Rosadagar

Krispig laxpytt

Publicerad 2008-09-23 20:56:41 i Mat & bak

Idag då sambon inte var hemma till middan så blev de midda hos mina föräldrar... å där var de laxpytt på menyn. Super god! Så här kommer receptet som är från www.ica.se.

KRISPIG LAXPYTT

INGREDIENSER
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
500 g potatis (4-6 stycken)
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk pepparmix
ca 300 g spetskål
ca 75 g sockerärter
300 g morötter (2 stycken)
1-2 rödlökar
1/2-1 tsk curry
1 citron
2 msk flytande honung
olivolja
salt och svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
3. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och 3/4 tsk salt. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
4. Strimla spetskålen. Skär sockerärterna i bitar. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Fräs moroten i olivolja ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt.
5. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över 1/2 citron och ringla över honungen. Servera med citronklyftor och gärna en kall örtsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela