 i Allmänt

Oj oj oj så trött jag har varit idag... Har snart varit hemma med en sjuk Thea i en vecka, det tar på krafterna kan jag lova!! Hon är inte den gladaste även fast hon är nästintill bra nu. Har varit svårt att få i henne mat... me nu funkar det med vanliga barnmatsburkar! Kan säga att de var tur att jag fortfarande ammade lite grann... då vet man att hon får i sig nåt iallafall. För det har hon för det mesta fått behålla.


Hotell Knaust i Sundsvall är bokat!!


Nu ser jag ännu mer framemot våran tjejresa i början av maj! Den här gången bär de av till Sundsvall... gissa om jag ska shoppa då?! En massa nya kläder! Men måste lägga upp lite auktioner på Tradera snarast så jag har lite större budget till shoppingen :)

Sjukstuga.

Publicerad 2011-03-14 20:32:32 i Allmänt

Thea som inte varit så pigg & kry


Här hemma har vi haft sjukstuga i princip hela helgen... som tur är har bara Thea varit sjuk. Men i en av dom jobbigaste sjukorna jag vet, magsjuka!!! Dessutom har sambon varit borta hela helgen. Så jag hann tänka att vi alla skulle insjukna och allt bli kaos.

Trodde idag att de var över för Theas del... men inte de :( Ett tag efter gröten på förmiddan så kommer den upp igen! Suck! Vill att mitt lilla hjärta blir frisk nu.

Vecka 8.

Publicerad 2011-03-14 19:38:25 i Skönhet & hälsa


Som vanligt när det är måndag är det dax för vägning. Idag blev de minus igen efter att ha fått ett litet litet plus förra veckan... blev -1,1 kg idag! Det är jag super nöjd med. Mitt mål som jag satte från första början som målvikt har jag nu passerat :) Vi får se vart jag stannar, men max 2,7 kg är det kvar!! Tror knappt att de är sant.

Måste verkligen uppdatera min garderob nu! Har inga byxor som sitter bra längre... skoj men dyrt när man är mammaledig.

Veckans resultat: -1,1 kg
Totalt sen 17/1: -9 kg

Hos frisören.

Publicerad 2011-03-10 23:08:30 i Dagarna med prinsessan


En super nöjd tjej hos frisören idag! Fick både lila färg och lockar i håret :) Hon är så duktig och sitter helt blixtstilla i stolen... inga bekymmer alls att få med henne dit! Hon längtar nog redan till nästa gång.

Rent & fint.

Publicerad 2011-03-10 22:36:33 i Allmänt

Härligt rosa tulpaner från förra helgen... idag blev det vita.


Torsdag är lika med städning här hemma. Men nu är jag klar och slappar i soffan... så skönt när det är rent och fint till helgen!

Har även hunnit med lite roligare saker än städning. Både en sväng till stan med lite shopping, klippning av Isa och Stor & Liten med sång och pyssel här ute i byn. Tjejerna var båda två super duktig när vi var i stan. Så de kanske man vågar sig på fler gånger ;) Inte ofta jag väljer att åka med båda. Passar oftast på när Isa är på dagis.

Vecka 7.

Publicerad 2011-03-07 07:34:52 i Skönhet & hälsa


Ja då var de dax för det första plusset! Inte mycke men ändå +0,1 kg. Känner att jag släppt lite på noggranheten senaste veckan faktiskt... blir nog lätt så när de gått så bra länge och man är nära målet. Har även bakat MYCKE hela veckan då sambon fyller år idag. Så lite provsmakning av smet har jag inte kunnat låta bli. Har dock försökt skriva upp det som åkt ner på ett ungefär.

Nä nu är de bara att köra järnet den här veckan!! Hade tänkt att jag inte skulle räkna points ikväll när vi har fika här hemma... men nu tror jag nästan att jag ska vara duktig och räkna!

Veckans resultat: +0,1 kg
Totalt sen 17/1: -7,9 kg

Amning nattetid.

Publicerad 2011-03-06 22:53:54 i Thea


En bild fotade med min iPhone för några dagar sen när Thea sov i våran säng... Just nu ligger hon faktiskt och sover i sin spjälsäng!


Har dom två senaste nätterna försökt att inte amma på natten. Är ju då Thea har ätit som mest... jag är trött så därför har jag inte orkat ta tag i det. Man gör helt enkelt de som är smidigast just då. Men så i fredags fick jag lite energi till att försöka.

Första natten ammade jag inte alls mellan ca 21-06. De var inte jätte protester från Theas sida. Men väldigt många uppvaknanden och små gnäll. Hon sov bredvid mig i sängen så kunde bara ligga och buffa lite på rumpan så somnade hon om... men inte alltid så långa stunder sov hon.

Natt nr 2 då ammade jag henne innan jag la mig runt 23 tiden för att hon skulle somna om snabbt... var sååå trött. Sen nästa gång vid 5 på morgonen. Så ganska hyfsat har de väl gått. Får se vad vi orkar med i natt ;) Har nyss gett henne lite ersättning i sömnen, fick bara i sig 50 ml sen slutade hon suga. Återstår att se hur natten blir!

Pytt i panna på grekiskt vis

Publicerad 2011-03-06 22:30:05 i Mat & bak

De här måste ni testa om ni inte redan gjort de, super gott!! Har sedan tidigare recept på detta men hittade de på Viktväktarna online så tänkte att jag måste uppdatera med points och lite små ändringar.




INGREDIENSER 4 portioner Viktväktarna: 16 pp/port.
500 g potatis
500 g fläskfilé
2 paprika
1 rödlök
3 tomater
100 g fetaost, max 16%

Marinad
1 dl olivolja
2 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
2-3 klyftor vitlök
salt
svartpeppar

Sås
2 dl lätt creme fraiche
Salladskrydda
Vitlök

GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop marinaden, strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar.

Skär potatisen i klyftor, lägg i en långpanna. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Lägg sedan på köttet samt strimlad paprika, tomat, rödlök och fetaosttärningar. In i ugnen i ytterligare ca 15 min.

Rör samman ingredienserna till såsen och servar till pytten.

Söndag.

Publicerad 2011-03-06 08:36:45 i Shopping


Äntligen har jag klickat hem en ny parfym. Blev Shower Fresh från Clean. Hittade den till ett bra pris på parfym.se.


Gomorgon alla bloggisar!

Ser ut att bli en härlig söndag... solen strålar och de är bara några minusgrader ute. Ser ut som att även blåsten lugnat sig sen igår. Vi ska på ett tag ut med skotern och grilla, perfekt väder för det idag! Hoppas ni också får en härlig söndag ♥

Potatismoussaka á la Viktväktarna

Publicerad 2011-03-02 22:15:24 i Mat & bak

Dagens middag blev en potatismoussaka... har testat receptet tidigare men idag tyckte jag de blev godare än sist! Portionerna är rätt stora så man blir mätt! Eller så minskar man ner på storleken om man vill ha ner pointsen. Detta kommer jag göra fler gånger.



INGREDIENSER 4 stora portioner Viktväktarna: 9 pp/port.
10-12 potatisar
1 dl köttbuljong (gjord på tärning ich vatten)
350 g köttfärs
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 burk Arlakökets lättcreme fraiche paprika & chili
4 msk fond
2 tsk basilika
salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen, lägg dem i en ugnssäker form och slå över den utblandade buljongen. Sätt in potatisen i ugnen i ca 30 minuter.

Hacka undertiden löken, bryn den i en stekpanna tillsammans med färsen. Häll på krossade tomater, pressa vitlöken, häll på fraiche och fond. Krydda efter smak.

Lägg köttblandningen över potatisen och grädda i ytterligare 15 min. Serveras med en god sallad.

Thea 9 månader.

Publicerad 2011-03-02 22:11:36 i Thea

Ja då har Thea hunnit bli hela 9 månader... 1 års dagen bara kryper närmare! Ja herregud de går så fort så man hinner inte med. Blir som vanligt en liten månadslista! Så skoj nu när jag sitter och tittar tillbaka på hur Isa var vid samma ålder. Kan konstatera att Thea är betydligt efter Isa när de gäller de mesta... men Isa hon var ju rätt tidig hon. Om bara två veckor tog hon sina första steg, för Thea är de inte ens i närheten.


♥ Har blivit bättre på att tag sig fram dom senaste dagarna... nu hasar hon sig fram på mage.
♥ Sitter bra själv på golvet. Kan inte ta sig från liggande på golvet till sittande.
♥ Älskar att springa runt i sin gåstol.
♥ Har 4 tänder, två upp och två nere.
♥ Har börjat vakna tidigare på morgonen och är då ganska trött vid lunchen klockan 11. Sover 1-2 gånger per dag. Allt från ca 1-2 timmar. Sover bäst ute i vagnen.
♥ Sover mest i våran säng. Spjälsängen är inte alltid så populär.
♥ Mammigare tjej får man leta efter... skrek i ca en timme igår när jag var hos frisören.
♥ Storlek 80 på dom mesta kläderna nu.
♥ Tar fortfarande ingen välling, har dock inte varit så flitig med att försöka.
♥ Ammar henne fortfarande, mest på natten :( Måste få bort de så fort jag orkar ta tag i de.
♥ Vanlig mat äter hon väldigt varierat av... ibland bra och ibland mindre bra. Gröten går oftast allt ner av.
♥ Vill vara vart hennes storasyster är... blir väldigt frustrerad när hon inte kommer in med gåstolen i hennes rum.

Så här har Theas dag sett ut med mat och sömn:
06.00 Ammat
07.00 Kliver upp
08.00 Gröt 1 portion
11.00 Lunch en halv stor burk
11.30-12.15 Sover inne i spjälsängen
12.45-13.30 Sover i vagnen när vi är ute på promenad
14.00 Mellis, fruktpuré och en liten smörgås men mest kladd av smörgåsen
16.00 Middag en halv stor burk
18.30 Gröt 1 portion
19.00 Ammat
19.20 Sover
Klockan är nu 22 och hon har vaknat två gånger så att jag fått söva om henne...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela