Rosadagar

Fullt upp...

Publicerad 2009-03-31 22:39:29 i Allmänt

Har haft fullt upp hela dagen... har städat, promenerat, bakat, handlat, pakat! Snart är de sängen som gäller å imorgon vid lunch åker vi mot fjällen! Ska bli super härligt!

Just ja har ju även hunnit me å se Äntligen Hemma : ) De kan man ju inte missa! Dom gjorde bland annat ett barnrum å gillade sängen dom byggde... men lådor för förvaring under, perfekt i ett barnrum. Här kommer lite bilder från rummet.







Bilderna är lånade från www.tv4.se

Dax för Tradera

Publicerad 2009-03-30 21:02:30 i Allmänt

Sitter ÄNTLIGEN å lägger upp lite auktioner på Tradera... vet inte hur länge ja tänkt göra de, men har liksom aldrig blivit av! Hoppas de ger några kronor i allafall : )

Veckans shopping

Publicerad 2009-03-29 11:41:03 i Dagarna med prinsessan

Har blivit lite shopping i veckan... har nu börjat köpa lite kläder i storlek 80. Blir som vanligt mest från H&M å lite från Lindex.



Dom nya mössorna från Liten frost har oxå kommit... blev bättre me mindre storlek. Blev även en randig den här gången oxå.


Här kommer en bild på Isa i hennes vår outfit tidigare i veckan då vi var i stan på fika me föräldragruppen å sen en liten shoppingsväng. Tycker hon såg sååå stor ut på den här bilden... våran lilla tjej!

Jobbig dag...

Publicerad 2009-03-28 21:55:51 i Allmänt

Har blivit förkyld igen... för ja ja vet inte kanske hundraelfte gången den här vintern! Så förmiddagen var jobbig me hostande å snorande + att man då ska få ont i magen samtidigt!!

På eftermiddagen var de dax för min kompis tvillingar att döpas... så var ju tvungen å göra oss klara för de mitt i allt elände, men gick ju de oxå! Ser bara ut som ett bombnedslag på köpet här nu : ) Dopet var jätte trevlig me mycke gott fika! Tjejerna skötte sig så fint å var snälla me sina föärldrar.

Som tur var gick ju de onda i magen över tills vi skulle iväg... men tror ni inte att jag får huvudvärk istället då!! Så de har ja under hela dopet å fikat... väl hemma så sover Isa å ja får oxå vila. Skönt för huvudvärken försvinner! Nu har gumman somnat, lite senare än vanligt dock å ja ska läsa lite bloggar. Just ja måste ju tilläggas att sambon är inte hemma i helgen... så då blir ju bara allt mycke jobbigare då man inte känner sig helt hundra.

I slutändan har de ändå varit en trevlig dag me dop å allt! Fick gnälla av mig lite nu bara : )

Skor

Publicerad 2009-03-27 23:13:21 i Barnsaker

Blev inköp av ett par söta Nike skor idag på stan... men tror dom åker tillbaka. Kändes som att dom var för stora på henne.

Har kollat lite på skor på nätet istället... men vet inte om man ska ha sånna som är höga i skafftet eller inte?? Ja gillar ju mer sportskorna : ) Men här är i allafall några ja hittat... 



♥ Kavat från Ellos 399:-
♥ Kavat från Brandos 449:-
♥ Adidas från Ellos 299:-

Var svårare än jag trodde å hitta skor ja vill ha!! Tycker jag har sett så mycke fina tidigare när de inte varit dax för skor... Har en butik kvar å besöka här i stan i allafall... kanske hinner me de på söndag.

  

De är skoj å gå...

Publicerad 2009-03-27 08:54:56 i Dagarna med prinsessan

Isas hobby just nu är att GÅ... hon går, går å går hela tiden! Fram å tillbaka oftast bärandes på nånting : ) Krypa är inte så intressant längre... utan hon ställer sig upp å går istället våran lilla tjej!

Blir stan senare idag... lunch me tjejerna å sen måste vi kolla på skor till Isa!

Det går framåt

Publicerad 2009-03-25 22:41:17 i Dagarna med prinsessan

Isa går rätt så bra nu... ja så super fort går de kanske inte men de blir många steg nu! Idag har hon inte krypt mycke alls... hon ska upp på benen hela tiden. Här kommer en film som ja filmade för några dagar sen.


Barnvagnsbio

Publicerad 2009-03-25 22:25:43 i Dagarna med prinsessan

Idag har vi varit på barnvagnsbio för första gången... gick faktiskt betydligt bättre än jag hoppats! Tänkte skippa de först... men blev övertalad att gå tillslut å de var väl bra, för kan faktiskt tänka mig å gå igen. Hängde me bra i filmen, Isa lekte nere på golvet eller satt ganska lungt i mitt knä... några rymningar iväg upp i trapporna gjorde hon dock : )

Rullgardiner

Publicerad 2009-03-23 10:01:09 i Hemma hos oss

Var ett tag sen vi fick upp rullgardinerna i kök å vardagsrum nu... Har försökt ta bilder flera gånger på dan. Men de vill sig inte me ljus å blixt mm... så igår kväll kom ja ihåg att göra de på kvällen! Inte dom bästa bilderna... men bilder i allafall : ) Så här kommer bildbevis på våra nya Enje rullgardiner från Ikea.






Nu återstår de att fixa fönsterbrädor så man rymmer nånting! Vill få plats me blommor å lampor... just nu är de bara ditställt diverse saker som inte har nån riktig plats : )

Helgen

Publicerad 2009-03-23 09:36:49 i Allmänt

Blev visst en bloggpaus i helgen... Lördag var vi på en kortare skoterutflykt me sol till å börja me men mulnade på rätt fort. På kvällen var både jag och sambon på 30 års fest å Isa var hemma me mormor å morfar. Vi hade trevlig å Isa hade de bra hemma.

Söndag var en riktig slappdag... kom mig ut på en långprommis i den härliga vårsolen i allafall å sambon spacklade lite i källaren. Där nere går de SAKTA men säkert framåt ; )

Äntligen fredag!

Publicerad 2009-03-20 13:42:40 i Allmänt

Här har de inte hänt mycke idag... städning å promenad i de fina vädret har vi hunnit me på förmiddan. Men nu verkar de börja mulna på lite... Sen har vi bara slappat inne.

På ett tag ska vi fara till mamma/mormor, blir middag där. Innan middan hade ja tänkt baka en chokladpaj som ser suuuuper god ut!! Jag som har lyckats hålla mig från nå sött hela 2 dagar nu : P är grymt sugen på den!

Trevlig helg alla! ♥

Utmaning: Mitt liv ur tre olika vinklar

Publicerad 2009-03-18 22:01:31 i Allmänt

Har fått en utmaning av Mirka... den går ut på att man ska visa sitt liv ur tre olika vinklar. Hmmm ja de var ju lättare sagt än gjort : ) Men vi gör ett försök!

Så här går det till: Utmaningen följer att bloggaren väljer ut en valfri plats i sitt hem och fotografera åt tre olika håll. Lägger ut bilderna med en liten beskrivning på sin blogg och skickar sedan vidare utmaningen till sex olika bloggar. Länka till dessa bloggar och bloggen du fått utmaningen från.

Tog bilderna imorse när vi ganska nyligt klivit upp å ätit frukost... Sitter på stolen i köket.

Först bilden är på köksbordet å min kära dator (eller är ju sambons ja använder numera)... den slår ja oftast på medans ja äter frukost å kollar in lite bloggar.




Isa brukar leka å ha skoj i köksskåpen! De var samma den här morgonen...




Köksbänken me skärbräda å brödbiten som blev kvar sen imorse...



Ja roligare än så här blev de inte ; ) Utmaningen går vidare till:

Mamma russin
Ljuvliga Caroline
Husdrömmen
Inspirera mera
Eira min ögonsten
Livet på en pinne

Härligt väder!!!

Publicerad 2009-03-18 08:49:40 i Dagarna med prinsessan

Nu ska vi bege oss ut på en långprommis i de soliga å härliga vädret!! Isa vaknade redan kl 7 idag me... verkar vara den nya tiden?! För mig får hon gärna sova till 8 i allafall : )

Senare idag ska vi å beställa en rullgardin till hennes rum... kanske är för att de börjat bli så ljust tidigt hon vaknar.

Nä nu har ja en trött å lite små grinig tjej här så de är dax å gå!

Ny mössa

Publicerad 2009-03-17 21:13:05 i Shopping

Har köpt en ny mössa till Isa från märket Liten frost... är Hanna som syr upp dessa fina mössor. Dock var Isas lite stor så blir nog en till beställning av en mindre å kanske även en i randigt tyg.

På bilden har hon även sin nya vårjacka från H&M... kan nog börja användas lite smått snart! Känns så vårigt ute nu när de blivit varmare å de tinare mer å mer för varje dag!

Uteplats

Publicerad 2009-03-15 21:26:53 i Inredning & inspiration

Nån fler som såg Bygglov tidigare i veckan? Uteplatsen blev ju bara sååå härlig! Vill ha en sånn jag me! Kanske man skulle söka till nästa säsong ; ) Våran baksida känns bara så tråkig just nu å jag har noll idéer... Men kanske kommer fler när snön börjar tina bort! HÄR kan ni se hur trist baksidan ser ut nu...





Bilder lånade från www.tv4.se

Dagen

Publicerad 2009-03-14 22:10:52 i Dagarna med prinsessan

Idag har vi varit på dop å då var Isa så här fin : ) De gick så bra me henne i kyrkan hon var lugn å stilla... men sen på fikat då hade hon myror i benen å ville bara ner på golvet!




Ikväll har bara jag å gumman haft de mysigt hemma... hon har badat å sover nu gott. Jag har sett på melodifestivalen... herregud var ju nära att Caroline af Ugglas vann! En låt ja inte alls kan me! Tyckte ALLA andra var bättre... Kan inte direkt säga vilken ja ville se som vinnare då ja gillar flera stycken.

Isa tar fler å fler steg

Publicerad 2009-03-14 09:18:25 i Dagarna med prinsessan

Igår tränade Isa riktigt mycke på å gå... fler å fler steg lyckades hon ta! Men fortfarande väldigt vingligt! Här kommer en liten filmsnutt... men var i slutet av den hon lyckades gå några steg, så ungefär 1 min in i filmen får ni som är intresserad se henne gå!

Haklapp

Publicerad 2009-03-12 11:30:23 i Shopping

Igår på stan fick Isa en ny fin haklapp från Elodie Details... perfekt å ha me i väskan!


Isa 9 månader

Publicerad 2009-03-12 08:35:51 i Dagarna med prinsessan

Ja nu har Isa hunnit bli nästan 9 månader å 1 vecka... blir tyvärr inte som vanligt ett kollage av bilder, utan laddar bara ner dom som dom är. Har ju inte min egen dator : ( Trist tycker de är kul å pyssla me bild å text! Vill ha en ny dator NU!







♥ Kryper fort som bara den
♥ Reser sig upp utan problem
♥ Går utmed saker
♥ Går med gåvagnen
♥ Har tagit sina första små steg... blir nåt då å då. Men väldigt försiktiga än så länge.
♥ Äter bra nu! Senaste dagarna äter hon en stor burk både till lunch å middag. Har fasta tider för maten nu... så här ser en dag ut ungefär:
06.00 Välling
09.00 Gröt
12.00 Lunch, en stor burk
15.00 Mellanmål
17.00 Middag, en stor burk
20.00 Välling
♥ Slutade amma helt precis efter hennes 8 månaders dag.
♥ Somnar runt 20 för natten... vaknar oftast mitt i natten nångång, får då ta upp henne ett litet tag så somnar hon ofta om. Ibland får hon komma över i våran säng om de inte går så lätt å söva om henne. Vaknar oftas runt 5-6 tiden då hon får välling å sen somnar hon om till runt 8 tiden då de är dax å kliva upp.
♥ På dagen sover hon väldigt olika... ibland en kortare halvtimmes vila före lunch å den hoppar vi över ibland. På efter middan kan vilan variera allt från 1-2,5 timme. Men oftare kortare än längre...
♥ Kan vinka
♥ Säger mycke nana, nänä å dada va de betyder... ja de vet bara Isa än så länge : )
♥ Har fortfarande storlek 74 i kläder

Pollymuffins

Publicerad 2009-03-12 00:18:33 i Mat & bak

Idag har vi haft födelsedagskalas för sambon här hemma... våra respektive familjer har varit här. Bakade dessa underbara muffins igår! En stor favorit hos mig just nu!

Receptet kommer från Leilas bok a piece of cake... fick även ett tips ja ALDRIG följt tidigare. Har som en dåre alltid försökt få bort varenda klump i smeten. Men så här skriver Leila: Det får gärna finnas kvar små mjölklumpar i smeten. På de viset blir muffinsarna härligt luftiga och underbart saftiga.




INGREDIENSER till 6 stora / 12 små muffins
150 g smör
2 dl gräddfil
Skal av 1 citron
2 st ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse polly

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda små.
2. Smält smöret och tillsätt gräddfilen och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Rör ner den ljumna vätskan.
5. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Stick ner några polly i varje form.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min om du gör stora muffins eller 12-15 min om du gör små. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Ny dator

Publicerad 2009-03-10 08:27:55 i Allmänt

Ja de blir till å köpa en ny dator... min mådde inte alls bra igår kväll när vi slog på den igen. Men nu är allt viktigt räddat från den i allafall! Måste börja spana på en ny nu då å kolla me försäkringsbolaget om man får nåt därifrån! Var riktigt nervös igår att allt inte skulle gå å rädda från datorn! Så nu ska ja verkligen bli bättre på å göra back up till våran externa hårddisk!!! Speciellt på alla bilder...

Måste ta å installera Photoshop på sambons dator så ja kan göra nåt fint 9 månaders kollage av Isa! Så de kommer...

Nu ska vi göra oss klara för dagen... mycke å göra idag... först måste vi inte till stan för fotografering är jag som måste förnya mitt körkort å har till å me fått en påminnelse så kanske är dax å fixa det!!! Sen blir de date å lunch me två mamma kompisar, efter de storhandling å sen ikväll blir de bakning här hemma.

Hemavan

Publicerad 2009-03-10 08:15:27 i Allmänt

Helgen har tillbringats i en fjällstuga i Hemavan, hur härligt som helst! Solen hade gärna fått titta fram lite mer... var mulet hela tiden. Men me trevligt sällskap så är de härligt ändå å bara slappa i stugan å ta nån skotertur.

Blev mycke vi firade där uppe i fjällstugan iallafall... Isa blev 9 månader samma dag som vi firade våran 10 års dag... å dagen efter fyllde sambon år!

Resan dit var lite väl äventyrlig!! När vi har sisådär 15 mil kvar å 25 avklarade är mitt ute i skogen å då menar ja verkligen mitt ute i skogen! Lägger bilen av!! Sambon som är hur noga som helst innan vi far iväg på längre turer fixar å donar me bilen innan... men detta gick ju inte å förutspå att detta skulle hända! Jaha... så va gör vi nu?! Är i allafall bara -2 grader ute som tur är... men vi får ringa resesällskapet som redan är framme i stugan å dom får komma å hämta oss! Blir en sen natt å vi är framme i stugan vid 2 tiden...




Datorhaveri...

Publicerad 2009-03-09 10:33:37 i Allmänt

Jaha nu dog min dator... fick starta sambons istället! Skulle just ladda över bilderna från helgens fjällsemester... så uppdatering därifrån kommer senare.

Ser inte alls så lyssande ut... tror f-n nästan att den började smälta!! Var som ett avtryck från ett finger som hade sjunkit ner... slet ut batteriet på en gång å nu vågar ja då inte ens testa om de funkar å starta igen!

Tävling hos Eira

Publicerad 2009-03-05 08:48:09 i Tävlingar

Ännu en tävling! Vem vill missa å vinna en fin wallie på Barbapappa?! Inte då jag! Hade passat såååå fint i Isas rum... vart på väggen vet ja inte just nu, men plats de gör ja för den : ) Tävling hittar ni hos Eira...



För att vara me å tävla så ska man visa bilder från barnrummet här hemma... å det var så passande att ja fotade de igår! Måste ha kännt på mig att de var nåt på gång ; ) Hade nämligen ändå tänkt lägga ut bilder!



Isas rum är inte riktigt klart... saknas en massa piff! Nu är de bara möbler å leksaker där inne nästan... Här är lite saker ja tänkt fixa:

♥ Till kubhyllan letar jag snygga lådor till nedre raden, helst rosa. Nån kanske har tips på bra lådor?
♥ Sen behövs de nån tavla på väggarna och en Barbapappa wallie såklart ; )
♥ Vill ha några fina krokar där man kan hänga nån fin klänning eller så.
♥ Är även sugen på en liten myshörna på golvet och nå litet bord me stolar. Men hur ska jag få plats me allt de?! Ja vi får se hur de blir i slutändan... kanske möblerar om lite.
♥ Funderar på nya gardiner me matchande sängkläder.

Tävling hos Bettina Design

Publicerad 2009-03-04 13:52:50 i Tävlingar

Jag är med å tävlar om en fin handmålad tavla hos Bettina Design!! Vill du oxå vara med å tävla? Klicka då bara HÄR. Tävlingen pågår ända till 4 april...

Här ser ni två olika tavlor hon målat... om man vinner får man välja färger, stil och detaljer själv!





Små små steg

Publicerad 2009-03-03 23:06:26 i Dagarna med prinsessan

Isa har tagit två väldigt små å försiktiga steg idag! Men ändå hennes allra första två små steg : ) Känns som att innan hon är 10 månader så kommer den här lilla donnan gå. Hon blir 9 månader på fredag... så är ju en hel månad dit.

Lunchen

Publicerad 2009-03-03 23:03:20 i Mat & bak

Idag har vi haft lunchdate med några kompisar + barn. Super trevligt som vanligt... var ett tag sen sist då vi varit sjuka!

Vi testade ett nytt recept på en tacopaj... super god å enkel att göra! De gillar jag... så här kommer recept!

INGREDIENSER Enkel tacopaj
Pajdeg
100 g smör
3 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda hot
1 burk creme fraiche
1 påse riven ost
½ dl chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR
Blanda ihop allt till pajdegen, ställ i frysen (lättare att få ut i pajformen då... men inte nödvändigt). Stek köttfärsen, krydda med salt & peppar, blanda i tacokryddan och resten av ingredienserna. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda på 225 grader i 20-30 min.

Serveras med en god sallad!

Rusta tips!

Publicerad 2009-03-03 21:16:56 i Inredning & inspiration

Finns en super fin ryamatta på Rusta... å priset är endast 899:-! Har tidigare kollat på en princip likadan på EM som kostade de dubbla! Så en i färgen silver kommer nog få flytta in här hemma... Finns även i svart, vit, röd och mocca.


Matta Polly i silver från Rusta, 140x200 cm

Heldag på IKEA

Publicerad 2009-03-01 20:13:04 i Allmänt

Idag har vi varit på IKEA nästan hela dagen... lämnade Isa hos mormor å morfar på förmiddan å sen styrde vi bil me släp norrut. Var skönt å fara själva för en gångs skull... hon hade de nog mycke bättre hos mormor å morfar där hon har lekt å busat, än att sitta i en vagn hela dagen lång!

Med oss hem hade vi en hel drös me garderober till vår kommande walk in closet, rullgardinerna Enje till både kök å vardagsrum å ja sen var de en massa mer små plock som vanligt oxå : )

Nu ska vi mysa ner i soffan å se filmen som vi hyrde i fredags men var för trötta å se klart!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela