Rosadagar

Kladdkaka

Publicerad 2008-08-06 10:56:03 i Mat & bak

Emmy efterlyser i sin blogg I huvudet på Emmy de perfekta receptet på kladdkaka. Å ja tycker ju att ja har bland de godaste receptet på just de som ja smakat : ) Å brukar inte se just den varianten me blockchoklad så ofta. Men den blir super god å kladdig! Så Emmy nu är de bara å sätta igång å baka ; )

INGREDIENSER
150 g smör
3 dl socker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
150 g blockchoklad

GÖR SÅ HÄR
Smält smör och blockchoklad i en stor katrull. Ta bort från värmen, rör i socker, ägg och mjöl. Häll i en form. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 min. Tiden kan variera lite beroende på ugn å hur kladdig man vill ha den.

Tycker den blir godast å kladdigast om den nästan är lite lös när man tar ut den från ugnen å sen får stå kallt å stelna till. Men de kan vara svårt å avgöra när den är lite lös : ) å om den är för lös så stelnar den som aldrig riktigt... så ha den hellre lite längre än för kort om du är osäker.

Om man vill kan man smälta blockchoklad som garnering. Servera den gärna me grädde eller glass till.

Uppdatering 080808:
Bakade en igår å hade den då i ugnen 20 min å formen ja använde var 23 cm i diameter.... så beror ju lite på hur stor form man har å hur tjock den blir hur länge man ska ha den i ugnen!

Kommentarer

Postat av: Emmy

Publicerad 2008-08-06 11:16:13



ska provas ikväll! Tack

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela