Rosadagar

Isa 14 månader

Publicerad 2009-08-06 23:40:04 i Dagarna med prinsessan



Var ett tag sen ja skrev om Isas utveckling! Så här kommer lite fakta nu när hon är 14 månader...

Tänder
Ja de är inte super lätt att titta i Isas mun nuförtiden... men hon har 10 tänder som är helt uppe. Dom som kommit sist är 2 kindtänder nere... två kindtänder uppe är påväg och har spruckit igenom lite grann. Sen är alla 4 hörntänder på gång... man ser dom skymta under tandköttet...

Sömn
Vaknar för morgonen oftast mellan 7-8 och har nu börjat sova hela nätter... i allafall dom senaste nätter har sett ut så! Vilar gär hon efter lunch å då ganska ofta ca 1 timme, kan ibland bli 2 timmar... men är inte ofta. Har märkt att hon oftast sover längre om ja får henne att somna i sin säng. Har tidigare mest låtit henne sova i vagnen eftersom att promenad var de som gällde om hon skulle somna... Men nu funkar de bra att somna i sängen ibland. Har varit väldigt olika då hon somnar för natten på sista tiden men vi försöker lägga henne runt 20... ibland drar klockan iväg till 22 innan hon sover. Beror ibland på att hon somnat en kort stund sent på eftermiddan... tex i bilen.

Maten
Isa äter ganska ofta våran mat nu och den äter hon själv... burkmaten brukar ja ge henne för annars blir de lite för kladdigt! Men gröten på morgonen den får hon kladda på me själv, går hyfsat i allafall. Kan inte komma på många saker hon inte gillar... Barnmatsburkar får hon fortfarande ibland till lunch eller om vi äter middag sent. Men äta burkmat samtidigt som vi äter nåt annat de vill hon inte längre. Hon har börjat dricka mer å mer ur glas... funkar bra!
Ungefär så här ser Isas mattider ut:
08.00-09.00 Frukost - gröt och smörgås
11.00-12.00 Lunch - burkmat eller de vi äter
14.00-15.00 Mellis - fruktpuré, smörgås, yoghurt... lite olika
16.30-17.30 Middag - ofta de vi äter, ibland burkmat
20.00 Välling, ibland om hon inte somnar får hon en till flaska välling senare

Lek och utveckling
Läsa böcker är en stor favorit grej för Isa just nu... hon kommer me böckerna å vill upp i famnen å så ska man läsa. Inte alltid hon har ro att sitta så länge. Bada älskar hon både inne i baljan, ute i sin lilla pool å på stranden. Hon gillar att lägga sig ner å flyta... eller de går ju inte å flyta i den lilla baljan men hon lägger sig på rygg å myser : ) Gillar sin docka "Anna" som hon fick då hon fyllde år... hämtar henne om vi frågar vart "Anna" är. Har inte nån snuttefilt... men hennes kudde älskar hon! Den ska släpas runt på här hemma mest hela tiden... Men inte så att den behöver vara me utanför hemmet. Klättrar som en lite apa här hemma... fler å fler saker hon tar sig upp på! Hon har ett jäklar humör om de är nåt hon inte får som hon vill.

Uppdataering 090807:
Musik glömde ja bort att Isa gillar att lyssna på... direkt då de är barnlåtar börjar hon gunga : ) Hon har en nalle som spelar lite olika musik som hon ofta leker me. Pussas gör hon titt som tätt oxå... de gillar mamma ; ) Man kan få en om man ber om de... men bara om man vill annars säger hon nä nä.

Tal
Just nu säger hon pappa till de mesta : ) Hör hon en motorcykel ute på gatan då är de pappa (han kör motorcykel) men även grannen som kommer in kan vara pappa ; ) Andra ord som hon kan säga mamma, titta, där, lampa, oj, aj... oj blir de väldigt mycke av oxå! Sen finns de säkert fler ord som kommit nångång... men dessa är dom mest använda just nu... + att ja säkert glömt nåt! Brummar gör hon oxå då hon ser bilder på bilar eller sitter på sin bobycar.

Uppdatering 090807:
Nä säger hon ganska så ofta oxå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela