Kanelbulle i sockerkaksskepnad
Blev så sugen på att baka nånting igår kväll så de fick bli en sockerkaka me kanel i... receptet kommer från boken Cecilias Fikastunder.

INGREDIENSER
175 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
FYLLNING
1 dl socker
3 msk kanel
2 msk smör
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en 1 ½ liters form. Häll först i hälften av smeten, strö seden över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda i 45-60 min. Testa med en sticka om kakan är färdig.

INGREDIENSER
175 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
FYLLNING
1 dl socker
3 msk kanel
2 msk smör
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda sedan ner äggen ett och ett, och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Smöra och bröa en 1 ½ liters form. Häll först i hälften av smeten, strö seden över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Dutta till sist över 2 msk smör.
Grädda i 45-60 min. Testa med en sticka om kakan är färdig.