Rosadagar

Vecka 6.

Publicerad 2011-02-28 22:04:19 i Skönhet & hälsa



Ännu ett minus denna vecka... blev 0,8 kg ner. Har nått de 10% målet idag! Nu har jag bara 0,7 kvar till målet jag först satte upp, helt otroligt att de gått så fort! Men tror de blir lite lite till ner efter de. Rullar på med maten. Tycker att planeringen med en matsedel är viktig för att de ska bli så smidigt som möjligt.

Har ikväll kört igång med lite träning hemma för magen och rumpan. Hittade lite övningar i Olga Rönnbergs blogg. Så de hoppas jag också ger lite resultat :) Rör inte annars så värst mycke på mig. Blir promenad till dagis och ibland en längre sväng.

Veckans resultat: -0,8 kg
Totalt sen 17/1: 8 kg

Vårväder.

Publicerad 2011-02-26 22:55:39 i Allmänt

Vilket härligt vårväder vi har haft idag... strålande sol och nollgradigt! Inte en dag försent kan jag lova. Känns som att vi haft -30 i en evighet, hoppas den kylan är över för denna vinter.

Äntligen fick Isa åka skidor!! En lycklig tjej som var så duktig på att åka. Thea hon satt nöjd i vagen tills hon somnade gott. Hoppas vi får en lika härlig dag imorgon!



Träning.

Publicerad 2011-02-23 22:11:41 i Skönhet & hälsa


Idag har jag och Thea varit på Bodypump... hon var nöjd ett tag men sen var hon en liten famnfia. Men lite träning blev de i allafall. Känns i kroppen, undra om ja kan röra på mig imorgon?!

Prommis till dagis.

Publicerad 2011-02-21 09:53:56 i Allmänt

Påväg till dagis på morgonen... (fotat med iPhone)


Super härligt väder ute idag med strålande sol... men varför ska de vara såååå kallt!?! Nu vill vi att solen börjar värma lite mer.

Isa vill nu ofta åka vagn till dagis, ett tag ville hon aldrig göra det! Jag som hade en plan att sälja syskonvagnen framåt sommaren... vi får väl se hur de blir med det. Hade lite andra vagnsplaner i mina tankar :)

Vecka 5.

Publicerad 2011-02-21 09:46:41 i Skönhet & hälsa



Ännu ett kilo har jag gått ner!! Helt otroligt de här... snittet ligger på 1,4 kg per vecka! Att de skulle gå så fort trodde jag aldrig när jag började. Men att jag fortfarande ammar lite grann hjälper ju säkert en del på traven. Man blir väldigt taggad att fortsätta när de går så bra, så nu kör vi på en vecka till!

Veckans resultat: -1 kg
Totalt sen 17/1: -7,2 kg

Söndags shopping.

Publicerad 2011-02-20 22:04:13 i Shopping


Jeansklänningar från Kappahl

Idag har Isa varit och badat med morfar så medans passade jag och Thea på att storhandla... Blev även en sväng på Lindex ock Kappahl. Blev två jeansklänningar till Thea och en sjal till mig själv... självklart me 25% rabatt på allt :) Tycker man får rabattkuponger från Kappahl väldigt ofta!

Ny vecka imorgon och vägningsdax! Lite smått nervös som vanligt... Skönt att maten för hela veckan är fixad! Blir så mycke lättare när man vet vad som ska lagas till middag.

Nytt matbord.

Publicerad 2011-02-20 09:45:06 i Inredning & inspiration


Nytt matbord och stolar är beställda! Bordet heter Cooper och stolen Frank allt kommer från Mio. Våra stolar är i svart läder inte i grått tyg som på bilden. Redan på torsdag ska det komma, jag längtar!

Lila Molo

Publicerad 2011-02-19 21:13:25 i Shopping


Dagens fynd en lila Molo overall till Thea på 50% rea! Har spanat in denna tidigare... men eftersom Thea har en varmare overall har jag fått nöja mig med den. Men nu är de ju så att hon växer snabbare än storasyster så den börjar vara för liten... är ju ca två månader kvar av vintern här uppe i norr. Så perfekt nu när vi hittade den på rea!

Mammakär.

Publicerad 2011-02-16 22:05:04 i Thea

Mammakär MEGA är Thea för tillfället... hon är oftast en väldigt go & glad tjej i mitt sällskap. Men ganska ofta när jag inte finns i närheten är de inte roligt. Gallskrik när hon kommer på att jag inte finns där och ett huvud som går i ett för att leta efter mig. Så fort hon får komma till mig igen ja då blir hon tyst på en gång.

Nu har hon även för andra kvällen på raken velat ligga och sova i min famn eller att jag ska ligga bredvid henne i våran säng... så fort jag lägger ner henne eller går vaknar hon i princip på en gång :( Vet inte vad jag ska hitta på! Måste nog börja läsa på om nån "metod" för att få henne att somna på kvällarna.

Till nåt bättre... idag har jag inte ammat henne alls mellan 9-19.30!! Så på den fronten går de framåt iallafall. Nä nu ska jag göra ännu ett försök att lägga henne, håll tummarna för att de går vägen denna gång!

Mina ♥

Publicerad 2011-02-16 21:41:22 i Allmänt

Mina ♥ tidigare idag... så söta & fina båda två!


Idag när Isa var på dagis passade jag och Thea på att göra stan... inte för att man var så sugen på att gå utanför dörren när det är -30! Vi har nu haft super kallt i flera dagar och de verkar som att det ska vara så ett bra tag till.

På stan hann vi med en trevligt lunchdejt, tack tjejer! Blev inte så mycke shopping bara några små grejer... men de är ju bra för plånboken om inte annat ;)

Vecka 4.

Publicerad 2011-02-14 20:35:07 i Skönhet & hälsa



Blev ännu ett minus! Det minsta hittills men så mycke mer än 1 kg i veckan kan man inte vänta sig... går som på räls de här. Även fast helgen har bjudit på både tjejkväll och dop.

Veckans resultat: -1 kg
Totalt sen 17/1: -6,2 kg

Snygg förvaringslåda.

Publicerad 2011-02-11 10:03:00 i Inredning & inspiration



Hittade den här snygga förvaringslådan på Clas Ohlson hemsida. Måste kolla in den nästa gång jag är till stan! En tebox med 9 små fack... perfekt till mig som lärt mig dricka te nyligen :) Skulle även passa bra på dom öppna hyllorna jag funderar på att sätta upp i köket. Pris 49 kronor!

Stor & Liten.

Publicerad 2011-02-10 23:23:50 i Allmänt

Isa målar (fotat med min iPhone)


Thea leker (fotat med min iPhone)


Idag har vi varit på Stor & Liten i kyrkan... Isa tycker de är super skoj att få leka och pyssla! Idag målade hon två tavlor som morfar sen fick :) Själv pysslade jag med att göra ett handavtryck av Theas hand. Var ganska lungt och skönt där idag, inte lika röjigt som de brukar.

Egentid & shopping

Publicerad 2011-02-09 12:42:19 i Shopping

Hann aldrig med att blogga igår kväll som jag tänkt... strömmen gick nämligen runt nio tiden och var borta till runt tolv tiden! Men nu är vi som tur var online igen :)

Igår efter middagen var jag in till stan för lite egentid på Lyxx... plockade och färgade brynen. Hur skönt som helst att få de fixat på salong ibland! Passade narturligtvis även på att smita in i några affärer. Hittade mig en vårjacka och ett par jeans på Lindex. Hoppas nu bara att jeansen kommer in igen, för måste nog byta till en mindre storlek som inte fanns.


Jacka i marinblått, sjal och jeans från Lindex. Sjalen har jag inte köpt ännu men den blir det att shoppa.

Vecka 3.

Publicerad 2011-02-07 12:56:04 i Skönhet & hälsa


Ett nytt tiotal blev det idag, tjoho! Trodde inte det var sant när jag klev upp på vågen imorse... -2,3 kg!!! Jag som var rädd för att jag inte skulle ha gått ner nåt alls, hihi. Har hållt mig till pointsen hela veckan har dock blivit en hel del fika och godis i helgen. Men så skönt att man även kan äta lite av det goda när man har veckobonusen!

Veckans resultat: -2,3 kg
Totalt sen 17/1: -5,2 kg

Dagens lunch.

Publicerad 2011-02-05 13:02:07 i Mat & bak

Dagens lunch. Ganska points fattig och snabb att slänga ihop, perfekt! Var hos Jenny jag hittade tipset, tack!



På min rostmacka hade jag avocado, keso, små tomater, gurka, räkor och salladskrydda skulle man visst krydda me ;) Var lite för hungrig så de glömde jag bort! Men nästa gång...

Thea 8 månader.

Publicerad 2011-02-04 22:34:10 i Thea



Förra fredagen blev Thea 8 månader. I måndags var vi på BVC för vägning och mätning. Hon väger nu 9465 g och är 70 cm lång. Lite tyngre och längre än sin syster vid samma ålder. Blir en lista i vanlig ordning.

♥ Sitter bra på golvet... men är lite feg att lämna henne, slänger sig bak ibland eller stört dyker åt sidan.
♥ Rullar sig fortfarande fram... väldigt små försök till att ens ställa sig upp på alla fyra för att krypa.
♥ Tand nr. 3 har nu kommit fram... kanske därför nätterna i helgen var så hemska.
♥ Äter ungefär en halvstorburk vid lunch och middag, på kvällen blir de en portion gröt som oftast går ner utan problem.
♥ Välling har hon ätit som mest 100 ml... men går segt på den fronten. Vägrar ta flaskan oftare än hon tar den.
♥ Ammar henne fortfarande, som mellis på dagen eller om hon inte äter bra till lunch eller middag och en hel del på natten. Hade varit skönt att få henne och sova hela natten!
♥ Sover oftast en gång på dan efter lunch ca i 2 timmar... om vi är ute och ränner blir de lite hattigt me sömnen.
♥ Mer mammig IGEN... suck!
♥ Storlek 74 på kläder... men kanske börjar plocka fram lite 80 snart.
♥ Älskar att bada, men har inte varit på badhuset än.
♥ Gillar att springa runt i gåstolen, så roligt när hon springer efter Isa :)
♥ Skrattar så härligt när storasyster busar med henne.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela