Rosadagar

Isa äter själv

Publicerad 2009-05-29 21:00:03 i Dagarna med prinsessan

Isa fick äta lite själv idag å de gick ju ganska så bra, inte alls så kladdigt. Men bör ju vara sånt som går å plocka... ingen hitt å ge henne burkmat som hon får äta själv, då blir de nog å skura hela köket sen! Så idag blev de lite potatis i småbitar. Mest åt hon me fingrarna men hon gjorde några fösök med gaffeln oxå...





Shopping

Publicerad 2009-05-28 15:10:34 i Shopping

Igår var vi som vanligt på fikaträff me mammorna från föräldragruppen på bvc... super trevlig som vanligt! Blev å traska hem till en av tjejerna i spöregnet eftersom vårat vanliga ställe var upptaget.

Innan vi åkte hem tog vi en sväng på stan... hittade en tröja på Polarn & pyret till Isa, fanns även i rosa men valde den marinblåa. Hon kan ju kanske inte ha ALLT i rosa : )


Beställde för några dagar sen skor från Brandos å dom hade kommit igår... ett par var bra. Men lite osäker om ja kan ha en mindre storlek eller inte... så blev tillslut att ja beställde ett par mindre å så får ja prova när dom kommer. Hoppas dom hinner komma tills vi åker till Cypern! Sandalerna kommer från Björn Borg...


Bakning

Publicerad 2009-05-28 14:01:54 i Allmänt

Har nyss varit på affärn å handlat lite till mockarutorna ja tänkte baka... blev även lite lunch till mig, en hemmagjord räksmörgås... mums!

Är super trist väder ute... blåser som bara den! Vantarna åkte till å me på för den korta prommisen! Men till helgen har dom ju lovat super väder me värme å sol. Får hoppas att de stämmer!

Nä bäst att ja äter klart nu å börjar baka innan Isa vaknar! Ha en bra dag!

Kycklingenchilada

Publicerad 2009-05-26 22:50:44 i Mat & bak

Testade ett nytt recept till middag idag som Karin hade rekomenderat... å de var super gott! Nästa gång ska ja testa me lite mer sambal... receptet kommer från Arla.

Bild lånad från Arla


INGREDIENSER 4 portioner
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 gula lökar
1 röd paprika
Smör
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
4 stora eller 8 mindre tortillabröd
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kycklingen tunt. Hacka löken och paprikan. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Rör ner löken och paprikan, låt dom fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner creme fraiche och låt det koka ihop någon minut. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 10-15 min. Servera med avokado- och tomatsallad.

Tisdag

Publicerad 2009-05-26 12:40:28 i Allmänt

Sitter bara inne å slappar vid datorn så här efter lunch... Isa sover i vagnen ute. Hon somnade redan när vi var å handlade... höll på å tippa omkull i kundvagnen där hon satt! Ingen lunch har hon fått i sig än heller...

Tidigare på förmiddan har vi varit förbi på mitt jobb... har inte varit dit på nån månad nu så kändes som att de var dax å titta in där en sväng! Har tänkt ett bra tag att vi ska ta oss dit... men har alltid kommit annat ivägen. Nu är de ju faktiskt bara lite mer än 3 månader tills man börjar jobba igen! HJÄLP va tiden går fort... men kan lova att ja ska njuta i sommar av att vara ledig!

Nä nu ska ja ta tag i de där me dagis... måste ringa å kolla läget för har inte hört nåt alls om plats till Isa. Ha en fortsatt trevlig dag!

Balkongen

Publicerad 2009-05-23 22:47:29 i Renovering av huset

Som jag skrivit tidigare har vi startat ett nytt projekt utomhus nu... vi ska bygga ut balkongen på baksidan. Den kommer bli ca 40 kvm!!! Som den är nu går de inte ens att ha ett normal stort bord på den... så ska bli skönt å få en rejäl altan : ) sen längtar ja efter å slippa se de hemska balkongräcket!

Vi har än så länge hunnit me att få ner plintarna i marken + grävt ur å börjat fylla upp igen... Som tur var fick vi traktor hjälp me urgrävningen, tack John! Annars hade vi nog grävt ännu! Blir plattor under balkongen på de som vi gräver ut nu...


Kanelbullar

Publicerad 2009-05-23 22:36:00 i Mat & bak

Igår kväll blev de äntligen lite tid över till bullbak... eller tid å tid... jag började rätt så sent! Klockan var 21.30 innan Isa hade somnat så då satte jag ingång. Sambon hade ett önskemål att ja skulle testa hans mammas recept på bullar... så de blev efter de receptet igår.


INGREDIENSER
Deg
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 ägg
1 kg mjöl

Fyllning
Smör
Socker
Kanel

Garnering
Ägg
Pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula ned jästen i en degskål. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjölet (men spara en del till utbakningen). 

Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter med maskin eller ca 10 minuter för hand, tills degen blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Arbeta degen några sekunder med maskin eller knåda den lätt på ett mjölat bakbord. Baka ut bullarna.

Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Gräddas mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Frissan & shopping

Publicerad 2009-05-22 21:03:50 i Shopping

Idag har jag varit hos frissan... blev både klippning å ljusa slingor. Var på tiden då de var evigheter sen ja gjorde nåt me håret. Men som vanligt är ja inte så nöjd... varför blir ja aldrig de nuförtiden??! Tycker de blev lite för ljust... men får väl ge de några dagar så kanske man vänjer sig! Inte skoj heller när man inte känner sig nöjd å så har kalaset kostat en hel del...

Blev en sväng på stan helt själv oxå... skönt å gå lite i lugn å ro utan barnvagn! Till mig själv hittade ja ingenting... men Isa fick ett par nya sandaler, hittade dom på Din sko.


Tapeter på plats

Publicerad 2009-05-21 09:14:52 i Renovering av huset

Igår tapetserade vi sovrummet... eller vi å vi, jag var mest hantlangare å sambon satte upp tapeterna. Gick bra men inget nån av oss gillar att göra. Så här blev resultatet!

Tapeten är från Boråstapeter, serien Garden




Golvet i sovrummet får vänta lite... idag börjar sambon gräva ner plintar för balkongen som ska byggas ut. Så nu börjar vi ha många olika projekt på gång samtidigt. Men hade varit grymt skönt me en stor balkong nu när sommaren kommer... dock kommer nog detta oxå ta sin tid.

Nä nu ska jag oxå göra nån nytta... blir städning inne, inte så värst kul! Men men sen får vi gå ut i de fina vädret jag å gumman. Ha en härlig dag å hoppas ni har lika fint väder!

Gomorgon

Publicerad 2009-05-19 09:11:00 i Allmänt

Vi har nyss ätit lite frukost här hemma... snart ska vi ut på en morgonprommis. Inte ofta jag går direkt på morgonen... men tänkte vara lite hurtig idag! Blev lite extra motiverad att motionera lite mer idag... brukar väga mig på tisdagar å dom senaste veckorna har de faktiskt varit ett minus varje gång. Eftersom att ja inte har nån metod ja följer så är ja nöjd även fast de varit ganska små minus... men allt är ju bättre än inget! Försöker att äta mindre sött helt enkelt å gå lite promenader...

Nä nu är de bäst å skynda sig ut snart är de ju inte morgon nå mer : )

Dagarna går

Publicerad 2009-05-18 23:09:54 i Dagarna med prinsessan

Dagarna springer iväg i ett rasande tempo... dator aktiviteten har varit betydligt mindre i helgen. Vi har haft super härligt väder hela helgen å även idag... så vi har varit ute nästan hela dagarna. Super skönt! Idag fick jag till å me mig en lite egen stund i solen när Isa sov.

Ikväll har vi haft tjejmiddag här hos oss... super trevligt att träffa även dom som inte är mamma lediga! Blir ju oftast att vi som är lediga ses på dagtid...

Här kommer några bilder från helgen... Isa tyckte de var super intressant att sitta å titta när pappa klippte gräsmattan. Hon sitter på första parkett uppe på balkongen.






Klättrar

Publicerad 2009-05-13 22:53:22 i Dagarna med prinsessan

Imorse när ja höll på att dammsuga var Isa helt plötsligt borta... hon som oftast är nära när dammsugaren är igång. Hittar henne UPPE i soffan!! Fjärrkontrollen har hon oxå hittat å slagit på tv:n : ) Så nu får man verkligen vara efter henne å se va hon hittar på... å att klättra upp i soffan har varit väldigt poppis idag!



Dammsugare låter lite illa ibland verkar de som : ) Hon har börjat hålla för öronen lite titt som tätt!

12:00 - ??

Publicerad 2009-05-13 13:18:59 i Dagarna med prinsessan

Nu sover Isa ute efter en timmes promenad... så hon har sovit sen tolvtiden. Hoppas hon sover ca en timme till, tänkte försöka få henne att bara sova en gång per dag. För som de är just nu sover hon ju inga direkt längre sov pass på dagen... eller så blir dom för sent på eftermiddan så hon är vaken till mitt i natten istället.

Var lite grinigt när hon skulle äta lunch vid 11.30 å fick inte i sig så värst mycke av maten... Ska försöka ge lunchen redan vid 11 tiden men imorse sov hon nästan till 9 så då är de lite tidigt tycker ja å äta lunch vid 11. Men är ju inte så vanligt att hon vaknar så sent...

Jaha nu är hon vaken... hann inte ens me å posta de här!! Då gick de inte alls enligt mina planer idag... får försöka imorgon igen.

Äntligen hemma huset till salu

Publicerad 2009-05-11 09:08:45 i Inredning & inspiration

Nu finns huset som renoverats i Äntligen hemma ute till salu... Inget hus som direkt föll mig i smaken, gillar en del men en hel del tycker ja blir för mycke. Vill ni ser fler bilder kan ni kolla in HÄR. Va tycker ni om huset?




De programmet ja måste ha missat är då dom gjort klart i tvättstugan... eller har dom inte visat det ännu?? Gillade i allafall alla färgglada små boxar! Nån som vet vart dom kommer ifrån? Hittar ingen info om tvättstugan på deras hemsida... men kan vara ja som är helt världelös på att leta oxå ; ) så skicka gärna länken om ni hittat den!




Solen tittade fram

Publicerad 2009-05-10 23:09:42 i Dagarna med prinsessan

På eftermiddan fick vi lite fint väder... var riktigt skönt i solen, men så fort den gick lite i moln så kändes de genast mycke svalare. Vi passade på att vara ute ett tag å Isa lekte med sina nya uteleksaker. Den lilla vagnen skulle hon klättra upp i hela tiden!

Resultat av dagens arbete...

Publicerad 2009-05-10 22:55:02 i Renovering av huset

Nu är både väggar och tak färdig målade i sovrummet... ska bara tapetseras en fondvägg på väggen bakom sängen. Gäller bara att bestämma sig för vilken... vi hade ju nästan spikat att vi skulle ha den här... men nu har vi nästan börjat fundera på om vi inte ska ta nån ljusare. Måste åka å kolla i lite kataloger nån dag!

Sen ska de ju självklart in ett lite finare golv oxå ; ) blir ett i oljad ek... ser ju betydligt mer färdigt ut så fort man får in det!



I våran kommande walk in closet är de fortfarande bara spackel på väggarna. Återstår nog ett varv till av bredspackling oxå... sen ska taket gipsas, spacklas... å ja sen kan jag även måla här!

Renovering hela dan!

Publicerad 2009-05-10 10:04:41 i Renovering av huset

Här är de inge vidare väder idag... kallt å regnigt ute!! Så de blir att jobba på i källaren idag, kanske rätt bra så vi kommer nån vart där nere! Känns som att vi hållt på me vårat sovrum å våran walk in closet i en eviget nu...

Återkommer senare me lite uppdatering därifrån!

Isa 11 månader

Publicerad 2009-05-07 08:29:20 i Dagarna med prinsessan


Igår blev Isa 11 månader... hon är ju snart ett helt år!!! Hjälp tiden går så fruktansvärt fort!! Har varit på bvc i veckan för vägning å mätning. Hon väger nu 9540 g å är 74 cm lång... vikten har börjat plana ut lite grann, men inte så konstigt som hon rör på sig!

♥ Går å springer... går även bra ute me skor på. Krypa de gör hon nästan aldrig numera...
♥ Säger mamma, pappa, titta, där å ja nåt som vi tror är lampa... men man hör mest de där pa på slutet.
♥ Äter oftast upp en storburk me mat nu, men fisk de har hon vägrat varje gång vi provat än så länge.
♥ Somnar runt 20, fast vi har haft en period me sena kvällar då hon somnat runt 22! Sen vaknar hon allt mellan 2-6 för välling... sover sen vidare till runt 8.
♥ Dagtid sover hon väldigt olika å ganska så lite... måste oftast gå på en promenad för att hon ska ha ro att somna. Vissa dagar sover hon bara 40 min å vissa kan de blir 2 timmar, men oftast kortare.
♥ Har börjat me storlek 80 på kläder nu.

Dagen

Publicerad 2009-05-06 19:53:04 i Dagarna med prinsessan

Isa sover nu sött i sin säng... en väldigt trött å gnällig tjej så hon somnade runt 19.30. Men inte så konstigt när man inte sovit nästan nåt på hela dan... idag har hon bara sovit ca 45 min före lunch! Sen lek å bus me mormor hela eftermiddan, ja då blir man trött!

Själv har ja passat på att måla taket i sovrummet... jobbigt kan ja lova!! Snart är de dax för ett varv till å sen återstår väggarna som ja tänkt börja med imorgon... men planerna går ju inte alltid som man tänkt sig, så vi får se hur de går me de imorgon!

Ny vecka

Publicerad 2009-05-05 08:51:03 i Allmänt

Ja då var de ny vecka å de har redan hunnit bli tisdag! Idag ska vi å hälsa på Karin, Tyra å Tilda... äta en god lunch å kanske vi hinner me en prommis oxå!

Senare på eftermiddan ska vi på bvc för att ta en spruta... var där igår men då trodde hon inte att man skulle behöva ta nån spruta innan vi far till Cypern. Men hon ringde nu på morgonen å de var tydligen 18 månaders sprutan man bör ta... så de ska vi göra.

Nu ska de fixas lite me tvätten innan vi gör oss klara för å fara!

1:a maj

Publicerad 2009-05-01 21:50:46 i Dagarna med prinsessan

Vilket härligt väder vi har haft idag!!! Strålande sol å varmt hela dan... behöver ja säga att hela dagen har spenderats utomhus?! Jag och Isa har varit på promenad å lekt här ute på tomten... Sambon och hans pappa har fällt en massa träd. Så nu känns de betydligt luftigare här på baksidan!




Valborg firade vi med grillning å en sväng till brasan hos vänner... mycke god mat å väldigt trevligt hade vi! Vid brasan blev vi inte så långvariga... bara en massa lera!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela