Rosadagar

Fortsättning på budgivningen

Publicerad 2008-09-30 20:08:21 i Husplaner

Nä häpp verkar inte som att de blir de där huset... mäklaren ringde för ett tag sen å hade en köpare som var villig å lägga 60.000:- över utgångspriset om dom skrev papper imorgon! Så då tycker vi de blir för dyrt me tanke på va som måste göras me huset... Skumt att dom är villiga å lägga så pass mycke över... jaja dom kanske vill vara säker på att dom får de... så låt dom få de för de priset!!

Vi får leta vidare helt enkelt...

Budgivningen

Publicerad 2008-09-30 18:42:55 i Husplaner

Har varit lite budgivning på huset vi kollade på förra veckan... men de går segt... vi har högsta budet just nu men de ligger under utgångspriset, dock bara 10.000:-...

Så idag ringde mäklaren å tyckte vi skulle bjuda mer för säljaren var inte nöjd me de priset... vi frågade då om nån lagt över oss... å icke de. Tror han då att vi tänker lägga mer?! Vi tänker ju inte buda mer om ingen annan vill vara me... antaglien så har dom 2 som varit me hoppat av nu för annars borde han ju inte ha ringt oss.

Han frågade oxå om vi hade nå maxbud vi kunde tänka oss... trodde han verkligen att vi skulle berätta de för honom!?! Så nu får vi se hur de går om de kommer in nån ny å vill vara me eller om säljarna går me på vårat bud.

Feber

Publicerad 2008-09-30 16:01:55 i Dagarna med prinsessan

Ussh å fyy... nu har man fått feber oxå! Inte skoj å vara förkyld när man har en liten hemma som inte tycker man ska ligga i sängen hela dan.

Men som tur är så har Isas mormor varit här på förmiddan å varit ut på en prommis me henne... så jag fick sova lite. Nu senare på eftermiddan var hon tok grining å sloknade tillslut på min axel, de var just innan 14 å nu har hon nyss vaknat å var lessen igen. Lite mat hjälpte å sen slocknar hon igen!! Inte likt henne å sova så mycke på dan... så undra om de är nåt på g där oxå... hoppas inte!

Uppdatering 16.25: Nu är hon vaken igen... å verkar vara pigg å glad! Så hoppas hon klarar sig!

Brödbak

Publicerad 2008-09-29 08:34:59 i Mat & bak

Mums har just ätit nybaktbröd till frukost... inte varje dag man gör det! Bakade igår ett jätte gott grovt bröd... har fått receptet av kompisen H som även har bloggen Husdrömmen.





INGREDIENSER
1 msk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl special
5 dl blandade frön (så här hade jag: 2,5 dl krossad råg, 1,5 dl linfrön, 1 dl solrosfrön)
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
2 dl sirap

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla torra ingredienser tillsätt sedan filmjölk och sirap. Smörj och bröa 2 sockerkaksformar. In i ugnen på 250 grader ca. 10 min. Sänk sen värmen till 175 grader och grädda ca. 1 timme till.

Super enkelt att göra!

Ny klocka

Publicerad 2008-09-28 21:51:28 i Shopping

Äntligen har ja köpt en ny klocka! Har varit utan länge då min förra gick sönder... men nu på senaste har ja saknat en enormt mycke när man ska hålla koll på amningstider mm... + att sambon har varit smått galen på mig när ja hela tiden frågat va klockan är : )

 

Äntligen ny design

Publicerad 2008-09-28 13:23:03 i Allmänt

Har äntligen lagt upp min nya design... men allt fungerar inte som ja vill ännu å hinner inte klura ut va som är fel just nu...

När man går in på kategorier hoppar all text till vänster... nån som vet vart de ska ändras för att de ska bli rätt så får ni ju gärna skriva det!

Får ta småsakerna som dyker upp eftersom... så säg till om ni ser mer fel!

Nu ska vi åka på en söndagstur hela familjen!

Vänder sig...

Publicerad 2008-09-28 12:43:13 i Dagarna med prinsessan

Nu har Isa börjat vända sig ofta när man lägger henne på rygg... men hon har fortfarande inte kommit på hur man vänder sig tillbaks på rygg så då blir man sur efter ett tag på mage!

Trevlig helg

Publicerad 2008-09-26 21:01:54 i Allmänt

Har ingen inspiration alls å blogga idag... känns som att tiden bara rinner iväg! På dagarna är de fullt upp me Isa å nu på kvällen måste man ju umgås lite me sambon oxå : )

Ha en trevlig helg i allafall!

Oj oj vilken dag...

Publicerad 2008-09-24 21:48:22 i Dagarna med prinsessan

...känns inte som att de har varit många rätt idag! Började ju som sagt med att Isa vaknade redan kl 6 för ovanlighetens skull. Så på förmiddan var hon rätt trött å grinig, tok skrek när ja försökte lägga ner henne för att hon skulle sova... de var inte alls poppis! Men några minuter senare somnade hon på min axel... så att hon var trött var de ju inget snack om!

Senare när vi ska iväg på babysång me föräldragruppen tänkte ja ta bussen till stan för första gången... eftersom att ja redan varit på en långprommis så ides ja inte gå. Men men hinner ut till bussen å allt i tid... men självklart när den kommer så är de ju redan 2 vagnar på den! Så ja kommer inte me... suck... så de är bara till å ta bilen...

Å sen nu ikväll när ja skulle tvätta i tvättstugan... ja då är de nån som tagit min tvätttid!!! Självklart har vi ju så att man tar me sig nyckel så ingen annan kan komma in. Så efter mycke om å men efter att ja ringt vicevärden så får ja tillgång till tvättstugan... så rena kläder hann ja i allfall få!! Tur de!

Nä nu ska ja bara titta runt lite bland alla bloggar å sen blir de sängen för mig... kan nog behöva en tidig kväll efter denna dag!

Tidig morgon

Publicerad 2008-09-24 07:24:29 i Dagarna med prinsessan

Blev en ovanligt tidig morgon för oss idag... Isa ville inte somna om efter hon ätit vid 6. Inte alls likt henne... Så just nu är ja en trött mamma som kom i säng först efter tolv igår kväll!

Senare idag blir de babysång me föräldragruppen.

Krämig ädelostpasta med bacon

Publicerad 2008-09-23 22:09:24 i Mat & bak

Fick frågan om receptet på ädelostpastan... så de är ju lika bra att ja lägger ut de här : ) Väldigt lätt å snabbt att göra!!




INGREDIENSER
Färsk pasta
Bacon
Ädelost (brukar använda Kvibille Ädel)
Matlagningsgrädde (brukar använda Milda Mat Extra)

GÖR SÅ HÄR
Stek baconen, häll sedan i matlagningsgrädden och smaksätt sedan med ädelosten. Serveras med färsk pasta.

Redo för smakisar

Publicerad 2008-09-23 21:44:40 i Barnsaker

Nu är vi redo för smakisar! Har beställt en dyna till barnstolen från Polkadot Design, givetvis i rosa : ) Sen beställde ja även böckerna Första och andra mosboken så man har lite tips på va man kan laga för mat...

Krispig laxpytt

Publicerad 2008-09-23 20:56:41 i Mat & bak

Idag då sambon inte var hemma till middan så blev de midda hos mina föräldrar... å där var de laxpytt på menyn. Super god! Så här kommer receptet som är från www.ica.se.

KRISPIG LAXPYTT

INGREDIENSER
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
500 g potatis (4-6 stycken)
1/2 tsk citronpeppar
1/2 tsk pepparmix
ca 300 g spetskål
ca 75 g sockerärter
300 g morötter (2 stycken)
1-2 rödlökar
1/2-1 tsk curry
1 citron
2 msk flytande honung
olivolja
salt och svartpeppar


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem ca 6 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp, låt ånga av och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olivolja och ställ in dem i ugnen tills de fått fin färg och krispig yta.
3. Skär laxen i tärningar. Krydda med citronpeppar, pepparmix och 3/4 tsk salt. Stek dem runt om i olivolja i en stekpanna. Ta upp dem ur pannan.
4. Strimla spetskålen. Skär sockerärterna i bitar. Skala och skiva morötterna och rödlöken. Fräs moroten i olivolja ett par minuter i en stekpanna. Tillsätt övriga grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Allt ska vara krispigt.
5. Blanda med potatisen och laxen. Pressa över 1/2 citron och ringla över honungen. Servera med citronklyftor och gärna en kall örtsås.

Matsedel

Publicerad 2008-09-23 20:46:59 i Mat & bak

Igår var jag duktig å gjorde en matsedel för hela veckan + att vi var å storhandlade! Blir alldeles för sällan vi gör matsedlar... men är ju helt underbart å vet va man ska laga för mat å att man har allt hemma oxå!

Så här ser våran vecka ut i allafall... hittade några recept på matplatsen.org finns många recept där för er som inte redan tittat in där.

Måndag: Spagetti med köttfärssås
Tisdag: Inget planerat... då sambon inte är hemma...
Onsdag: Pasta med paprikasås
Torsdag: Asiatisk festlax
Fredag: Krämig ädelostpasta med bacon
Lördag: Kyckling, klyftpotatis och örtagårdssås
Söndag: Köttbullar med potatis

Babygym

Publicerad 2008-09-22 21:35:08 i Barnsaker

Igår var vi å inhandlade ett babygym till Isa... tyvärr så fick jag inte de fina Skip Hop gymmet ja bloggat om tidigare. Hittade ingen webshop som skickade de till Sverige... synd! Men men de är ju kanske funktionen som Isa mest bryr sig i : ) Är bara jag som ska bry mig om designen hela tiden : ) Blev i allafall ett me Bamse...


Bild från www.babyland.se

Promenad

Publicerad 2008-09-22 21:24:25 i Dagarna med prinsessan



Idag på förmiddan var vi iväg på en promenad i de härliga höstvädret... Ska försöka komma igång me lite promenader i snabbare tempo nu så man kanske bränner nåt mer kilo snart : )

Utmärkelse

Publicerad 2008-09-21 23:18:52 i Allmänt

Har fått en utmärkelse av Tjohalia... man blir så himla glad!! Tack ska du ha tjejen! Skickar den vidare till ALLA underbara bloggar som finns!


Helgen

Publicerad 2008-09-21 20:48:55 i Allmänt

Här har de varit tyst i några dagar... har varit fullt upp me fikabjudningar till höger å vänster : )

Å i helgen har vi tagit de lungt hela familjen... långa promenader i de härliga höstvädret har de blivit! Inte så mycke datortid som vanligt heller å de är skönt å ta ett litet break ibland.

Överskottsbolaget

Publicerad 2008-09-18 15:27:14 i Inredning & inspiration

Inte ofta jag är in på Överskottsbolaget... å inte heller brukar ja läsa deras reklam... men idag gjorde ja ett undantag å bläddrade igenom det. Hittade super billiga canvastavlor, gillade motiven me stenar. Så dit ska ja absolut in nån dag å kolla om de är nå å ha!!




Bild från www.overskottsbolaget.se

Utmaning

Publicerad 2008-09-18 11:03:33 i Allmänt

Fick igår en utmaning av Mirkajohanna... min första! Så här kommer den.

5 saker i min frys
♥ Dumlekakor ♥ Kyckling ♥ Köttfärs ♥ Bröd ♥ Bröstmjölk

5 saker i min garderob
♥ Koftor ♥ Jeans ♥ Linnen ♥ Tröjor ♥ Underkläder

5 saker i min väska
♥ Plånbok  ♥ Blöjor ♥ Nycklar ♥ Lypsyl ♥ Mobil

5 saker i badrumskåpet
♥ Hudlotion ♥ Smink ♥ Smycken ♥ Deo ♥ Tops

5 saker i min bil
♥ Bilbarnstol ♥ Vagnen ♥ Parkeringspengar ♥ Hmmm... ja de var inte lätt.... kommer inte på nå mer för är rätt tomt i bilen : )

Jag ska skicka utmaningen vidare till 5 bloggare och har valt:

Husdrömmen
I huvudet på Emmy
Tjohalia
Jenny & Lilla S

Jennys hus

Husvisningen

Publicerad 2008-09-18 10:46:32 i Husplaner

Hann aldrig mer nå mer uppdateringar igår kväll... var full rulle me tvätt å bak här hemma!

Ja vi var då igår å tittade på ett hus... är ett enplans hus med källare. Har alltid gillat källare så de är ju ett plus... men sen vete tusan om ja är lite tveksam. Men sambon är bestämd å helt inne på å köpa det, men beror ju lite på hur budgivningen artar sig oxå.

Är ju som vanligt när de gäller oss ett hus me totalt renoveringsbehov : ) Men men vi får väl se om de blir nå eller ej...

Fullt upp

Publicerad 2008-09-16 22:38:55 i Dagarna med prinsessan

Idag har vi haft fullt upp... dagen började me ett frisör besök för min del me både klippning å färgning, var ett tag sen sist så skönt å få de lite fräscht! Karin var me å tog hand om Isa å de gick bara fint... lite övning inför hennes tvillingar som kommer : ) Sen efter de bjöd Lisa på en super god lunch hemma hos henne!

Nu ikväll har de bakats för fulla muggar här hemma inför min födelsedag på torsdag... Så nu ska ja slappa ett tag innan de är dax för sängen å en ny dag!

Pasta me fläskfilé

Publicerad 2008-09-15 13:08:27 i Mat & bak

Igår gjorde sambon super god pasta med fläskfilé...  Fläskfilén marinerades å helstektes, sen strimmlade han den å stekte de sista. Såsen gjorde han av en Creme Fraiche me smak av Champinjon-Kantarell från Norrmejerier och sen blandade han ut den me Milda mat extra... Servades me tagliatelle. Mums!!


Storforsen

Publicerad 2008-09-15 13:00:27 i Dagarna med prinsessan

Igår kände vi för å hitta på nåt... så de blev en tur till Storforsen. Den nya kameran fick givetvis följa me så här kommer lite bilder... Har dock inte hunnit lära mig så mycke än, men man lär sig nog me tiden. Är i allafall super nöjd över mitt köp än så länge!




Rådjur

Publicerad 2008-09-13 23:25:07 i Inredning & inspiration

Tidigare i veckan hittade ja ett sött rådjur på Åhlens... men visste då inte vart ja skulle ha de, så var duktig å shoppade de inte. Men i efterhand kom ja ju på vart ja vill ha det å nu idag när ja skulle inte å köpa de var de helt slut : ( Får hoppas att dom får in dom igen!!





Bild från
Åhlens

Lördag

Publicerad 2008-09-13 23:20:34 i Allmänt

Håller nu på att kopiera över allt från datorn till den externa hårddisken... men de tog ju så mycke längre tid än ja tänkt mig! Men men då har ja ju tid å blogga lite å kolla runt hos er andra : )

Varit på stan en sväng idag å skulle kolla på material till dopkort. Men hittade inte de ja ville ha... å varför har vi inte nån bra pappers eller pyssel butik här i stan?!? Just nu är ja såå less på att ja inte hittat nå så lutar åt att ja beställer färdiga ändå...

Datorn oxå sjuk

Publicerad 2008-09-12 21:05:01 i Allmänt

Min dator är inte helt frisk! Har ganska länge tänk installera om den... men blir liksom aldrig av. För hu ska man klara sig utan den så länge : )

Men nu är de dax för annars brakar den nog ihop vilken dag som helst! Så då vet ni om de är tyst här i helgen...

Nyss har vi ätit hemma gjord pizza å nu är de film som gäller.

Ha en trevlig helg!

ikea.se/tv

Publicerad 2008-09-12 15:52:30 i Inredning & inspiration



Vet att ja läst om Ikeas nya satsning tidigare... men har helt glömt bort å kolla in sidan. Så idag hittade ja dit av en slump... å wow hur kul som helst me en massa inspirations bilder och filmer! Så ni som inte hittat dit tidigare kolla in sidan HÄR.

Här händer...

Publicerad 2008-09-12 10:50:04 i Dagarna med prinsessan

...de inte mycke... har åkt på en förkylning å hostar å har mig!! Inge skoj... å bara därför har Isa nu vaknat två gånger per natt dom två senaste nätterna... hon ska vara extra jobbig me mamma när hon är sjuk!

Sen måste ja verkligen ta tag i dopkorten!!! Börjar ju bli lite tajt me tid snart... Först tänkte ja beställa helt färdiga men har nu börjat fundera på å göra egna. Men måste beställa grejer till de idag då typ, gäller ju bara å bestämma sig för vad!! Å sen får vi väl se om de blir pannkaka av allt : )

Nä nu ska ja hoppa in i duschen så kanske man känner sig lite fräschare!

Yeez kameran har kommit!

Publicerad 2008-09-10 20:39:18 i Shopping



Nu har ja varit å hämtat min nya Canon EOS 400D!! Batteriet är på laddning å instruktionsboken blir min kvällslektyr : ) Vill lära mig allt nu... men lär ju ta ett tag å förstå allt då ja aldrig haft en systemkamera tidigare. Men ska bli sååå skoj å fota me den!

Bra natt trots vaccination

Publicerad 2008-09-09 11:22:54 i Dagarna med prinsessan

Blev varken nå feber eller gnäll av vaccinationen igår eller i natt... skönt! Hon sov dock mycker mer än vanligt igår på dan, så tänkte att natten skulle bli den värsta på länge. Men inte det hon somnade som vanligt vid nio tiden.

Idag ska vi på återträff med föräldrautbildnings gruppen 14-16 så de är de som står på schemat idag.

BVC å stan

Publicerad 2008-09-08 15:11:53 i Dagarna med prinsessan

Då var vi tillbaka från BVC å en sväng på stan... Isa fick sin första vaccinationsspruta idag å de gick bara fint. Hon skrek just efter hon blivit stucken lite grann men de gick ganska snabbt över sen. Får väl se om vi får en gnällig tjej ikväll... hopas hoppas inte! För ja själv är inte så jätte pigg å kry så skulle vara lite extra jobbigt nu.

Sen vägde å mättes hon ju oxå... vikten var 6595 g å hon är 59,6 cm lång. En ökning på 900 g på en månad å 3 cm på längden.

Sen efter BVC kände ja inte för å gå hem så vi tog en sväng på stan... blev bara nå småsaker till Isa inhandlade. Var å lunchade me mamma oxå.

Nä nu ska ja underhålla lilltjejen ett tag!

Moln

Publicerad 2008-09-07 23:09:28 i Barnsaker

Bäddade Isas vagga me de nya moln påslakan som ja fyndat för ett tag sen... å de blev sååå fint!!

Isa 3 månader

Publicerad 2008-09-07 22:41:15 i Dagarna med prinsessan



Igår blev Isa 3 månader, vet inte alls va hon väger nu men imorgon ska vi på BVC å väga henne. Då ska hon ju även få sin första vaccinationsspruta... hoppas inte hon får några biverkningar av den.

Verkar som att hon fått in en sömnrytm för natten nu å de är ju super skönt... hon somnar för de mesta vid 21 på kvällen å vaknar för mat runt 5 tiden å sen sover vi till runt 8-9 tiden.

Hon sover inte så jätte mycke på dagarna längre... oftast max 2 timmar, tycker de känns lite men vet inte riktigt hur mycke dom ska sova heller? Sover oftast när man går me henne i vagnen å inte så mycke om man bara är hemma.... då måste man oftast söva henne i vaggan, somnar oftast fort då så vet inte om man ska börja ha de som en rutin om man är hemma. För annars kanske hon inte har ro å somna... men ja vet inte...

På dagarna äter hon ungefär varanan timme fast de verkar som att de börjar bli lite längre mellan gångerna nu... å sen tycker ja hon äter jätte korta stunder ibland kan de vara så kort som 5 min, kanske hade varit bättre om hon åt mer å lite mer sällan... Men hon hade även en maraton ätning förra vekckan, hon åt i en heltimme å de är inte vanligt när de gäller henne!

Uppdaterings problem

Publicerad 2008-09-07 21:52:10 i Allmänt

Gaahh ja blir tokig!! Bara för att ja skulle uppdatera me lite bilder nu så verkar de inte fungera å uppdatera me bilder... fler som har samma problem??

Blogg design

Publicerad 2008-09-07 11:46:07 i Allmänt

Ussh ja håller på å slita av mig håret...försöker göra en ny design, men den vill inte som ja vill!! Ha ha eller är de kanske ja som inter fattar va ja gör för fel... ; )

Tar en paus från de nu iallafall... för de tar ju sånn tid när man ska testa sig fram! Måste hinna me nå inlägg här oxå ju : )

Fick de nya soffbordet igår så kommer en uppdatering senare ikväll me lite bilder. Nu ska vi göra oss klara för 3 års kalas hos Isas kusin.

Ha en skön söndag!

Dagen

Publicerad 2008-09-05 11:39:49 i Dagarna med prinsessan



Nyss damp nyaste nummret av Allt i hemmet ner i brevlådan... men innan jag får läsa den står en hel del på schemat idag. Städa, färga håret på mamma som kommer strax, posta ett Tradera paket å ta en prommis i samma veva... ja å sen de vanliga man gör på dagarna som kan ta lite mer tid än planerat ; ) Så att hinna allt är ju inte en självklarhet!

Nä bäst att ja börjar nu å inte sitter här : ) För bara å skriva detta har tagit bra mycke längre tid än de borde... så är de me en liten prinsessa som vill ha ALL uppmärksamhet.

Tummen

Publicerad 2008-09-05 11:23:44 i Dagarna med prinsessan


Hon försöker å försöker men de går inte riktigt... tummen kommer in i munnen lite då å då, fast ganska ofta andra fingrar oxå... men hon förstår inte riktigt att hon ska suga på den hon biter istället ; ) Å sur blir hon när de inte går som hon vill!

Skip Hop babygym

Publicerad 2008-09-03 22:58:21 i Barnsaker

Å så fina babygym ja har hittat hos Skip Hop å det är Isabelle Norman me Isa Form som designat dom! Hon är bra på de hon gör den tjejen de kan man lungt säga.
 
Har letat ett fint babygym ett tag nu å blev så kär i detta... gillar inte alls dom vanliga som finns me mumin, lilla tummen mm... Ville ha nå annat! Men nu finns de ju tyvärr bara å köpa i USA än så länge... men hoppas på å hitta nån webshop som säljer dom!

Här kommer lite bilder på saker i samma serie som gärna oxå hade fått flytta in i Isas rum : )


Kollage me bilder från www.toysrus.com

Nytt soffbord

Publicerad 2008-09-03 18:17:29 i Inredning & inspiration

Äntligen har vi beställt nytt soffbord!! Blev ett vitt högblankt me förvaring inuti... blir nog perfekt när man kan gömma grejer där för Isa när hon blir lite större. Förhoppningsvis får vi det på lördag!

Uppdatering 080905:
Eftersom många frågat vart ja hittat bordet skriver ja det här oxå... de är köpt från en leverantör som heter
Kontinent Möbel å deras återförsäljare ute i landet kan ni hitta på deras hemsida.

Storleken på bordet är 120x70 cm å 45 cm högt.

Fotograferings grubbel

Publicerad 2008-09-01 22:44:49 i Allmänt

Blir snart galen!! Kan inte bestämma mig för vilken fotograf vi ska välja... Vi har tänkt fota Isa å har kollat upp priser hos två olika fotografer. Var inställd på en som heter DanielPhoto först men började sen kolla lite priser å då var ju han rätt mycke dyrare... så nu vet ja inte alls om vi ska ta han eller en som heter Thords foto. Blir snart galen över detta då ja grubblar på de fram å tillbaka!!!

DanielPhoto har mycke bilder i svartvitt vilket ja tycker är super fint... å när ja kollar på Thords fotos galleri ser ja bara bilder i färg, men självklart så gör han ju säkert i svartvitt oxå. Men de är ju som att ja fastnar för DanielPhoto mer ändå.... gaaahhhh!!!

Å sen är de ju de där me vilka månader man ska fota dom nu under första året? Har redan ångrat att vi inte fotade på en gång då hon var nyfödd för har ju redan hänt så himla mycke. Men men de är ju inget som går å grubbla nå mer över nu... Men i allafall så har DanielPhoto ett förslag på 4, 8 & 12 månaders fotograferingar å Thords foto 6 & 12 månader.

Nä ja kommer verkligen ingen vart me de här valet!! Ge mig gärna råd om hur ni gjort eller tänker göra...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela