Rosadagar

Tacopaj

Publicerad 2008-11-29 22:08:06 i Mat & bak

Idag blev de mumsig tacopaj till middag så här kommer receptet på den!



INGREDIENSER

Pajdegen

4 dl mjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

50 g smör

1½ dl mjölk

Fyllning 1
300 g köttfärs
1 påse tacomix
1 dl vatten

Fyllning 2
4 tomater
1 lök
1 chili
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut degen i en form, grädda på 225 grader i 10 min.

Stek fyllning 1 och lägg det i pajskalet när den gräddats.

Blanda ihop fyllning 2 och lägg detta i pajskalet över köttfärsen. Grädda allt i ugnen på 225 grader i 10-15 min.

Frissan

Publicerad 2008-11-29 21:30:45 i Allmänt

Imorse åkte jag till stan tidigt för att få en drop in tid hos frissan... har varit sååå less på mitt långa hår som inte haft nån riktigt frisyr alls. Så nu har ja klippt de kortare... frisören klippte upp de rätt rejält å nu tycker ja de blev lite för mycke. Varför ska ja aldrig vara nöjd när ja varit hos frissan?! Kanske vänjer mig om nån dag... känns ju lite ovant nu oxå!

Besiktning å försäljning

Publicerad 2008-11-28 16:53:48 i Husplaner

Igår besiktade vi huset å de hittades inge fukt i huset, så de känns super. Besiktningsmannen anmärkte på att dom hade lagt golvet på den gammla mattan i källaren, vilket kan leda till fukt i den å så bildas mögel... Så blir nog att vi börjar å riva upp de å lägger platonmatta som de ska vara!

Så idag har vi varit på banken å betalat handpenningen. Känns som att de varit fullt upp dom senaste dagarna me visningar på lgh, banken, besiktning mm.

Vi har nu även haft den stora visningen av lgh å de var många som tittade... även en hel del som skrev upp sig. Så har vi fått bud på utgångspriset i allafall! Men man hoppas ju alltid på lite mer : ) Men var några som mäklaren väntade på svar av å flera stycken hade han inte fått tag på... Sen så är de fler som ska titta på måndag.

Nu ska njuta av att de är fredag å snart kommer min mamma å pappa på middag! Ha en trevlig helg!

Fotografering

Publicerad 2008-11-26 22:54:13 i Dagarna med prinsessan

I måndags var Isa hos fotografen å tog suuuuper söta bilder!! Kanske inte så partisk i den frågan dock ; ) Hon var snäll å glad hela tiden så fotografen tyckte hon var lätt å jobba me... dock så var hon lite mer rörlig än han var van vid när dom är så små : )

Synd att ja inte kan visa några bilder... får bli en bild på bilden sen när förstoringarna kommer. Men först så måste man ju bara bestämma sig för vilken/vilka bilder man vill förstora å sen storlek för den delen... många beslut!

Nu är vi husägare!

Publicerad 2008-11-25 22:40:06 i Husplaner

Nu är papprena på huset skrivna! Så nu är de vårt... bara besiktningen kvar så får hålla tummarna att allt ser bra ut! Redan den 30 december får vi senast tillgång till det... tidigare om vi vill, men vi får se hur de går med försäljningen av lägenheten först. Den stora visningen är imorgon... har redan varit ett par idag å kollat.

Här kommer lite bilder på huset... bilderna är lånade från Hemnet. Bara bilder på övervåningen å utsidan... källaren kan ja visa en annan dag.

En hel del som vi vill göra, men vi tar de eftersom! Köket å vardagsrum är de vi börjar me!












Husägare

Publicerad 2008-11-21 20:32:22 i Husplaner

Snart är vi husägare! Blev lite mer budgivning men sen så la sig dom andra... å blev ändå under utgångspriset. Kontraktet skrivs på måndag, så helt hundra kan man ju inte vara... kan ju komma nån me nå mer bud men risken är väl inte så stor.

Nu är även våran lägenhet ute på hemnet för spekulantar! Hoppas hoppas de blir lite folk på visningen nästan vecka.

Nu ska ja sätta mig å kolla lite gamla tidningar efter inspiration på kök : ) Är de första som ska göras i huset... Ska visa lite bilder från huset sen efter helgen då de är helt klart me papper å så!

Fotografering IGEN

Publicerad 2008-11-21 13:21:53 i Husplaner

Nu har mäklaren varit hit å fotat IGEN! Bilderna hade försvunnit i datorn... var nån datasnubbe som hade ändra i nå inställningar igår.

Självklart så hade vi ju hunnit dra fram en hel del redan!! Så var bara å snabb städa fort som f-n... å nu sitter ja å mår dåligt för att kuddarna i soffan glömde ja helt bort ; ) jag i ett nötskal!! Jaja vi lär ju inte få mindre betalt för de ; )

Ingen nytt om huset ännu...

Lägenhet å hus

Publicerad 2008-11-21 10:25:37 i Husplaner

Mäklaren som ska sälja våran lägenhet har just varit här å fotat! Haha vi vet inte om vi får huset än dock ; ) Men säljarna tar i allafall vårat bud om inte dom som la 70.000:- under oss höjer... å dom hade inte lämnat besked än! Så vi får hålla tummarna! Så nu väntar vi me spänning!

Förmiddagsvila

Publicerad 2008-11-20 11:37:00 i Dagarna med prinsessan

Nu ligger Isa å sover sin förmiddagsvila... hela denna vecka har hon somnat nästan exakt vid 10.30 å sovit till runt 12! Ganska skönt så hinner man göra lite här hemma oxå... om man nu inte fastnar här vid datorn som ja gjort idag ; )

Så här mysigt har hon de i sängen nu... rullat upp på mammas kudde har hon gjort, är väl mysigare än sin egen : )



Bud

Publicerad 2008-11-20 10:55:07 i Husplaner

Igår la vi ett bud på ett hus som vi var på kollade på i tisdags... ingen som lagt över ännu så väntar me spänning! Huset har legat ute till försäljning ett bra tag nu å de fanns ett  bud på 145.000:- under utgångspriset, vilken inte säljarna ville ta. Så budet vi lagt är bara 75.000:- under... så får se va dom säger om de. Borde få veta nånting idag tycker jag.

Huset är en sutterängvilla på drygt 150 kvm inkl. källardelen... en hel del är gjort på huset som fönsterbyte, pelletskamin, nya vitvaror, nytt badrum. Är ju bra att sånna "tråkiga" saker som fönsterbyte å värmesystem är gjort, kostar ju massa pengar men inte lika kul å lägga pengar på som själva inredningen : )

Badrummet är verkligen INTE i min smak... beiget spräckligt kakel me bård på väggarn å ett brunt golv, golvet är ok om de hade varit vita väggar till! Men men de får man leva me ett tag å fixa senare... ganska skönt faktiskt att man inte behöver göra om ALLT på en gång som de alltid har varit i våra renoveringsprojekt.

Isas dop 18/10

Publicerad 2008-11-18 11:35:00 i Isas dop

Skulle ju visa lite bilder och skriva om dopet för längesen... men först så tog de ett tag innan jag fick bilderna av min bror å sen så har bara ja varit seeeeg.

Dopet gick i allafall super bra! Hon var så snäll å skrek ingenting i kyrkan... tur annars hade man nog blivit väldigt stressad där framme! Direkt efter kyrkan slocknade lillgumman direkt : ) Hon hade knappt sovit nåt på förmiddan... så hon sov sig igenom halva fikat.

Isa fick jättte mycke fina presenter å lyckades faktiskt inte få en enda dublett!

Amning på natten

Publicerad 2008-11-18 10:59:40 i Dagarna med prinsessan

Nätterna den senaste veckan har varit betydlig jobbigare än vanligt... istället för att äta 1 gång per natt har hon börjat äta 2-3 gånger!!! Vet inte om de är nån tillväxtperiod å hon behöver äta mer på natten eller va de kan vara...

Hon somnar heller inte om på en gång som hon gjort tidigare... då var de bara å lägga ner henne. Nu får man bära henne ett tag eller lägga henne i våran säng då somnar hon nästan på stört!

Broccoli smakis

Publicerad 2008-11-17 18:18:21 i Dagarna med prinsessan

Nu har Isa testat en smakportion av broccoli å de verkar hon tycka om mer än nåt annat hon fått smaka! Själv tänkte ja nästa inte ge henne de när ja öppnade burken å kände lukten! Urrrk inget ja skulle få för mig å smaka ens... men tur att ja lät Isa göra de i allfall!



Helgen

Publicerad 2008-11-17 09:47:46 i Dagarna med prinsessan

I helgen har vi haft fullt upp... lördag blev de en tripp till Ikea i Happis. Shoppade en byrå å hylla till Isas rum, så nu är vi på g å göra iordning i hennes rum. Måste bara bestämma mig för färg!

Igår söndag var de babysim på schemat som vanligt å det var dags för deras första dyk... gick bra för Isa hon var bara glad när hon kom upp igen : )

Sovrummet

Publicerad 2008-11-14 14:34:58 i Hemma hos oss

Äntligen ska ja bjuda på lite bilder från hemmet!! Har varit alldeles för lite av de här på bloggen. Först ut är sovrummet...

Sovrummet är inte så stort då vi valt att ha en hel vägg med skjutdörrsgarderober... men var nödvändigt för att få plats me våra kläder. Sen är de ju extra trångt nu när Isas vagga ska rymmas där inne oxå...

Just nu är de VÄLDIGT VITT... men funderar på en fondvägg bakom sängen eller några snygga tavlor. Men har inte riktigt bestämt mig än för vad.





Regn

Publicerad 2008-11-14 14:25:24 i Dagarna med prinsessan

Regnet bara öser ner ute nu! Så då var den snön borta... Vi har varit iväg å ätit lunch me morfar å sen handlat lite mat. Men nu stannar vi då inne resten av dan å bara myser, ska tända en massa ljus nu på en gång! Ha en trevlig helg!

Pippilotta

Publicerad 2008-11-14 09:46:53 i Barnsaker

Passade på att beställa från Pippilotta nu när dom har fraktfritt... har varit sååå seg när dom haft de tidigare å missat de! Behövde mer dreggellappar för dom går åt här hemma, sen blev de även ett par fina mockasiner!

                           

Garderober

Publicerad 2008-11-13 20:58:34 i Hemma hos oss

Nu har vi äntligen satt dit listerna på skjutdörrsgarderoberna i sovrummet... vilken skillnad de blev, känns som att vi fått nya dörrar : ) Imorgon får ni se lite mer av sovrummet!

Snön är här

Publicerad 2008-11-13 11:20:56 i Allmänt

I natt har de snöat... så nu är de alldeles vitt ute, härligt!! Blir så ljust å fint när snön kommer, hoppas den stannar så de inte blir grått å trist igen.


Dagen

Publicerad 2008-11-12 09:59:58 i Dagarna med prinsessan

Idag blir de föräldragruppsträff me fika å en massa surrande me tjejerna! Sen ska vi även kolla en sväng på stan. Ska se om dom har den fina tomteklänningen på Lindex.


Isa tränar

Publicerad 2008-11-12 09:55:27 i Dagarna med prinsessan

Här tränar Isa armarna, hon drar sig upp ser så roligt ut : ) Inget babygym vi har här hemma, då hade hon kanske varit bodybuilder vid de här laget ; )

Elefant

Publicerad 2008-11-11 09:25:35 i Barnsaker


Hittade dessa snygga elefanter via bloggen Designdrömmar. Vill ha till Isas rum!! Men ingen aning om va dom kostar... men säkert DYRA! Hittar ingen svenska sida me dom heller...

Färger till Isas rum

Publicerad 2008-11-10 23:03:17 i Inredning & inspiration

Har letat efter en randig tapet i rätt färger men hittar inte de... så nu blir de nog att ja målar de istället. Är i Isas rum jag ska måla en fondvägg me liggande ränder... färgskalan ja hade tänkte mig ser ni på bilden, men vet inte om ja ska ha me turkost. Hade tänkt välja två rosa nyanser å limegrönt i allafall...

BVC

Publicerad 2008-11-10 22:40:53 i Dagarna med prinsessan

Idag på förmiddan har vi varit på BVC på 5 månaders kontrollen... Isa väger nu 7975 g å är 64,4 cm lång. Gissade ganska rätt när ja trodde hon vägde runt 8 kg ; )

Var även dax för vaccinations spruta idag... hela 2 st... den första gick super bra inte ett ljud, men den andra så skrek hon ganska rejält. Men de sa barnmorskan oxå att hon skulle göra för den svider tydligen.

Nu har hon just sommnat... hon har varit gnällig sen middagstid å lite feber åkte hon även på denna gång. Vi får väl se hur de går i natt... hoppas de värsta är över nu så man får lite sömn!

Utmanad

Publicerad 2008-11-09 11:05:44 i Allmänt

Blev utmanad av Mamma rusin för läääänge sen att berätta sju saker om mig så är här kommer dom... bättre sent än aldrig ; )

♥ Älskar choklad
♥ Är såååå velig ibland
♥ Gillar inredning å renovering
♥ Jar är grymt seg på att göra vissa saker... tex lägga upp en massa bilder här hemifrån på bloggen, kommer mig liksom aldrig för! Vill att allt ska vara så perfekt... så då blir de aldrig av. Måste bättra mig på de!
♥ Kvällsmänniska... alltså är ja INTE så pigg på morgonen
♥ Vill flytta till hus NU, men drömhuset har inte dykt upp än...
♥ Fastnar ofta vid datorn, sitter hellre vid den än ser på TV.

Så nu ska ja utmana 7 bloggar... men utmanar istället alla som läser här och har lust att bli utmanade!

Sulky inhandlad

Publicerad 2008-11-08 11:58:48 i Barnsaker

Nu har vi köpt en sulky å de blev Akta Gracos.... hur skönt som helst igår när ja var i väg å bara skulle in på en affär snabbt, bara å klicka dit babyskyddet : ) Men är ju inte lika lätt å styra som min 3-hjuling så båda händerna på styret är de som gäller.

Vilken natt!!

Publicerad 2008-11-08 11:23:14 i Dagarna med prinsessan

Oj oj oj vilken natt... Isa har tjorvat å gnällt hela natten känns de som! Har inte ens hållt räkningen på hur många gånger ja gett henne mat. Hon är lite små snorig kanske kan beror på de för så här brukar hon absolut inte härja på natten.

Isa 5 månader

Publicerad 2008-11-07 11:16:37 i Dagarna med prinsessan


Isa blev 5 månader igår... tiden bara springer iväg! Vi har inte varit på BVC än... ska dit först på måndag så har ingen aktuell vikt eller längd.

♥ Dom två första tänderna har tittat fram, den första kom strax efter 4 månadersdagen.
♥ Dreglar som bara den fortfarande! Dregellapp är standard ; )
♥ Vi har börjat me smakportioner... men inte direkt nån höjdare ännu. Vi har provat på potatis, palsternacka, majs å gröt.
♥ Så man kan ju säga att hon helammas fortfarande... den lilla mat hon får i sig blir hon inte mätt på : ) Är 2-3 timmar mellan gångerna.
♥ Somnar runt 20-21, tidigare har hon vaknat 1 gång per natt men nu senaste veckan har hon fått för sig att hon ska äta 2 gånger! Ibland lever hon rövare som bara den när vi ska natta henne... armar å ben sticker hon ut genom spjälorna på vaggan.
♥ Vi har börjat på babysim å de gillar hon.
♥ Har börjat vända sig från mage till rygg, men kommer inte alltid på hur man gör.
♥ Sitter kortare stunder utan stöd... men VÄLDIGT vingligt!

Sulky

Publicerad 2008-11-04 13:27:02 i Barnsaker

Har börjat fundera på en sulky redan nu... först var vi inställda på att köpa en till sommaren. Men nu har ja börjat bli sååå less på å bära de tunga babyskyddet!! Så har spanat in en vagn från Akta Graco där man kan klicka fast babyskyddet... ska åka å kolla på den nån dag här i veckan!




Men har tidigare spanat in Maclarens snygga sulkysar... men de funkar ju inte att sätta fast babyskyddet på dessa, va jag vet i allafall?! Så de praktiska måste kanske gå före ; ) Här är i allafall bilder på två av deras vagnar ja hade kunnat tänka mig.


Babysims premiär

Publicerad 2008-11-03 21:23:12 i Dagarna med prinsessan

Igår var de babysims premiär för Isa å hon gillade de som vi trodde. Glad som bara den hela tiden! Ska bli skoj å gå fler gånger! Inga bilder från poolen men en bild efter badet då hon myser i bilstolen : )

BB å fest

Publicerad 2008-11-01 22:06:19 i Dagarna med prinsessan

Idag har ja varit på BB en sväng å kollat på min kompis små söta tvillingar!! Fatta att Isa varit nästa så liten... tiden den går fort som man hört alla säga innan man fick barn å ja nu får man de bekräftat!

För ett tag sen är vi hemkommna från Isas fasters 30 års fest... god middag å fika efteråt! Men vi rundade av rätt tidigt då Isa va me... å hon var inte en så nöjd tjej på slutet. Vägrade å äta... var som så intresserad av allt annat istället. Men tillslut så var hon ju tok hungrig å trött... ingen bra kombo! Men nu sussar hon sött i sin säng.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela