Rosadagar

Fondvägg inhandlad

Publicerad 2010-04-28 20:03:53 i Renovering av huset

Nu är tapeterna till fondväggen i vardagsrummet inhandlade... blev inte nån av dom ja skrev om tidigare. Fegade som vanligt ur : ) Blev en jag tittat på tidigare men som jag kanske tyckte var lite tråkig... men nu när ja velade fram å tillbaka så tyckte sambon den å då fick de bli så.

Tror jag hade lessnat ganska fort på den me fåglar... även fast ja tycker den är super fin å vi hade behövt lite färg! Så nu ska vi bara hitta nån som vill tapetsera den åt oss, nåt vi verkligen inte gillar är att tapetsera!
Midbec från kollektionen Inspire

På tvären...

Publicerad 2010-04-28 10:27:03 i Graviditeter

Igår var jag på en extra kontroll hos BM... hon var ju inte alls säker på hur bebben i magen låg förra veckan då ja var där. Men hon misstänkte ju att den inte låg neråt som den ska... vilket självklart stämde! De är en liten rakare som ligger på tvären där inne.

Så nu är de inbokat ett UL med vändningsförsök nästa vecka... ska bli skoj å få titta på den lilla me ultraljud igen å så kan vi ju hoppas att den vill visa om de är tjej eller kille : ) Men själva vändningsförsöket ser ja mindre framemot! Är nog inte så jätte skönt när dom ska trycka å greja på magen!
Nu ska ja passa på å först vila ett litet tag... å sen har jag även en hel del saker ja ska hinna me innan ja hämtar Isa på dagis!

Tapet funderingar

Publicerad 2010-04-21 21:43:48 i Inredning & inspiration

Har ett längre tag tänkt tapetsera en fondvägg i vardagsrummet... just nu är allt bara målat vitt. Men vi kommer liksom aldrig nån vart me å välja tapeter. Finns ju såååå många tapetkataloger när man kliver in i en tapetaffär så man vet inte vart man ska börja!! Sen om vi hittar nåt så gillar antingen jag eller sambon den... men inte båda.

JAG har just nu två favoriter... vilket säger att sambon kanske inte gillar dom lika mycke ;)


Grove Garden från Osborne & LittleBlomma från Mairo


MEN när ja hittar nåt så ser ja ju nackdelar med allt. Om ja väljer en tapet me färg så kan ja ju inte ha vilka kuddar ja vill i soffan till exempel. Varför ska jag alltid ha sånn beslutsångest när de gäller att välja nåt som inte går att byta ut snabbt?!! Vilken hade ni valt av dessa två?

Febrig tjej

Publicerad 2010-04-21 15:33:35 i Shopping

Har för ett tag sen hämtat en liten febrig tjej på dagis... bara 37,9 hade hon så vi får väl se va de blir av de. Snorar å hostar lite gör hon oxå. Så nu softar vi i soffan me tecknade Pippi på dvd... Isas favorit för tillfället!

Själv har ja hunnit vara på en shoppingsväng på stan, blev lite kläder till Isa. Jeans, skor, munkjacka å tunika... Blev ett par Puma skor som hon får ha som "fin" skor, har tidigare shoppat ett par billigare på Stadium som hon får ha på dagis. Men tyckte ändå att dom var i dyraste laget... så får se om dom stannar eller ej. Men vet inte riktigt annars vilka skor ja ska köpa, skulle kanske vara ett par rosa Converse.

MVC v. 35

Publicerad 2010-04-20 22:15:22 i Graviditeter

Ja oj oj oj så tiden går fort... är redan i v. 35 (34+4). Har varit hos barnmorskan på mvc idag, tycke ju att ja nyss var där! Men är ju varannan vecka man ska dit nu på slutet. Har ju inte ens hunnit uppdatera me siffrorna sen sist, då hade järnvärdet gått upp igen eftersom att ja nu äter järntabletter varje dag. Så de var ju bra. Mindre skoj var väl vikten... låg på ca +16 kg för två veckor sen.

Så här såg de ut idag:
SF-mått 33 cm
Hjärtljud 148
Blodtryck 115/65

BM hade väldigt svårt att känna hur bebben i magen ligger nu... först trodde hon att den låg väldigt långt ner me huvudet å att de var fixerat för att de var så svårt att känna de. Men sen blev hon mer å mer osäker... frågade mig vart de sparkar mest eller om ja känner mer tryck neråt mm. Men tror inte ja hjälpte till så mycke me mina svar. Hjärtljuden hörde man bäst längre upp på magen å så brukar de inte vara sa hon om den ligger som den ska.

Så nu ska ja dit nästa vecka igen för å se om hon då kan känna säkert hur den ligger... om inte så blir de UL för att kolla.Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet:
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Underbart väder

Publicerad 2010-04-20 21:16:32 i Dagarna med prinsessan

Idag har vi varit ute en hel del i det underbara vädret... när ja hämtat Isa på dagis åt vi mellis i solen på balkongen, hur härligt som helst!!
När sambon kom hem från jobbet hade han med sig både trehjuling å cykelsits som Isas kusin har haft... Så självklart blev de å testa båda! Cyklingen för Isa gick väl så där... lite för tungt å trampa kanske, men hon ville att man skulle skjuta på istället. Åka i cykelsitsen bakom pappa var dock en hitt... de gillade hon! Synd att ja inte vågar mig på å cykla me henne där bak nu me stormagen. Hade varit skönt å kunna cykla till dagis.

 

Fjällen 2010

Publicerad 2010-04-14 22:24:44 i Dagarna med prinsessanIgår kom vi hem från den årliga fjällresan... lika härligt som vanligt, men betydligt bättre väder än vi brukar ha!! Plusgrader nästan varje dag, vindstilla å solen som tittade fram lite grann oxå. Massa bus ute i snön för barnen, god mat å bara få slappa.

Isa fick testa skidor som ni ser för första gången... å de gillade hon, mera mera som hon säger om de mesta hon tycker om. Så nästa vinter blir de till å köpa egna.

Nu är de sängen som gäller för mig!! Har inte mycke energi idag... hoppas de blir bättre me lite sömn!

Glad Påsk

Publicerad 2010-04-01 11:11:06 i Allmänt

Här har de varit tyst i veckan... har inte haft så mycke blogg inspiration! Tänkte i allafall önskar alla en riktigt Glad Påsk! Nu åker vi snart iväg på lite påskfirande... har en massa roligt inbokat i helgen! Hoppas på lite finväder oxå... just nu är de inte så skoj me disregn ute!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela