Hembakad pizza
INGREDIENSER pizzadeg (4 pizzor)
50 g jäst
2 tsk socker
1½ tsk havssalt
½ dl olja
3 dl fingervarmt vatten
ca 8 dl mjöl
GÖR SÅ HÄR
Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker och olja. Blanda ner mjölet lite i taget tills det blir en fast och smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Dela degen i 4 delar och kavla ut till runda pizzor... jag brukar göra två större och varje pizza blir då som en plåt.
INGREDIENSER tomatsås
1 burk passerade tomater
en nypa salt
en nypa socker
2 msk tomatpuré
oregano
1-2 pressade vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull och låt puttra ett par minuter. Låt svalna något och bred sedan ut den på pizzorna.
Strö över valfria ingredienser + ost på pizzorna. Grädda i ugnen på 200 grader, tills pizzorna fått fin färg (ca 15 min).