Kladdkaka med mariannefluff
Har just bakat klart en smarrig kladdkaka me mariannefluff till... ska imorgon till K på middag, som fyller 30 år idag! Hon har ju lite mycke å stå i just nu då hon har tvillingar som är drygt 1 månad... så vi tjejer fixar middag å fika, så får hon bara njuta : )
Har aldrig bakat kakan tidigare men blivit bjuden på den hos H som har bloggen Husdrömmen! Å då vill ja lova att den var super god, så får hoppas att ja oxå lyckats me den! Här kommer receptet på den...
INGREDIENSER
Kladdkaka
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
3 dl socker
En nypa salt
2 ägg
100 g smält smör
En stor näve minimarsmallows
Mariannefluff
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller (120 g)
GÖR SÅ HÄR
Blanda först dom torra ingredienserna till kladdkakan, blanda sedan i ägg och smör, tillsist blandas marsmallows i. Grädda mitt i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.
Värm grädden i kastrull (får EJ koka). Krossa Marianne med mortel och rör ner i grädden. Rör på svag värme tills allt smält ihop till en jämn smet. Ställ i kylen MINST 6 timmar!!
Vispa upp Mariannefluffet och servera till kakan.
Har aldrig bakat kakan tidigare men blivit bjuden på den hos H som har bloggen Husdrömmen! Å då vill ja lova att den var super god, så får hoppas att ja oxå lyckats me den! Här kommer receptet på den...
INGREDIENSER
Kladdkaka
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
3 dl socker
En nypa salt
2 ägg
100 g smält smör
En stor näve minimarsmallows
Mariannefluff
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller (120 g)
GÖR SÅ HÄR
Blanda först dom torra ingredienserna till kladdkakan, blanda sedan i ägg och smör, tillsist blandas marsmallows i. Grädda mitt i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.
Värm grädden i kastrull (får EJ koka). Krossa Marianne med mortel och rör ner i grädden. Rör på svag värme tills allt smält ihop till en jämn smet. Ställ i kylen MINST 6 timmar!!
Vispa upp Mariannefluffet och servera till kakan.