Rosadagar

Frusen fluffig polkagrispaj.

Publicerad 2011-05-03 22:44:00 i Mat & bak

Vilken god efterrätt vi gjorde på valborg! Som Vickan på Matplatsen skrev det här MÅSTE ni testa... var hos henne jag hittade receptet. 

Lova nu att ni testar och gör chokladsåsen till också. Tänkte först bara ta vanlig köpes till men tur att jag inte gjorde de... för den hemmagjorda var så god. Lär bli en favorit här hemma i sommar! Farligt farligt när man hittar sånna här godsaker :/




INGREDIENSER
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad (använde mig av ballerina kladdkaka)
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.


Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den rosa krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela