Rosadagar

New York blueberry cheesecake

Publicerad 2009-06-19 09:17:54 i Mat & bak

Bakade en cheesecake med blåbär igår kväll från Leilas kokbok a piece of cake... återstår att se hur misslyckad eller lyckad den blev. Gick nämligen efter receptet i boken... å när den hade gräddats klart enligt de receptet såg eller kändes den inte alls klar!! Så ja googlade å hittade receptet på nätet... å där står de andra grader på ugnen! Inte konstigt att min inte fått nån färg å var så lös... så fick sätta in den igen.

Här kommer i allafall receptet ja hittade på nätet som ja tror är mer rätt! Ska gå efter de nästa gång i allafall!

Cheesecake före gräddning


INGREDIENSER
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2 ½ dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (när det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra) Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphiaost, vispa krämigt.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Kommentarer

Postat av: Petra

Publicerad 2009-06-21 22:17:33

komiskt- Jag bakade oxå den cheesekaken igår, efter Lailas bok... och upplevde samma sak. Den var absolut inte klar och hade inte fått någon färg när 30 minuter hade gått. Höjde temperaturen och lät den stå inne en stund till så blev den bra. Sån tur var!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela