Rosadagar

Fredagsmys

Publicerad 2009-07-31 20:56:10 i Shopping

Idag har vi varit hemma nästan hela dagen... har passat på att städa så de är rent å fint i helgen! Skönt å slippa tänka på de.

Var en sväng till stan på eftermiddan då sambon slutat jobba... är i behov av lite nya kläder nu när man snart ska börja jobba! Men hittade inte så mycke... blev 2 par jeansleggings och 1 tröja från Gina, men måste testa allt här hemma igen å se om de får stanna...



Nu blir de myskväll med film å godis! Har hyrt nyaste Wallander filmen Kuriren... Isa är fortfarande vaken men snart ska hon få vällingflaska nr 2 för kvällen... då brukar de bli gonatt!

Orolig natt!

Publicerad 2009-07-30 09:33:46 i Dagarna med prinsessan

Isa har sovit jätte oroligt två nätter på raken nu... i natt hade ja inte hunnit gå å lägga mig när hon började tjorva. Klockan var runt 00.30 å fram till ett tag efter 2 vaknade hon varje kvart!!! Så jag har somnat först efter 2 tiden. Sista gången hon vaknade fick hon välling för då var ja såååå less på å springa upp... och de verkade ju funka för sen sov hon som tur va resten av natten!

Idag är de strålande sol å varmt! Vi ska bara vara hemma och ja hoppas ja får en liten vila i solen i eftermiddag då Isa ska sova : )

Ha en bra dag alla å hoppas ni har de lika soligt som vi!

Bad & lek

Publicerad 2009-07-28 23:48:46 i Dagarna med prinsessan

Idag har vi haft strålande sol, super härligt! Jag & Isa har varit hos pappa/morfar hela dan... Isa har badat i sin pool å lekt en massa. Jag har mest slappat!








Var iväg en sväng på handelsträgården som ligger i närheten och shoppade lite jord som behövs till häcken... hade tänkt klippa å fixa med de när Isa somnat. Men när man är laddad för å göra nåt... ja då har inte Isa ingen lust att sova! Hon somnade först vid 21.30 och vid de laget hade de börjat regna + att lusten att gå ut å fixa hade försvunnit för länge sen...

Blir galen...

Publicerad 2009-07-27 22:16:02 i Allmänt

...på blogg.se!!! Vet inte hur många gånger ja försökt uppdatera de förra inlägget för att få till mellanrummet mellan text och bild... men de funkar inte!! Sånna små saker som kan irritera mig till tusen ; )

Funderar på att byta till wordpress... men känns som att de är MYCKE jobb me de och vet inte riktigt hur jag ska få tiden att räcka till! Men men vi får se... i framtiden kanske!

Helgens shopping

Publicerad 2009-07-27 22:07:27 i Shopping

Bloggandet har lyst med sin frånvaro hela helgen... inspirationen har varit på sparlåga helt enkelt.

Lördag tog jag å Isa en tripp på stan... hittade två plagg till Isa på Lindex rean, behövs inga mer sommarkläder för i år så de blev större som mest troligt passar nästa år!




Blev en linnetunika från Gina till mig själv och en kökshandduk till hemmet... så mycke mer shopping blev de inte.


Isa ville oxå vara med på bild ; )


 

Besök ute i byn

Publicerad 2009-07-24 22:37:54 i Allmänt

Idag har vi haft en super härlig dag här hemma me besök... två kompisar med barn har varit här. Blev en god lunch med frallor å en massa goda tillbehör, sen fikade vi lite chokladbollar.

Kameran har varit vilandes idag... var inte alls på fotohumör! Men så är de ibland...

Har varit hyfsat varmt å kvavt i luften idag... men solen har lyst med sin frånvaro. Hoppas den tittar fram i helgen!

Ny dator!!

Publicerad 2009-07-23 21:46:05 i Shopping

Äntligen har ja köpt mig en ny dator!! Men har inte varit lätt att välja vilken de skulle bli... Var från början inne på en Dell, men hittade inte nån i storleken 13,3" där. Så de blev en Acer igen... som ja sagt tidigare att ja inte vill ha! Så de kan gå : )

Datorn jag har köpt är en Acer Aspire Timeline 3810T 13,3"... ville ha en liten å lätt dator men ändå inte så liten som en mini. Fick tillslut dra ner på en del krav jag hade med min budget... men hoppas jag blir nöjd ändå! Just nu håller ja på att installera allt! Sen ska den testas!


Lekparken

Publicerad 2009-07-22 23:37:34 i Dagarna med prinsessan

Idag på eftermiddan gick vi en sväng till lekparken på ett dagis här i närheten... super skoj hade Isa! Var för andra dagen i rad hon fick gå dit å leka, igår var hon där me kusinen å faster som var barnvakt.



Soool å vila

Publicerad 2009-07-22 14:27:57 i Dagarna med prinsessan

Har nu fått ligga på balkongen å slappat i solen i 2 timmar, tror de är första gången sen balkongen är klar ja ligger å slappar så länge där ute!! Isa hon sover, sover å sover... ja de är ju inte likt henne å sova så länge på dan. Måste nog snart väcka henne!!

Men både igår å idag har hon gjort det, kanske startat en ny trend? De som inte är så vanligt me de hela är att hon sover i sin säng. Oftast sover hon i vagnen ute, eftersom att ja måste gå en sväng me henne för att få henne å sova. Men nu har de alltså funkat att bara lägga henne i sängen!

Skönt å bara ha en hemma dag ibland... är ofta ganska mycke iväg å ränner annars! Tror vi ska ta en sväng till lekparken på dagis sen...

Böcker är skoj

Publicerad 2009-07-20 19:02:41 i Dagarna med prinsessan



Isa ÄLSKAR numera att läsa böcker! Hon kan sitta å bläddra i dom själv men helst vill hon sitta i knät och vi läser för henne. Måste verkligen inhandla lite mer böcker nu... börjar redan vara lite väl less på dom vi har.

Nån som har tips på bra böcker och kanske en bra webshop me barnböcker?

En dag på havet

Publicerad 2009-07-19 23:30:12 i Allmänt

Idag har solen strålat från en klarblå himmel, helt UNDERBART!! Vi har varit ute till sjös me några kompisars båt... hur härligt som helst har vi haft de! Men inget bad... lite för kallt i vattnet för mig.





Lördag kväll

Publicerad 2009-07-18 21:10:03 i Allmänt

Här hemma bakar jag kanelbullar just nu, sambon lägger de sista av golvet i vårat sovrum å Isa hon sover...

Har inte hänt så värst mycke idag... vi var en sväng på Storheden och till stan för diverse ärenden. Men inge shopping för min del. Sen har vi bara tagit de lungt här hemma me grillat till middag.

Hoppas ni har en härlig lördagskväll! Kram ♥

Kyckling med cashewnötter

Publicerad 2009-07-17 21:41:09 i Mat & bak

Nu har ja testat Hannas recept på kyckling med cashewnötter... mums de var gott!! Bäst att ja sparar ner de här under recept så ja kommer ihåg de!



INGREDIENSER
3 kycklingfiléer

Marinad
1 msk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta pressas

1-2 dl cashewnötter
1 paprika
1 morot
1 gul lök
Lite olja
Några broccolibuketter
1 burk strimmlade bambuskott
1 burk skivade champinjoner
1 kycklingbuljong
2-3 tsk maizena
1 msk soja
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR
Strimla kycklingen, blanda ihop marinaden och blanda sen i kycklingen. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på hög värme, ta sen upp dom. Skär paprika, morot och lök i lagom stora bitar.

Fräs kycklingen i stekpannan ca 2 min, ta upp den från pannan. Tillsätt lite olja och fräs paprika, morot, lök och broccolibuketter ca 3 min. Häll i kycklingen igen, bambuskott och champinjoner. Låt puttra 2-3 min.

Häll sedan i kall kycklingbuljong blandat med maizena och soja. Låt små puttra tills det tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar. Rör sist i cashewnötterna när du tagit pannan från spisen. Serveras med ris.

Växlande väder!

Publicerad 2009-07-17 20:25:58 i Allmänt

Nä de blev inte stranden idag heller... men vi har haft de bra här hemma! Var i väg och fixade lite grejer i stan före lunch men sen har vi bara varit hemma. Vädret har minst sagt varit växlande... stora svarta moln fläckvis och sen klarblå himmel i luckorna mellan molnen. Kom en skvätt regn på eftermiddan också...



Men tills vi skulle äta middag var de strålande sol... så den fick vi äta ute på balkongen!! Hur skönt som helst!



Får vi åka på stranden snart???

Publicerad 2009-07-16 22:10:26 i Allmänt

Blev inte nån tur till stranden idag heller som vi hade tänkt... har varit mulet hela dan å lite regn på eftermiddan. Igår var vi på väg till stranden, skulle bara några ärenden i stan före. Så när vi var klara och hade ätit lunch ja då var de stora svarta moln på väg in och inte länge efter de öste regnet ner!!

Vi får hoppas på lite sol imorgon så vi kan åka på stranden!! Ser ganska så lovande ut enligt prognosen...

Ikea Stockholm

Publicerad 2009-07-13 10:27:25 i Shopping

En favorit här hemma just nu är den stora brickan från serien Stockholm... hittade den på trippen till Ikea förra veckan.


Ny vecka

Publicerad 2009-07-13 10:08:48 i Allmänt

Ja då var de måndag igen... en hel vecka har passerat sen mamma gick bort... de går upp å ner i vågor hur man mår!

Idag är de bara trist väder ute... massor av moln, men inget regn än så länge! Just nu sitter Isa för första gången å tittar lite på tecknat på tv, hon tycker de är ganska intressant... då får ja lite tid över till bloggen : )

Senare ska vi åka till stan och träffa pappa/morfar... ska kolla på blommor till mammas begravning.

Nä nu blev de mest en massa svammel här... men så ser våran dag ut i allafall!

Balkongen är färdig!

Publicerad 2009-07-12 23:22:54 i Renovering av huset

Nu är vi helt klara me balkongbygget! Stor å fin blev den... Nya möbler är inhandlade, sittgruppen blev den ja skrev om tidigare men vi hittade den till ett bättre pris! Blev även två stycken solsängar... vi har spanat på dom tidigare på Jysk men dom har varit lite väl dyra! Men nu var dom på rea, 50% dessutom! De gillar jag : )

Nu är de lite piffing som saknas där ute... inhandlade lite blommor idag men måste köpa mer, är inte så bra på de där me blommor så de blev lite för lite för mina stora krukor!

Balkongräcket ska målas vitt... men de får vi göra först nästa sommar. Skulle gärna göra de på en gång!!!








Hur blev de me sova hela natten?

Publicerad 2009-07-12 22:24:57 i Dagarna med prinsessan

Nä inte fick vi känna på hur de var å göra de fler än en natt!! Var nog bara nåt tillfälligt... för nu dom två senaste nätterna har hon vaknat som vanligt, i natt var de till å me två gånger! Jaja de kommer de me när hon sover hela natten...

Natt vällingen...

Publicerad 2009-07-10 23:32:45 i Dagarna med prinsessan

Nu har Isa inte ätit sin natt välling på 8 nätter... har gått hur bra som helst att sluta med den. Men hon har vaknat runt 4 tiden som vanligt... oftast har vi tagit över henne till våran säng så hon somnat om eller bärt henne i famnen ett litet tag.

Natten som var sov hon hela natten! SKÖNT! Hoppas de fortsätter så nu, så man får sova hela nätter framöver : )

Isa sover gott... så här ligger hon ofta å sover! Ser inte så skönt ut att stå på knä ; )

Hemma igen

Publicerad 2009-07-10 20:52:10 i Allmänt

Igår eftermidda kom jag hem från en SUPER trevlig resa me några tjejkompisar! Var verkligen super skönt att komma bort en liten sväng nu när allt är som de är...

Vi har shoppat, ätit gott å bara slappat!! Hur härligt som helst... Här kommer lite bilder!



Hotellrummet som var nyrenoverat



Hanna & jag... hade bara den här mörka bilden på oss...



Lisa & Karin väntar på maten



Vi valde till huvudrätt premiumbiff med rostad mandelpotatis, ljummen bearnaisesås och tomatsallad... mums va gott de var!

Mini semester

Publicerad 2009-07-08 08:41:51 i Allmänt

Idag åker jag och tre andra mammor till Haparanda på en mini semester... utan barn och sambo! Ska bli så skönt att få lite egen tid. Tänk så skönt att få strosa runt i en massa affärer och på Ikea utan att behöva stressa de minsta : ) Blir även en natt på hotell... så dom här hemma får klara sig utan oss mammor! Men de ska nog gå bra de oxå.

Min kära mamma

Publicerad 2009-07-07 23:36:07 i Allmänt

Igår somnade min mamma och Isas mormor in... hon orkade inte kämpa mot cancern längre. Men kämpat de har hon gjort!! Saknaden av min älskade mamma är fruktansvärt stor!

Har valt att inte skriva om min mammas sjukdom här i bloggen tidigare för respekt till henne.

Fick dessa fina blommor av mina underbara vänner K & L idag! TACK!

Isas sovtider

Publicerad 2009-07-05 23:02:43 i Dagarna med prinsessan

Ikväll somnade Isa äntligen som hon brukar vid åtta tiden!! Vet inte när hon gjorde de sist! Har på sista tiden varit runt 22 innan hon somnat... Så fort hon somnar på dan efter 16 tiden så håller hon igång till efter 22... behöver bara vara en så liten stund som 15 min så får hon energi som räcker hela kvällen.

Hon har oftast sin vila efter lunchen vilket blir just efter 12 tiden... oftast sover hon bara i ungefär 1 timme, vilket känns ganska lite! Men ibland kan de dra iväg 2 timmar... Om hon sen inte somnar något mer efter den vilan somnar hon vid 20 på kvällen.

Men de svåra är att inte få henne å somna efter 16!! Om man bara är hemma är de inga problem... då visar hon inte de minsta tecken på att vara trött. Men går man en längre promenad eller de värsta åker bil ja då slocknar hon! Och som ja skrev så behöver de bara vara en lite tupplur på 15 min i bilen å hon är super pigg hela kvällen.

Hur är de för era små me sömnen är dom så känsliga för en liten tupplur??

Arbetet fortsätter

Publicerad 2009-07-05 23:00:04 i Renovering av huset

Bygget av balkongen går framåt... nästan all trall är på plats och räcket är påbörjat! Mera material måste inhandlas imorgon sen kan de sista göras! Så snart snart har vi en STOR balkong att sitta på.



Har blivit lite mera målning i våran walk in closet idag. Hann me taket ett andra varv mitt på dan när Isa sov och nu ikväll har jag grundat väggarna... hoppas ja hinner me ett varv imorgon oxå!

Vart tog värmen vägen??

Publicerad 2009-07-04 22:58:34 i Allmänt

Ja här har de inte varit någon värme alls idag!! Termometern har vissat ca 11 grader... känns som höst ute! Men förhoppningsvis kommer sommaren tillbaka.

Vi har varit å flängt hela dan... varit bland annat på Barnens Hus me Karin & Tyra, blev även en sväng på stan med dom! Inte mycke shopping på stan, men hittade krukor från Lagerhaus som mest troligt får ta plats på balkongen. Måste bara skaffa lite blommor till dom nu oxå!

Har nyss varit lite lite flitig och målade taket i våran walk in closet... har stått VÄLDIGT stilla med renoveringen där inne! Men så blir de när vi börjar överallt samtidigt ; ) + att sambon har ju fullt upp med balkongen och ja har fullt upp me Isa mest hela tiden!

Isas nattätande

Publicerad 2009-07-03 09:10:39 i Dagarna med prinsessan

Har äntligen tagit tag i Isas nattätande... Hon har länge ätit välling vid 4 tiden. Har inte orkat ta tag i de utan har tyckt de är lättare att ge vällingen så hon somnar om. Men nu när dagis och jobbstarten närmar sig börjar de bli dax... inte så skoj att kliva upp när man ska iväg och jobba.

Så i natt fick hon ingen välling då hon vaknade. Gick faktiskt bättre än förväntat! Gav henne lite vatten och sen fick ja bära på henne ett tag men de tog max 20 min innan hon hade somnat om. Sen har hon sovit resten av natten och sover fortfarande!!

Får se om kommande natt går lika bra! Äter era 1 åringar fortfarande på natten eller har dom slutat med de för längesen??

Balkongbygge pågår

Publicerad 2009-07-01 15:11:33 i Renovering av huset

Just nu håller vi på med balkongbygget... eller vi å vi, sambon å hans pappa bygger om ja ska vara helt korrekt : ) Ska bli så skönt å få en ordentlig uteplats då den är klar!! Så här såg de ut imorse...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela