Brödbak
Mums har just ätit nybaktbröd till frukost... inte varje dag man gör det! Bakade igår ett jätte gott grovt bröd... har fått receptet av kompisen H som även har bloggen Husdrömmen.

INGREDIENSER
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
5 dl blandade frön (så här hade jag: 2,5 dl krossad råg, 1,5 dl linfrön, 1 dl solrosfrön)
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl sirap
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla torra ingredienser tillsätt sedan filmjölk och sirap. Smörj och bröa 2 sockerkaksformar. In i ugnen på 250 grader ca. 10 min. Sänk sen värmen till 175 grader och grädda ca. 1 timme till.
Super enkelt att göra!

INGREDIENSER
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
5 dl blandade frön (så här hade jag: 2,5 dl krossad råg, 1,5 dl linfrön, 1 dl solrosfrön)
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl sirap
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla torra ingredienser tillsätt sedan filmjölk och sirap. Smörj och bröa 2 sockerkaksformar. In i ugnen på 250 grader ca. 10 min. Sänk sen värmen till 175 grader och grädda ca. 1 timme till.
Super enkelt att göra!