Rosadagar

God fortsättning!

Publicerad 2011-12-30 23:40:04 i Allmänt

Julen firades här hemma hos oss. Ganska så fullt upp innan med en heldel som skulle förberedas, julklappar som skulle inhandlas och massor att göra på jobbet. Så det var en smått stressad mamma här hemma :) Men efter allt stök på julafton kunde jag slappna av! 

Tomten fick vi besök av. Isa hon var inte alls rädd och satt i hans knä till och med. Thea var mer avvaktande och skulle inte gå fram till han, men inge gråt. Tjejerna fick MASSOR av julklappar. Hann knappt titta vad de var innan nästa skulle öppnas. Jag hade tydligen också varit snäll för jag fick också en massa fina saker :)





Var inte alls flitig med kamera på julafton... nåt jag verkligen inte kan är att fota när det är mörkt! Gillar inte alls att använda blixten heller men var tvungen för att få till nån bild alls.






Här kommer en bild på årets julkort som vi beställde från Print with Wings. Supernöjd och snabbt gick de när man var ute i sista sekunden som jag var i vanlig ordning ;)

Hoppas ni får en bra sista dag på året imorgon och GOTT NYTT ÅR! Om de nu finns kvar några läsare här inne vid det här laget... är ju inte den flitigaste bloggaren.

Sömn.

Publicerad 2011-12-30 21:14:34 i Allmänt

Är så less på allt som har med tjejernas sömn att göra nu!!! Fortfarande vakna här hemma... ingen av dom vill sova även fast dom borde vara trötta. Ingen av dom ska somna själv i sina sängar som förr. Ja allt har blivit en katastrof med deras nattningar senaste månaden.

Nätterna är ju inte heller bra... dom vaknar så vi får gå upp flera gånger per natt. Inte skoj när man jobbar. Isa ska oftast upp och kissa eller kanske bara drömmer? Pratar mycke om monster nu så kanske kan vara de. Thea hon vet jag inte alls varför hon vaknar och bara skriker, inte mycke som hjälper förutom att hon får komma till oss och sova. Så så blir de i princip varje natt. 

Nä nu ska jag sluta klaga och kanske göra ett nytt försök att få nån av dom i säng. Återkommer med lite juluppdatering... när tiden finns. Är inte så mycke över av den då allt tar sånn tid med nattning på kvällen. Men jag ska göra ett försök ;)

Köttbullar.

Publicerad 2011-12-18 22:13:54 i Mat & bak

Har äntligen hittat ett recept på köttbullar som jag lyckas med!! Så nu vågar jag inte prova annat ;) Jag och köttbullar har inte riktigt gått ihop tidigare... men nu så kommer dom göras flitigt här hemma kan jag lova. För det är ju så mycke godare än köpes köttbullar, går ju inte ens att jämföra!





Receptet har jag hittat på Matplatsen... Men gjorde dom i ugnen istället enligt ett annat recept. Gjorde på 1,2 kg så kändes smidigast så :) Men tyckte det blev bättre så fortsätter nog med de även fast jag gör mindre mängd.

ca 600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
salt & peppar
lite socker
smör att steka i

Till såsen:
steksky
4 dl grädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 köttbuljong
1 tsk soja
lite vatten + mjöl (att reda med)
salt & peppar

Gör så här:
Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. Hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta och sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet. Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar. Forma små bollar och lägg på en våt skärbräda.

Ringla lite smält smör på en plåt och ställ i ugnen en stund så det får fart. Ta ut plåten och lägg på köttbullarna. In i ugnen, 200 grader, 10-20 min beroende på storlek (skaka gärna om dem lite efter halva tiden). Kontrollera en så att de är färdiglagade rakt igenom. Ta ut och låt svalna en stund och stek sedan köttbullarna hastigt runt om i smör i het stekpanna så de får fin yta. Provsmaka en och är de inte tillräckligt smakrika så strö lite salt och socker (!) på dem när ni eftersteker dem i pannan.

Lägg sedan köttbullarna åt sidan och vispa ur pannan med lite grädde. Häll över i kastrull och tillsätt de andra ingredienserna till såsen. Red av till önskad konsistens. Smaka ev av med mer salt & peppar.

Bokstäver.

Publicerad 2011-12-16 23:16:43 i Dagarna med prinsessan



Isa har blivit väldigt intresserad av bokstäver. I och A kan hon skriva... även om hon gör det upp och ner ;) S är lite trixigare men ibland får hon till det.

Årets gran.

Publicerad 2011-12-16 23:05:27 i Allmänt



Årets julgran som går mest i silver, klädd av Isa med lite hjälp :) Blev en kungsgran i år som vi hoppas inte barrar!! Än så länge verkar det lovande. Thea kan inte riktigt låta bli den så nån pumla har redan åkt i golvet. Men vad gör det? Då får man bara shoppa lite nya till nästa år :D

Har bara haft en soft fredag efter jobb här hemma... God tacos till middag som ganska ofta är standard här på fredagar. Går fort och lätt att slänga ihop!

Imorgon blir det fullt upp med ärenden och lite skoj inne i stan! Trevlig helg ♥

Silverhjärtat ♥

Publicerad 2011-12-08 22:32:58 i Allmänt


Hittade för några dagar sen ett super fint halsband! Det vill jag ha tomten ;) Sen att det går pengar till en godsak gör ju inte saken sämre!

Du behöver inte ha ett hjärta av guld för att hjälpa barn – det räcker med ett av silver. I samarbete med Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond har by leia designat en kollektion silversmycken som ska hjälpa sjuka barn och deras familjer. Hålet i hjärtat har ett starkt symboliskt värde. Det kan stå för saknad men också för kärlek. Du fyller hålet i ditt hjärta med det du önskar. Överskottet går till att bygga Sveriges femte Ronald McDonald Hus. Läs mer på hus5.se

Vill du vara med och tävla om silverhjärtat så finns det just nu flera bloggare som har tävlingar. Vilka hittar du HÄR.

Äntligen vitt!

Publicerad 2011-12-05 22:38:47 i Allmänt

Blir inte många uppdateringar här inne nuförtiden! Inte ens idag på dan tog jag mig tid att göra en liten uppdatering... har nämligen varit hemma och vabbat med tjejerna. Sen har jag hunnit med en sväng på jobbet och nyss beställt hem ett STORT lass med mat från COOP. Så skönt att slippa åka och storhandla när man har nog lite tid efter jobbet!

Så idag har ÄNTLIGEN snön kommit!! Hoppas hoppas nu att den ligger kvar... Tjejerna var alldeles lyckliga när vi var ute. Blev lite madrass åkning.




Nä nu är det bara att ladda om för morgondagen då det blir dagis och jobb som vanligt!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela