New York blueberry cheesecake
Här kommer i allafall receptet ja hittade på nätet som ja tror är mer rätt! Ska gå efter de nästa gång i allafall!

INGREDIENSER
300 g digestivekex
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2 ½ dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (när det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra) Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och philadelphiaost, vispa krämigt.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.