Rosadagar

Blöjan åker av

Publicerad 2010-06-30 22:54:03 i Dagarna med prinsessan

Igår var Isa så duktig när de gäller att vara utan blöja... hon var utan nästan hela eftermiddan och en endaste gång kom de lite lite i trosorna. Hon sprang till toan varje gång och ja de är toaletten som gäller inte pottan... hon ska även sitta å hålla i sig själv!

Var helt å hållet hennes eget beslut att hon skulle vara utan blöja... hon gillar nog sina fina trosor så mycke :) Även idag på morgonen åkte blöjan av så fort vi klev upp. Men idag gick de inte alls lika bra... kissade ner sig två gånger å inte var de så länge mellan gångern heller. Så när de hade hänt för andra gången föreslog jag att vi tar på oss blöjan ett tag nu å ja de ville hon oxå.

Har ingen brådska att hon ska bli blöjfri alls... men när hon själv vill försöka klart hon ska få göra de!! Är ju även smidigare så här på sommaren å försöka sluta me blöja oxå.

Midsommar 2010

Publicerad 2010-06-30 22:35:30 i Allmänt


Isa med midsommarkransen på huvudet några korta sekunder... var precis så jag hann ta en bild :)Sambon roar sigMidsommar 2010 fick vi KANON väder... Kan inte bli så mycke bättre! Strålande sol å värme. Dröjer nog ett bra tag tills man får njuta av sånt väder på midsommar igen.

Firade midsommarafton hos min faster me pappa/morfar + en hel drös av mina andra fastrar och kusiner. Var väldigt trevligt me grillat på menyn. Isa trivdes som fisken i vattnet å fick blåsa en massa såpbubblor som hon verkligen älskar! Thea var hur snäll som helst hela kvällen... låg mest i sin vagn å sov. Sambon han var nog nöjd han me... fick ju leka av sig me sin nya leksak.

Veckan som gått

Publicerad 2010-06-20 21:24:01 i Allmänt

Oj de har redan gått en hel vecka sen senaste uppdateringen... har tänkt göra uppdatering tidigare i veckan men de har inte hunnits med.

I tisdags blev de cirkuspremiär för Isa... var själv inte med utan blev me pappa, faster å kusinen. Djuren var roligast så lite rastlösa blev tjejerna under andra uppträdande. Fick till å me sambon att ta me kameran, dock den lilla :) inte ofta han fotar! Men några bilder hade han tagit i allafall, dock me lite varierande kvalite ;)Har haft en vecka me huvudvärk för egen del... inte skoj!!! Men är kass på att dricka vatten å de är ju ingen bra kombination när man ammar! Så nu måste ja verkligen tänka på att dricka. Blir väl ännu värre när sommaren kommer på riktigt me värmen... just nu känns de nästan som höst ute me regnet!

Thea växer å frodas... snäll för de mesta. Två nätter på rad har hon dock varit lite mer orolig å vill äta betydligt oftare än tidigare. Annars har hon sina matmaraton å sen lite längre uppehåll på amningen.

Igår hade vi ännu ett kalas för Isa... lite kompisar som varit här me barn å kalasat! En massa fina presenter har både hon å Thea fått, vi tackar för allt fint!

Matvrak

Publicerad 2010-06-11 23:38:04 i Dagarna med prinsessan


Vårat lilla matvrak blir 2 veckor idag... tycker hon äter mest hela tiden! Men lite längre pauser tar hon ibland, men de tar hon igen sen me lite mer intensivare amning. Som tur är så äter hon inte så värst mycke på natten så sova hyfsat bra får ja göra.

Var på BVC besök idag å hon hade ökat 420 g på en vecka, så nu är hennes vikt 4300 g. Ganska likt storasyster... hon ökade oxå lika snabbt i vikt. Måste ju vara grädde i mina tissar :) Blir inte nåt besök nästa vecka då hon ökar så bra i vikt. Tycker redan att hon börjar se lite rundare ut!

Bugaboo

Publicerad 2010-06-11 21:38:25 i Barnsaker


En ny skönhet har flyttat hem till oss!! Blev tillslut en Bugaboo Cameleon ändå :) Har bara hunnit vara ut med den några gånger ännu... men tycker det känns som ett super bra val att vi köpte den. Blev me gråbas och naturvit top... är även sugen på att köpa ett rosa topset! Sambon är nog inte lika sugen... så bäst å inte berätta de, haha! Han börjar tycka de är lite väl mycke rosa i det här huset ;)

iPhone 4

Publicerad 2010-06-11 21:31:03 i Allmänt

Har ni sett den nya iPhone 4??!! Hur snygg som helst... VILL HA! Men men den jag har är ju inte gammal, så de blir nog inget byte bara på grund av att den är snygg ;) Finns ju även en del förbättringar... tex blixt till kameran hade ju inte varit fel å ha.

Men till er som inte redan har en... KÖP! Har inte ångrat mitt köp en sekund, hur skulle jag klara mig utan min nu är ju frågan!

Storasyster

Publicerad 2010-06-10 11:25:02 i Dagarna med prinsessan

Många av er har frågat hur Isa reagerat på att bli storasyster... så de är bäst att ja skriver hur vi upplevt de hittills.

Vet helt ärligt inte om ja märkt så jätte stor skillnad på henne... är mest när ja sitter upptagen med amning som de kan bli lite tråkigt när ja inte kan komma på en gång när hon vill. Sen vill hon oxå gärna göra samma saker som bäbis... om hon äter så säger Isa att hon oxå är hungrig, byter vi blöja på bäbis ska ju hennes oxå bytas (å gärna att vi ska byta på henne först, verkar vara viktigt!).

På dagis är hon väldigt mån om att de är HENNES lillasyster när vi kommer... om dom andra småtjejerna står å kollar på henne håller hon gärna hårt i bilbarnstolen å säger MIN, jag hade den ;)

Annars är hon go å vill gärna att Thea sitter i hennes knä, ligger å myser bredvid henne. Dom är så söta tillsammans!

&-tecken

Publicerad 2010-06-07 22:16:09 i Inredning & inspirationHar länge velat ha ett sånt här fint &-tecken... å nu när familjen är komplett kan ja ju beställa ett :) Men då är frågan ska ja skriva alls namn eller bara barnens...?! Haha som vanligt detta velande!!

Ni hittar dessa fina i webshopen Många Rum, bilden är lånad därifrån.

Isa 2 år

Publicerad 2010-06-07 22:07:24 i Dagarna med prinsessanIgår var de våran stora prinsessas 2-års dag! Hade fullt upp med kalas för släkten... en MASSA fina paket fick hon, visste knappt vad hon skulle leka me!

Ballonger i taket hade hon oxå fått som hon önskade själv till kalaset ;)

Förlossningen

Publicerad 2010-06-04 21:38:57 i Graviditeter

Lovade att återkomma me en liten förlossningsberättelse... Hade nog aldrig tänkt mig att de skulle gå så snabbt eftersom förlossningen med Isa tog väldigt läääänge! Här kommer ett försök till en sammanfattning...

Började som ja skrev om på BF dagen med illamående... men tänkte inte så mycke på att de var förlossningen som var på gång utan hade mer tankarna på Isas magsjuka tidigare i veckan. Var runt åtta tiden på kvällen ja började må illa... men blev som sagt bara värre å värre. Runt 22 fick ja spy första gången... å inte sista kan ja säga! Bäddar tillslut ner mig i sängen å hoppas att illamåendet ska gå över.

Ett tag innan tolvslaget börjar mitt vatten sippra... på samma sätt som med Isa. Inte långt efter de börjar ja få lite små värkar å klockan är nog runt 1 när ja börjar klocka å kolla hur ofta dom kommer... känns inte så ofta men är redan 3-4 min mellan. Börjar inse att de är dax att åka in snart... men så här fort? Nä nog hade ja tänkt att ja skulle gå längre hemma me lite värkar.

Klockan har hunnit bli nästan 3 när vi kommer till förlossningen, får ett rum å kopplas upp mot ctg mm på en gång. Börjar få lustgas å dom kollar hur öppen jag är... redan 5 cm. Säger på en gång att ja vill ha ryggmärgsbedövning så de ska ja få så fort narkosläkaren kan komma. Men de dröjer... mycke å göra på förlossningen så klockan är runt 4 när läkaren kommer. Dom ska bara checka läget hur öppen jag är innan ja kan få den å inte blir de nån ryggmärgsbedövning för nu är ja öppen 10 cm!! Blir smått desperat när ja inte får den... tyckte verkligen att den var super me Isa. Men men nu var de bara å sätta igång å krysta... ca 30 min senare, 4.37 kommer lilla Thea till världen.Finaste systrarna tillsammans!


Thea vägde 3740 g och var 50,5 cm lång när hon föddes... idag en vecka gammal hade hon redan gått om sin födelsevikt å väger 3880 g. Ett litet matvrak har hon varit hittills å mest på natten. Men natten som var åt hon faktiskt bara 2 gånger mellan 23-08 så de var verkligen skönt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela