Grekisk pyttipanna
Provade på ett nytt recept till middag igår... smarrigt!
INGREDIENSER
1 fläskfilé
1-2 paprikor, skär i skivor
2-3 tomater i skivor
Klyftpotatis, ett helt paket (gjorde egna)
1 pkt fetaost
1 rödlök
Marinad
1 ½ dl olivolja
3 msk soja
½ tsk samal oelek
½ tsk ingefära, riven
1-2 vitlöksklyftor pressade
Salt & peppar
Kall sås
1 burk creme fraiche
1 lime
2-3 vitlöksklyftor pressade (tog bara vitlökspulver)
Örtagårdskrydda
Lite salt
GÖR SÅ HÄR
Gör marinaden och blanda om, skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och lägg i marinaden i kylen gör det gärna på morgon så att det hinner dra in i köttet ordentligt.
Ta en ugnsplåt (med kanter) och lägg potatisklyftorna i botten. Lägg på skivade tomater, skivad paprika, rödlöken i ringar, köttbitarna och ringla resten av marinaden över allt. Skär fetaosten i små tärningar och strö över.
Grädda i mitten av ugnen 30 minuter på 200 grader.
Under tiden gör du såsen, blanda bara samman allt väl.
INGREDIENSER
1 fläskfilé
1-2 paprikor, skär i skivor
2-3 tomater i skivor
Klyftpotatis, ett helt paket (gjorde egna)
1 pkt fetaost
1 rödlök
Marinad
1 ½ dl olivolja
3 msk soja
½ tsk samal oelek
½ tsk ingefära, riven
1-2 vitlöksklyftor pressade
Salt & peppar
Kall sås
1 burk creme fraiche
1 lime
2-3 vitlöksklyftor pressade (tog bara vitlökspulver)
Örtagårdskrydda
Lite salt
GÖR SÅ HÄR
Gör marinaden och blanda om, skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och lägg i marinaden i kylen gör det gärna på morgon så att det hinner dra in i köttet ordentligt.
Ta en ugnsplåt (med kanter) och lägg potatisklyftorna i botten. Lägg på skivade tomater, skivad paprika, rödlöken i ringar, köttbitarna och ringla resten av marinaden över allt. Skär fetaosten i små tärningar och strö över.
Grädda i mitten av ugnen 30 minuter på 200 grader.
Under tiden gör du såsen, blanda bara samman allt väl.