Rosadagar

Thea 1 år!

Publicerad 2011-05-28 22:56:17 i Thea


Hipp hipp hurra för Thea idag! Hela 1 år fyller våran lilla prinsessa idag. Firade med lite paketöppning på morgonen bara familjen. Har annars varit en lugn dag. Kalaset för släkt och vänner sparar vi lite på... då vi slår ihop det med Isas 3 års kalas.

♥ Tar sig fram genom att gå! Går bra att gå med skor ute.
♥ 8 tänder, 4 uppe och 4 nere
♥ Sover 1,5-2 timmar efter lunch
♥ Somnar oftast för kvällen runt 19 och sover till runt 7. Men vaknar fortfarande flera gånger under natten... äter oftast en flaska välling innan vi går och lägger oss men får inget under natten.
♥ Går hur bra som helst att vara utan mamma nu!
♥ Säger nåt som låter som mamma och pappa.
♥ Gillar brumma med munnen
♥ Äter oftast burkmat till lunch och middag men även av våran mat ibland. 8 månaders burkarna funkar inte alls bra! Har börjat testa 1 års burkarna och de verkar gå bättre.
♥ Har inte lärt sig klättra upp på grejer ännu... rätt skönt!! Den dan kommer ju...
♥ En go och glad tjej som vanligt!!

Var på 1 års kontrollen redan då hon var 11,5 månad... då vägde hon 9750 gram och var 74 cm lång.

Fredagsmys.

Publicerad 2011-05-27 21:07:23 i Allmänt


Mums! Polka är den godaste Marabou chokladen just nu!! 


Idag har vi haft en soft dag här hemma med lite lekbesök! Skönt att bara ta de lungt och skoj för Isa med en lekdejt. Efter en god grillad middag fick sambon för sig att vi skulle ut och testa den nya cykelvagnen... blev en tur på drygt en mil. Skönt med lite motion idag iallafall! För nu ska jag njuta av en chokladkaka framför en film :) Trevlig fredag på er ♥

Bee+

Publicerad 2011-05-27 00:00:01 i Barnvagnar


Var såklart min nya fina Bugaboo Bee+ som jag packade upp igår! Har inte hunnit med att testköra den ute ännu... Står här inne och är fin :) Men imorgon hinns det säkert med! 

Har haft fullt upp idag och hunnit med en hel del... varit på stan utan barn så skönt att kunna prova kläder i lugn och ro, hittade mig lite somrigare byxor som jag verkligen behövde! Har även hunnit med vaccinering, städning och ett Blingo klädparty.

Imorgon blir de en betydligt lugnare dag här hemma med mina tjejer ♥ Nu är de bäst att försöka komma i säng!

Pelargoner.

Publicerad 2011-05-23 12:07:57 i Hemma hos oss

Lite nytt i köksfönstrena, ljusrosa pelargoner! Blev genast lite somrigare inne.


Nu ska jag äta lite lunch och sen packa upp ett paket som jag nyss fick levererat! Ni får senare se vad det är :)

Skit.

Publicerad 2011-05-23 11:19:36 i Resor

Neeeej!!! Varför ska vulkanen på Island börja spruta aska nu när vi snart ska åka till Turkiet?!! Resan bara MÅSTE bli av jag dör annars... har ju sett framemot den länge!! Ja nu får man gå och oroa sig att de inte ska bli av ända fram till avresan :(

Galen.

Publicerad 2011-05-21 22:03:44 i Dagarna med prinsessan

Jag blir galen på dessa kvällar!! Isa är fortfarande vaken... Hon har börjat somna på dagarna igen. Ett tag gick det bra men nu sista veckan har hon varit vaken LÄNGE varje kväll. Blir ju liksom en ond cirkel tillslut. Imorgon måste hon vara vaken hela dagen. Men är ett stort projekt runt middagstid att hålla henne vaken. Så fort hon varvar ner och stannar till somnar hon.

Nä nu ska jag göra ett nytt försök att få henne att sova!! Sen ska jag njuta av lite Ben & Jerry's i soffan i min ensamhet... sambon är borta hos grannen och svetsar, haha vilket lördagsnöje!

21 maj.

Publicerad 2011-05-21 20:37:04 i Shopping

Idag har jag och tjejerna varit och rantat hela eftermiddan medan sambon jobbat flitigt hemma i badrummet. Fick det mesta på listan fixat, perfekt! Tyvärr fick jag aldrig nån hjälp på Blomsterlandet när jag skulle höra om häckar... fanns inte en kotte som jobbade där! Kanske får med sambon till en annan handelsträdgård imorgon.

Var bland annat in på en ny köksbutik som öppnat i stan, servir.se. Hade en massa bakgrejer och köksgrejer med för den delen. Men just nu är de bak jag är inriktad på eftersom de snart är dax för kalas här i huset! Kom hem med lite nya muffinsformar, undra om man kan ha för många?! Haha... Är även sugen på att shoppa lite mer bakgrejer! Får se om det blir en sväng dit snart igen :)


Mysmorgon.

Publicerad 2011-05-21 08:32:56 i Allmänt


Mina tjejer myser med vällingen för ett tag sen ♥


Så härligt att få lite sovmorgon! Tjejerna vaknade just innan 8... inte vanligt nuförtiden. Thea hon har börjat vakna innan 6! Men när man räknat med en hemsk natt och tidig morgon eftersom Thea har feber så blir de tvärtom, de gillar vi! Ha en härlig lördag alla ♥

Hinner inte me...

Publicerad 2011-05-16 15:53:35 i Allmänt

Det är mycket nu så jag hinner inte riktigt med bloggen!! Men här kommer en lite kort uppdatering.

Helgen som var stog jag på den stora loppisen här i stan. Har aldrig tidigare satt min fot där... men som säljare kan jag helt klart göra om det, 6000:- för en dag där är ju inte helt fel :) Som köpare tycker jag de finns alldeles för mycke skrot de lilla jag kollade. Är inte en sånn som gillar att leta, leta och åter leta.


Så här såg det ut på min plats innan det hade dragit igång.


Här hemma pågår det renovering i badrum och bastu. Det har det dock gjort ett bra tag. Men när sambon gör allt själv + jobbar mycke, ja då tar det tid! Men snart snart kanske vi har ett badrum i källarn me. Första plattorna sattes upp igår!


Så här såg det ut för lite drygt två veckor sen. Så de har hänt en hel del ändå sen dess. Badrumsdelen till vänster på bilden och bastudelen till höger.


Sen pågår det förfullt planering inför tjejernas 1 & 3 års kalas och våran resa såklart!! Ska försöka hinna med lite fler uppdateringar i veckan än förra. Nä nu ska jag försöka få lite annat gjort!

Sundsvall.

Publicerad 2011-05-09 22:49:41 i Resor


Lite bilder från helgen. Vi var inte dom muntraste på gruppbilden ;) Vi hade roligare än de ser ut på den!


Vilken härlig helg vi haft i Sundsvall! Två hotellnätter, shopping och en massa tjejsnack. Var hur skönt som helst att komma bort från vardagen. Men såklart har jag längtat efter dom här hemma!! Har gått hur bra som helst för tjejerna att vara med pappa. Är så skönt nu när Thea inte längre är så mammig.

Sovställning.

Publicerad 2011-05-05 21:07:09 i Thea

Så här hittade jag Thea sovandes nyss... haha dubbelvikt. Kan inte vara så skönt!


Tog tidigare en bild på hennes nybäddade säng. Rosa fina sängkläder från Polkadot Design. Skulle gärna ha likadana till våran säng, synd bara att dom ska vara så dyra! Theas har jag fyndat på rea tidigare.

Tjejerna busar.

Publicerad 2011-05-05 13:51:55 i Allmänt


Tjejerna busar tillsammans på studsmattan. Thea skrattar som bara den så fort Isa hoppar :)


Idag har vi äntligen tagit oss ut! Har haft två febriga tjejer till och från hela veckan... Vädret har ju dock inte heller varit det varmaste så har varit ganska skönt att stanna inne! Men idag värmer solen lite grann så var skönt att komma ut ett tag. Tjejerna är fortfarande lite hostiga och snoriga men ingen feber iallafall.

Nu håller jag på att LÄNGTA ihjäl mig till morgondagen!! De är då dax för tjejtrippen till Sundsvall med 3 andra mammor. Kommer blir så skönt att få sova på hotell och inte bli väckt, är då över 1 år sen sist! Bara ta det lungt och inte känna nån stress när man shoppar ;)

Thea 11 månader.

Publicerad 2011-05-04 08:50:16 i Thea


Ja då har hon passerat sin 11 månaders dag... Hjälp inte ens en månad till hon fyller 1 år! Nu går det fort framåt med rörligheten... var ju nyss hon började krypa och nu går hon lite smått.

♥ Kryper snabbt! Eller hasar sig på rumpan går fortare ;)
♥ Har börjat gå så smått. Blir mer och mer för varje dag!
♥ Kan resa sig upp utan att ta tag i nåt.
♥ Har 7 tänder, 4 uppe och 3 nere.
♥ Sover oftast efter lunch och då 1,5-2 timmar.
♥ Somnar för natten mellan 19-20 och äter vällingen själv i sängen innan hon somnar.
♥ Sover oftast bra fram till 3 tiden... då kan hon bli lite små gnällig. Tar då oftast över henne till våran säng. Dricker lite vatten ibland för att somna om. Men ingen välling på natten har jag bestämt!!
♥ Vaknar vid 6 för välling somnar oftast om men inte alltid... sover då till runt 7.
♥ Slutade att amma henne helt precis efter att hon blivit 10 månader.
♥ Betydligt mindre mammig!! Så skönt. Blev bättre efter att jag slutat amma.
♥ Som vanligt oftast nöjd och glad. Hungrig eller trött är hon oftast när hon är grinig.
♥ Storlekt 80 på kläder.
♥ Kan säga mamma och nä som det låter i allafall :)
♥ Blåser bubblor med munnen det är skoj!
♥ Äter burkmat till lunch och middag. Men även lite plockmat från det vi äter. Har nyss börjat äta 8 månaders burkarna... har varit förstora bitar tidigare.

Frusen fluffig polkagrispaj.

Publicerad 2011-05-03 22:44:00 i Mat & bak

Vilken god efterrätt vi gjorde på valborg! Som Vickan på Matplatsen skrev det här MÅSTE ni testa... var hos henne jag hittade receptet. 

Lova nu att ni testar och gör chokladsåsen till också. Tänkte först bara ta vanlig köpes till men tur att jag inte gjorde de... för den hemmagjorda var så god. Lär bli en favorit här hemma i sommar! Farligt farligt när man hittar sånna här godsaker :/




INGREDIENSER
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad (använde mig av ballerina kladdkaka)
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.


Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den rosa krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Hon går.

Publicerad 2011-05-01 23:12:56 i Thea


Nu har hon börjat gå! Fler och fler steg hela tiden... hon börjar bli stor min lilla tjej ♥

Valborg 2011.

Publicerad 2011-05-01 18:25:58 i Allmänt


Hade en trevlig valborgsmässoafton med vänner på middag. Grillade gott och sen blev de såklart ett besök till brasan för barnens skull :) Isa träffade flera dagiskompisar, fiskade fiskdamm och var helnöjd! Thea hon somnade sittandes ganska omgående. Hoppas ni också haft en trevlig helg!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela